USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çavuşoğlu’nun 2021 yılında diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2021 yılı ortamında Asya’dan Avrupa’ya, Orta Doğu’dan ABD’ye nice ülkede temaslarda bulundu. İlk ziyaretini resmi temaslarda mevcut olmak kabil 7 Ocak’ta Portekiz’e fail Çavuşoğlu’nun, 31 Aralık bakımından sonuç durağı Vişegrad

Çavuşoğlu’nun 2021 yılında diplomasi trafiği
31-12-2021 10:52

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2021’in evvel ziyaretini 7 Ocak’ta resmi temaslarda mevcut kazanmak neredeyse gittiği Portekiz’e gerçekleştirmişti. Bakan Çavuşoğlu, Portekiz’de Başbakan Antonio Costa kabilinden benimseme edildi ve şimdi sonraları mevkidaşı Augusto Santos Silva ile müşterek araya geldi. 8 Ocak’ta İspanya’ya revan Bakan Çavuşoğlu, burada da Başbakan Pedro Sanchez kabilinden benimseme edilip, İspanyol mevkidaşı Arancha Gonzalez Laya’yla müşterek araya geldi. Görüşme sonrasında rastgele dü icra vekili eş matbuat toplantısı düzenledi.


Avrupa’daki bu temaslarının arkası esna Çavuşoğlu, Türkiye-Pakistan 7’nci Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konsey toplantısı hazırlıklarını ele benimseme etmek ve Türkiye-Pakistan-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları İkinci Toplantısı’na eklenmek neredeyse 13-14 Ocak tarihlerinde Pakistan’ı görüşme etti. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve Başbakanı İmran Khan ile mülaki Bakan Çavuşoğlu, Pakistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarıyla müselles toplantıya katıldı. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu, Karaçi Başkonsolosluğu toy fariza binasının resmi açım törenine de katıldı.


Çavuşoğlu şimdi sonraları bire müşterek ayın 21 ve 22’sinde Belçika’ya müşterek görüşme gerçekleştirerek, burada Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmes kadar isimlerle de görüştü.


MACARİSTAN’DA ELE GEÇİRİLEN ANADOLU KÖKENLİ TARİHİ ESERLER TESLİM ALINDI


Bakan Çavuşoğlu ilkin Kıbrıs meselesi kazanmak neredeyse eş gündemdeki mevzuları ele benimseme etmek neredeyse 1-2 Şubat tarihlerinde KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyarette izinli isimlerle görüşerek, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabilinden da benimseme edildi.


Çavuşoğlu bire müşterek ayın 9-10-11 tarihlerinde düet ilişkileri ele benimseme etmek ve aktüel mevzular üzerine düşünce alışverişinde mevcut kazanmak neredeyse Körfez Turu’na çıktı. Bu kapsamda evvel yerine Kuveyt’i görüşme fail Bakan şimdi sonraları Umman ve Katar’ı da görüşme etti.


24-25 Şubat tarihlerinde Macaristan’a müşterek görüşme oluşturan Bakan Çavuşoğlu, burada Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile müşterek araya gelmiş şekilde arkası esna planlı eş matbuat toplantısında konuştu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile de mülaki Çavuşoğlu, 2015 yılında Macaristan’da ele geçirilen Anadolu menşeli zamanı eserleri de doğrulama aldı.


Daha sonraları Hırvatistan’a revan Çavuşoğlu, buradaki görüşmelerinin arkası esna 2020 sonlarına akıllıca meydana mevrut depremin yaşandığı Petrinja’yı görüşme etti. Ayrıca Çavuşoğlu, Hırvat mevkidaşı Gordan Grliç Radman’la da müşterek konuşma gerçekleştirdi.


MART’TA RUSYA VE KATAR İLE ‘SURİYE’ GÖRÜŞÜLDÜ


Bakan Çavuşoğlu Orta Asya turu kapsamında 6-10 Mart tarihleri ortada sırayla Türkmenistan, Özbekistan ve Kırgızistan ziyaretlerini gerçekleştirdi. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov’la bu arada Semerkant Başkonsolosluğu açım törenine de katıldı.


Çavuşoğlu Orta Asya’daki temaslarının arkası esna Türkiye-Katar-Rusya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısına eklenmek ve o devre Suriye’deki gidişat üzerine düşünce alışverişinde mevcut kazanmak neredeyse 10-11 Mart tarihlerinde Katar’a müşterek görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu burada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la ve Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdulrahman Al-Thani’yle değişik görüştü. Ayrıca, Suriye emektar Başbakanı Riyad Hicab’la o devre Suriye’deki akıbet bir hale bağlı gelişimleri ele düzlük müşterek konuşma oluşturan Bakan Çavuşoğlu akıbet yerine Katarlı ve Rus mevkidaşlarıyla müselles müşterek derinti gerçekleştirdi. Görüşmeden sonraları rastgele üç icra vekili eş müşterek matbuat toplantısı düzenledi.


NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına eklenmek neredeyse 22-24 Mart tarihleri ortada Belçika’yı görüşme fail Bakan Çavuşoğlu, burada toplantının oturumlarına katıldı ve kimi mevkidaşlarıyla düet görüşmeler de gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik İşleri Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, zamanın İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab kadar isimlerle görüştü. Çavuşoğlu ayrıca, Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düet ilişkileri ele düzlük konuşma gerçekleştirdi.


Daha sonraları 28-30 Mart tarihlerinde Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci 9’uncu Bakanlar Konferansı’na eklenmek ve düet görüşmeler nüfuz etmek neredeyse Tacikistan’ı görüşme etti.


NİSAN’DA KIBRIS KONULU GAYRIRESMİ 5+BM TOPLANTISI YAPILDI


NATO Konseyi Toplantısı’na eklenmek neredeyse 14 Nisan’da Belçika’yı görüşme fail Bakan Çavuşoğlu, 16 Nisan’da KKTC’yi görüşme etti. Burada mevkidaşıyla mülaki Çavuşoğlu başkaca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabilinden da benimseme edildi.


Bakan Çavuşoğlu Türkiye-Polonya-Romanya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’na eklenmek neredeyse 22-23 Nisan tarihlerinde Romanya’yı görüşme etti. Çavuşoğlu ziyareti çerçevesinde mevkidaşlarıyla ve gayrı fevk düzem yetkililerle de düet görüşmeler gerçekleştirdi.


Bakan Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) önderi Nikos Anastasiadis’in beraberinde güvenceci devletler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin katılımıyla kaynaklanan Kıbrıs Meselesine İlişkin Gayrıresmi 5+Birleşmiş Milletler (BM) Toplantısına eklenmek neredeyse 27-29 Nisan tarihlerinde İsviçre’yi görüşme etti. Burada Gayrıresmi 5+BM Toplantısına dahil bulunan Bakan Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, zamanın İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, BM Suriye hususi Temsilcisi Geir O. Pedersen kadar isimlerle görüştü. Ayrıca Cenevre Başkonsolosluğu toy fariza binasının açılışını oluşturan Çavuşoğlu, şimdi sonraları KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la eş müşterek matbuat toplantısı düzenledi.


ÇAVUŞOĞLU, MAYIS’TA BM GENEL KURULU TOPLANTISINA KATILDI


Bakan Çavuşoğlu Mayıs ayının evvel haftasında sırayla Libya, Slovenya, Bosna-Hersek ve Almanya’yı görüşme etti. 10-11 Mayıs tarihlerinde düet ilişkileri ele benimseme etmek ve alanı ait ehemmiyetli mevzuları mülaki ballanmak neredeyse Suudi Arabistan’a müşterek görüşme oluşturan Bakan Çavuşoğlu, şimdi sonraları o devre Filistin’de yaşanmış bulunan gelişimleri ele benimseme etmek amacıyla, 20 Mayıs’ta ABD’de planlı BM Genel Kurulu toplantısına katıldı. Burada mevkidaşlarıyla da mülaki Bakan Çavuşoğlu, BM 75’inci Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’la da müşterek araya geldi. Bakan ayrıca, o devre inşası beğenmek neredeyse bulunan Türkevi Binası’nda araştırmalarda bulundu.


Daha sonraları Bakan Çavuşoğlu, düet ilişkileri ele benimseme etmek neredeyse 30-31 Mayıs tarihlerinde Yunanistan'a müşterek görüşme gerçekleştirdi. Burada Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le müşterek konuşma oluşturan Çavuşoğlu, mevkidaşı Nikos Dendias’la da müşterek araya geldi.


HAZİRAN’DA G-20’YE KATILIM GERÇEKLEŞTİ


7 Haziran’da Fransa’yı, 12 Haziran’da Libya’yı görüşme fail Bakan Çavuşoğlu, BM ve Almanya’nın eş-başkanlığında 23 Haziran’da Almanya’da planlı Libya mevzulu İkinci Berlin Konferansı’na katıldı. Bakan Çavuşoğlu 28 Haziran tarihinde İtalya ve ABD’nin ev sahipliğinde planlı DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu (DMUK) Bakanlar Toplantısı’na, Suriye mevzulu kısıtlanmış katılımlı Bakanlar Toplantısı’na ve 29 Haziran tarihinde planlı G-20 Toplantısı’na eklenmek ve başkaca düet görüşmeler nüfuz etmek neredeyse İtalya’yı görüşme etti.


TEMMUZ’DA KUZEY AVRUPA, DOĞU AVRUPA VE ORTA ASYA ZİYARETLERİ


Bakan Çavuşoğlu 1 Temmuz’da KKTC’yi görüşme etti. Burada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile müşterek konuşma oluşturan Bakan Çavuşoğlu konuşma sonrası eş müşterek matbuat toplantısı düzenlendi. Daha sonraları Bakan Çavuşoğlu 4’üncü Ukrayna Reform Konferansı’na eklenmek ve düet temaslarda mevcut kazanmak neredeyse 7 Temmuz’da Litvanya’ya, arkası esna da resmi temaslarda mevcut kazanmak neredeyse 8 Temmuz’da Finlandiya’ya müşterek görüşme gerçekleştirdi. ‘Orta ve Güney Asya: Bölgesel Bağlantısallık. Sınamalar ve Fırsatlar’ mevzulu konferansa eklenmek ve temaslarda mevcut kazanmak neredeyse 14-16 Temmuz tarihlerinde Özbekistan‘ı görüşme etti. Çavuşoğlu burada nice konuşma gerçekleştirdi.


BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN AĞUSTOS TEMASLARI


İkili ilişkileri ve diyalekt mevzuları ele benimseme etmek neredeyse 14-15 Ağustos tarihlerinde Cezayir’e ve 16-17 Ağustos tarihlerinde de Ürdün’e müşterek görüşme oluşturan Bakan Çavuşoğlu, 23 Ağustos’ta da Ukrayna’nın başkenti Kiev’de planlı Kırım Platformu Kuruluş Zirvesi’ne katıldı. Daha sonraları Çavuşoğlu, 28 Ağustos’ta planlı Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı’na eklenmek neredeyse Irak’ı görüşme etti.


EYLÜL’DE ABD’DE TÜRKEVİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


İkili temaslarda mevcut kazanmak ve Yeni Pazar Başkonsolosluğu açılışını nüfuz etmek neredeyse 31 Ağustos – 1 Eylül tarihlerinde Sırbistan’ı görüşme etti. Sırbistan’da Türk iş insanlarıyla müşterek araya mevrut Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Başbakan Ana Brnabiç, Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç kadar isimlerle görüştü. Bakan Çavuşoğlu, Yeni Pazar Başkonsolosluğu binasının açım törenine katıldı.


16-23 Eylül tarihlerinde BM 76’ncı Genel Kurulu’na eklenmek ve Türkevi’nin açılışını nüfuz etmek neredeyse ABD’ye müşterek görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık müşterek hafta devam eden ziyaretin evvel gününde Bakan Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve mekvidaşlarıyla müşterek araya geldi. Çavuşoğlu 21 Eylül’de İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile görüştükten sonraları Amerika Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’le Afganistan, Suriye ve Kafkasya’daki akıbet gelişimleri değerlendirdikleri müşterek konuşma gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, 22 Eylül’de ise AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’le müşterek araya gelerek, Afganistan, Doğu Akdeniz ve Türkiye-AB ilişkilerini ele aldı.


EKİM, DOĞU AVRUPA ZİYARETLERİYLE BAŞLADI


İkili temaslarda mevcut kazanmak ve 7’nci Varşova Güvenlik Forumu’na eklenmek neredeyse 4-5 Ekim tarihlerinde Polonya'yı, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 9’uncu Toplantısına eklenmek neredeyse 7-8 Ekim tarihlerinde Ukrayna’yı ve Bağlantısızlar Hareketi 60’ıncı yıldönümü dolayısıyla planlı fevk seviyeli toplantıya eklenmek ve muhtelif temaslarda mevcut kazanmak neredeyse 10-11 Ekim tarihlerinde Sırbistan’a müşterek görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu burada Rusya ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının beraberinde ve gayrı mevkidaşlarıyla görüştü.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ziyaretine zevcelik ettikten sonraları Bakan Çavuşoğlu başkaca 22-24 Ekim tarihlerinde Güney Kore’ye müşterek görüşme gerçekleştirdi. Burada nice konuşma oluşturan Bakan Çavuşoğlu, ülkenin Busan kentinde mevcut Birleşmiş Milletler (BM) Anıt Mezarlığı’nı görüşme etti.


KASIM’DA BM MEDENİYETLER İTTİFAKI CENEVRE OFİSİ AÇILDI


Çavuşoğlu, 8 Kasım’da BM Medeniyetler İttifakı Cenevre Ofisi’nin açım törenine eklenmek ve düet görüşmeler nüfuz etmek neredeyse İsviçre’ye gitti. Burada açım etkinliğine dahil bulunan Bakan Çavuşoğlu, 15 Kasım’da düet ilişkileri ele benimseme etmek ve diyalekt gelişmeler üzerine düşünce alışverişinde mevcut kazanmak neredeyse İran’a müşterek görüşme gerçekleştirdi. Daha sonraları Lübnan’a revan Bakan Çavuşoğlu, burada nice konuşma gerçekleştirdi. 18 Kasım’da Moldova’ya müşterek görüşme oluşturan Bakan Çavuşoğlu, 26-28 Kasım tarihlerinde de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 25’inci Bakanlar Konseyi Toplantısı ve 15’inci Zirvesi’ne eklenmek ve muhtelif temaslarda mevcut kazanmak Türkmenistan’a müşterek görüşme gerçekleştirdi.


ARALIK’TA YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ


Bakan Çavuşoğlu, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Letonya’da kaynaklanan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına eklenmek ve mevkidaşlarıyla muhtelif temaslarda mevcut kazanmak neredeyse Letonya’ya müşterek görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu burada, Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss kadar isimlerle görüştü.


1-2 Aralık tarihlerinde Stokholm’de planlı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 28’inci Bakanlar Konseyi Toplantısı’na eklenmek ve düet temaslarda mevcut kazanmak neredeyse İsveç’i görüşme fail Bakan Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da engelleme kazanmak neredeyse nice mevkidaşıyla konuşma gerçekleştirdi. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7’nci Toplantısının hazırlıklarını nüfuz etmek neredeyse Katar’ı görüşme fail Bakan Çavuşoğlu, Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani’yle müşterek araya geldi ve arkası esna eş matbuat toplantısı düzenlendi.


Bakan Çavuşoğlu, 14-15 Aralık tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) müşterek görüşme gerçekleştirdi. Dubai’de Dubai Türk İş Konseyi üyeleriyle mülaki Çavuşoğlu, Dubai’deki Expo 2020’ye de derece derece Türkiye’nin beraberinde Azerbaycan, Özbekistan ve BAE işporta alanlarını görüşme etti. Çavuşoğlu, Afganistan mevzulu İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı’na eklenmek neredeyse 19-20 Aralık tarihlerinde Pakistan’a gitti.


Son yerine Bakan Çavuşoğlu, Vişegrad Dörtlüsü (Çekya, Macaristan, Polonya, Slovakya) + Türkiye Dışişleri Bakanları 6’ncı Toplantısına eklenmek ve düet temaslarda mevcut kazanmak neredeyse 21 Aralık’ta Macaristan’a müşterek görüşme gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler