USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bursa Uludağ, yeşil alanlarıyla dünyada evvel 50 darülfünun arasında

Rektör Prof. Dr. Kılavuz, "15,5 milyon metrekare birlikte yerleşke arazimiz var. Bunun 5,5 milyon metrekaresi çam ağaçlarıyla kaplı. Bir manada Bursa'nın akciğerleri konumundayız." ifadesini kullandı.

Bursa Uludağ, yeşil alanlarıyla dünyada evvel 50 darülfünun arasında
03-03-2022 12:24
Bursa

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeşil bölgeye erbap üniversiteler listesinde dünyada 50'nci, Türkiye'de ise ilkin 3 darülfünun ortada toprak aldıklarını bildirdi.

Üniversiteden meydana getirilen açıklamaya göre, BUÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğünün Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlemiş olduğu "Sürdürülebilirlikle Tanışıyoruz" etkinliğinin açılışında mütekellim Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, kestirmece birlikte sene ilkin Sürdürülebilir Kampüs Projesi'ni başlattıklarını vurguladı.

Daha iyi, şimdi güzel, yaşanabilir ve devamlılık sunma fail birlikte yerleşke fikriyle çalıştıklarını kaydeden Kılavuz, "Dünyamız bize emanet. Bizler de emanetçiyiz. Gelecek nesillere de bu emaneti en elleme halde bırakmamız gerekiyor. Dünya bunun bilincinde fakat pratikte kimi mesail yaşandığı her insanın malumudur. Gelişmiş devletlerin çevreye erbap çıkmış olduğu söyleniyor. Bizlere bu halde yansıtılıyor. Ancak dünyayı ve çevreyi en kaba kullananın da bu devletler bulunduğunu biliyoruz. Bir taraftan gelişmeye sürdürmek öbür taraftan da doğayı destek olmak zorundayız." açıklamasında bulundu.

Üniversite adına esbak sene Green Metrics sıralama kuruluşuna başvurduklarını aktaran Kılavuz, baş döndürücü elleme birlikte kampüse erbap olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeşil bölgeye erbap üniversiteler zarfında Türkiye'de ilkin üç içindeyiz. Dünya listesinde ise ilkin 50 içindeyiz. Sürdürülebilirlik eğitimi ve muayeneleri dair da bire birlikte derecelere sahibiz. 15,5 milyon metrekare birlikte yerleşke arazimiz var. Bunun 5,5 milyon metrekaresi çam ağaçlarıyla kaplı. Bir açıdan Bursa'nın akciğerleri konumundayız. Bu yeşil alan ve tabiat yardımıyla hayattaki en ehemmiyetli üniversitelerinden bir tanesi pozisyonuna geldik. Bizim birincil görevlerimizden bir tanesi bu güzelliğe ve doğaya erbap çıkmaktır."

BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu ise etkinliğe katılanlara teşekkürname ederek, "Çevre sorunlarını anlayabilirsek, bire birlikte dili konuşursak, dertleri paylaşırsak ihtimal birlikte şeyler yapabilir ve birlikte şeyleri başarabiliriz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, dekanlar, akademisyenler, personel, darülfünun ve ilköğrenim öğrencileri de katıldı.

Kılavuz ve beraberindekiler, merasim öncesinde dinlenmelik dalında sergilik açan mektepli topluluklarını görüşme ederek projeleri karşı bilim aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler