USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çaresiz aile 37 gündür kayıp olan oğullarından gelecek iyi haberi bekliyor

Eyüpsultan'da canlı Yağcı ailesi 37 gündür oğullarından haber alamıyor.

Çaresiz aile 37 gündür kayıp olan oğullarından gelecek iyi haberi bekliyor
20-01-2022 10:02

Kötü akımları sıfır evladının ardından gözyaşlarına boğulan ağababa Mehmet Yağcı, “Oğlum Kocaeli Üniversitesi'ne gidiyorum niteleyerek gitti. Okula on paralık gitmemiş. Bir arkadaşıyla baş başa ev tutmuş. Yazın çalışmış olduğu ortak yerde birisine mülk vermiş. Sonra alacağını kabul etmek düşüncesince o arkadaşını aramış. Çocuğum parasını borç niteleyerek yıldırma edilmiş. Bu bebek nereye gitti bilmiyoruz. Dışarı da saklanıyor mu? Devlet büyüklerinden iane istiyoruz” dedi.

Eyüpsultan'da canlı Mehmet ve Fadime Yağcı çiftinin 4 evlatlarından birisi olan 19 yaşındaki Eyüp Yağcı'dan 37 gündür haber alınamıyor. Aylar geçmiş evden üniversiteye okumaya gidiyorum niteleyerek evden ayrılan ve kendisinden haber alınamayan Eyüp Yağcı'nın ailesi oğullarından gelecek iyi gelişmeleri bekliyor.

"Üniversite'ye gidiyorum niteleyerek gitti, arkadaşıyla ev tuttu"

Çocuğundan gelecek iyi haberi muntazır Baba Mehmet Yağcı, “Oğlum Kocaeli Üniversitesi'ne gidiyorum niteleyerek gitti. Hatta Alibeyköy otogarına ego bıraktım. Bu bebek orada okula on paralık gitmemiş. Buradan gitmeden geçmiş ortak arkadaşıyla baş başa ev tutmuş. Orada seneye YKS'e yapınmak düşüncesince öğüt çalışmış. O çağda 4 maaş icar parasını ödemiş. Bir müddet hakeza yönetim etmiş. Yazın çalışmış olduğu ortak yerde birisine 5 bin TL mülk veriyor. Sonra alacağını kabul etmek düşüncesince o arkadaşını erkeğe ortak müddet arayıp meşguliyet veriyor. 10 Aralık'ta bizim yanımıza geldi. Önceleri de gelirdi ancak daima telefonda kendisiyle görüntülü konuşuyorduk. Bize yurtta kaldığını söylemişti. Buraya geldiği devir annesine söyledim ki bu bebek az buçuk cılız gözüküyor. Annesi de ona gümüş varak dolması hazırladı. 3 gün bizimle baş başa kaldı. En akıbet gene gidiyorum niteleyerek evden çıktı” dedi.

"Çocuğum yıldırma edilmiş"

13 Aralık'ta evden ayrılan oğlunu ortak henüz göremediğini kaydeden ağababa Yağcı, “Evden çıktıktan muahharen Kocaeli'ne gitmedi. Buradan ortak arkadaşını arayarak Sultangazi'ye gidiyor. Arkadaşını arayarak ego geldim müsaitsen gel. O da diyor ki ego okuldayım demin gelemem akşam ezanı görüşürüz diyor. Sonra mülk verdiği kişiyi arıyor. Para verdiği insan buna deniz hırsızı göçüm gönderiyor. Korsan taksiyle onun evine gidiyor. Oğlum erkeğe ortak cenk vermiş. Arkadaşlarına ego onu öldürmeye gideceğim demiş. Bunların on paralık birisini tığ bilmiyoruz. Bunları muahharen öğreniyoruz. Çocuğum yıldırma edilmiş. Ses kayıtları var. Sen hakeza yaparsan yanlışlarını babana söyleyeceğim demiş. Çocuğun 1 ayda psikolojisi bozulmuş. O bebek ifadesinde yanına geldiğini, kemirmek yedik. Sonra da 22.30 otobüsüne bindirdim gitti diyor. Akbil basması gözüküyor ancak otobüse binmiş mi binmemiş mi bilmiyoruz. Çocuk oradan çıktıktan muahharen geceleyin 24.00'da Florya sahilinde gözüküyor. Bu bebek oraya neyle gitti bilmiyoruz. Birisi mi çocuğun ardından geldi. İntihara mı zorladılar onu da bilemiyoruz. Soruşturmalar bitmeme ediyor” halinde konuştu.

‘Devlet büyüklerinden iane istiyoruz'

40 gündür çocuğunun kayıp bulunduğunu ve bulunması düşüncesince mutluluk büyüklerinden iane istediğini tabir fail Baba Yağcı, “ Bu bebek hariç da saklanıyor mu? Biz hakkıyla aşırı çirkin durumdayız. Devlet büyüklerinden iane istiyoruz. Benim çocuğum arı sili ortak çocuktu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Evde duramıyorum. Gece sokaklara çıkıp dolaşıyorum. Bir ay süresince Avcılar'ı Florya sahilini aradım. Ne yapacağımızı şaşırdık. Allah rızası düşüncesince gören var ise çocuğumun elden yaşadığını bileyim yeter. Yüreğim soğuyacak. Eğer öldüyse, Allah vermesin inşallah ölmedi. Ben ona dirlik ortak hata yapmadım. Bunun cenazesi menfaat ancak o da yok. Bu bebek gizleniyorsa, ve ya buna iane ediliyorsa, bunu alıp götürdülerse de Allah biliyor. Bizim gücümüz yetmiyor. Devletimden çabucak bu mevzuya el atmasını istiyorum. Psikolojimiz bozuldu. Çocuklar okula gidemiyor. Ben işe gidemiyorum” açıklamasında bulundu.

"Ne olabilir oğlum ortaya çık, kâfi ki evine dön"

Gözyaşları içinde oğlunun ortak an geçmiş evine dönmesi çağrısında mevcut ızdıraplı Anne Fadime Yağcı, “Oğlum bundan muahharen dayanamıyorum. Ne olabilir oğlum iyi isen de ölüysen de Allah'tan gelene razıyız. Ölüyse ölüsünü, pörsümemiş ise dirisini ne olabilir bulun bize. Sen ayrı berhayat olmak istiyorsan baban sana ayrı ev verecek. Evimiz var, imkanımız var. Bizimle berhayat olmak istemiyorsan da o olanağı sana sağlayacağız. Her eksiğini de karşılayacağız. Ne olabilir ortaya çık. Yeter ki bizlere dön. Yaşadığını bilelim kâfi oğlum” dedi.

Selim Bayraktar - Furkan Duman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler