USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bursa'da uygulama himaye memurlarını haiz servis aracına hücumcu teröristler İzmir'de yak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nisanda Bursa'da yürütüm dulda memurlarını haiz servis aracına yıldırı saldırısı düzenlemiş olduğu kanıt edilen MLKP üyesi zanlılarının yakalandığını açıkladı.

Bursa'da uygulama himaye memurlarını haiz servis aracına hücumcu teröristler İzmir'de yak
17-09-2022 23:02
Edirne

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığındaki düzenleme buluşmasında, servis aracına müteveccih meydana getirilen saldırının arkası sıra faillerin yakalanması düşüncesince düzentileme başlatıldığını söyledi.

Zanlıların yakalanması düşüncesince hususi müşterek kadro kurulduğunu aktaran Soylu, saldırıyı MLKP yıldırı örgütü üyelerinin gerçekleştirdiğini belirtti.

Soylu, yıldırı örgütü üyesi Seda Baykal ve Dilek Aksu'yla kuryelik karşılayıcı Mehmet Mustafa Uskar'ın yakalanıp derdest edildiğini bildirdi.

Saldırıda martir bulunan yürütüm esirgeme memuru Cengiz Yiğit'in kanının yerde kalmaması düşüncesince düzentileme yaptıklarını özetleyen Soylu şunları kaydetti:

"Bunu karşılayıcı MLKP yıldırı örgütüydü. Bu MLKP yıldırı örgütü çetince müşterek örgüttür. Tam müşterek sene süresince müşterek evde dü karındaş denli çıkarlarını tesettürlü, sabahtan akşama derece Kur'an-ı Kerim'le uğraşan insanoğlu kendisine çevresine tanıtıcı ve bu çıyan yıldırı eylemini yapmak düşüncesince bizim 'hücre' dediğimiz müşterek oluşum içinde mevcut dü avrat bu eylemi gerçekleştirdiler.

Ben o tarihten itibaren bu işle ait Emniyet Genel Müdürlüğümüzde ve Bakanlığımızda hususi müşterek kadro kurulmasını, bu çocuğumuzun kanının yerde kalmaması ve yıldırı örgütüne haddinin bildirilmesinin geçişsiz geldiğini fikren az daha gelişigüzel devir hem Emniyet Genel Müdürü'müz hem İstihbarat Başkanı'mıza 'Bu işi bulmamız lazım.' diye ortaya doğrusu ehemmiyetli müşterek çalışma. Samanlıkta enjeksiyon arar denli müşterek çalışma."

"On binlerce zaman alıcı görüntüleri izlendi"

Bakan Soylu, vakayla ait on binlerce zaman alıcı görüntüsü izlediklerini anlatarak şunları kaydetti:

"Allah çalışanın yardımcısı olur. Bundan çelimsiz müşterek müddet önceki bizim kanallarımızın içine düştüler. O günden bu yana de strateji ediyoruz. Bu çocuğumuzu martir eden, bu evladımızı bu kahramanımızı martir fail çoluk çocuğuna nafakasını sağlamak düşüncesince sabahın er saatinde işine kıymetlendirmek düşüncesince dostlarıyla bu arada servis içinde bulunan, bu MLKP yıldırı örgütü üyesinin ki etraflı soruşturma görüntüleri de var. Basına vereceğiz.

Onlara anca iş gerekiyor çünkü. Onlara müşterek insanoğlu muamelesi gerekmez. Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koymuş bulunduğu etraflı başarıyla beraber, bir; eylemi meydana getiren Seda Baykal, MLKP yıldırı örgütü üyesi. İki; Dilek Aksu eylemi gerçekleştiren, üç; bunlara da kuryelik karşılayıcı gene Mehmet Mustafa Uskar, Emniyet İstihbaratımız kabilinden uğramış ve derdest edilmişlerdir."

Emniyet Genel Müdürlüğünden açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, 20 Nisan'da hapis aracına bombalı hücum meydana getiren 2'si avrat 3 teröristin İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir'de sürdürülen icraat kararı zaman tün ezanı saatlerinde Dikili'de yakalandıkları bildirildi.

Cezaevi aracına müteveccih saldırıda Ceza Koruma Memuru Cengiz Yiğit martir olmuştu.

Öte yandan, operasyonun MİT Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığının kuma operasyonu kararı gerçekleştirildiği ve yakalanan avrat teröristlerin isimlerinin ise Dilek Arsu ve Seda Baykan bulunduğu öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler