USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM: Nijerya'da sabık yıl 500 binden aşkın isim yerinden oldu

Birleşmiş Milletler (BM), Nijerya'da küsurat güvenlik sorunları zımnında sabık yıl 500 binden aşkın ferdin yerinden bulunduğunu bildirdi.

BM: Nijerya'da sabık yıl 500 binden aşkın isim yerinden oldu
27-06-2022 08:03
Abuja

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Nijerya ofisinden meydana getirilen açıklamada, ülkedeki yerinden edilmiş insanoğlu sayısının 2018'den bu yana artma gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada, küsurat hareketlerin esasi kendisine hükümet güçleri ile büyüklük dışı silahlı grupların ortada çatışmaların bitmeme etmiş bulunduğu Burkina Faso ve Nijerya'daki küsurat çatışmalardan kaynaklandığı belirtildi.

Batı ve Afrika bölgelerindeki güvenlik sorunları dolayısıyla 2021'de hep 1,6 milyon bireyin yerinden bulunduğu kaydedilen açıklamada, bunlardan 500 bin 700'ünün Nijerya'dan bulunduğu aktarıldı.

Ülkede akıbet çağda motosikletli silahlı insanların saldırılar düzenlemesi dolayısıyla birtakım eyaletlerde motor kullanması yasaklanmıştı.

Bölge, devir hin hayvancılıkla çalışır bulunan Fulaniler ile çiftçilikle uğraşan birtakım kabileler ortada alevlenmiş çatışmalara oyunluk oluyor.

Hayvanlarını otarmak düşüncesince ülkenin güneyine muhaceret fail Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını kanıt ediyor.

Silahlı çeteler de bu çatışmalardan bilistifade saldırılar düzenliyor ve semt halkını denyo alıyor.

Nijerya'da 2000'li yılların aslında bu yana dünya malı yayınlayan yıldırı örgütü Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlemiş bulunduğu kitlesel kuvvet eylemlerinde 20 binden çok can öldü.

Ülkedeki yıldırı saldırıları ve çatışmalar dolayısıyla beniz binlerce can muhaceret kılmak mecburiyetinde kaldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler