USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BM Genel Sekreter Yardımcısı İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı

Son senelerde etkilerini hâlâ bir tomar hissettiğimiz hava krizine erinç farkındalık tekvin etmek düşüncesince Bahçeşehir Koleji kabilinden planlı İklim Değişikliği Zirvesi'ne BM Genel Sekreter Yardımcı Nikhil Seth de iştirak sağladı. Nikhil Seth yaptığı değerlendirmede Par

BM Genel Sekreter Yardımcısı İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı
08-12-2021 11:59

İklim değişikliği ve etkilerinin eğitim, ahbaplık ve uygulayım bilimi başlıklarıyla sürdürebilir müşterek evren bina kılmak hedefiyle tartışıldığı Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi'nin açılışı 7 Aralık'ta Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşti. Konusunda bilirkişi eşhas Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle müşterek araya gelmiş şekilde ‘iklim krizine huzur neler yapabiliriz' in sorusunu ve yanıtını ele aldılar. Zirveye başkaca BM Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, BUEK Başkanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi ve SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü hasret Dağ ve Gazeteci Cem Seymen ortaklık sağladı. Zirve ikinci gününde Bahçeşehir Koleji ortaöğretim öğrencileri kabilinden planlı “Genç Diplomatlar Konferansı” ile bitmeme edecek.

Paris Anlaşmasından sonraları evren genelinde minval kat edilmedi
Nikhil Seth hava değişikliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede 2015 senesinde tedbir gayeli meydana getirilen Paris Anlaşmasının altını çizerek, “Sahadaki çalışmalara baktığımız devir esasta imzaladığımız anlaşmalardan baş döndürücü değişik şeyler bulunduğunu görüyoruz. 2015 senesinde Paris Anlaşması imzalandığında hepsi sarhoş oldu. Fakat 2015'teki limonluk gazı emisyonlara baktığımızda tedenni bulunmadığı derece üstün dereceli seviyelere ulaştık. Baktığınız devir sunulan taahhütler ve yapılanlar arasındaki baş döndürücü müşterek tomar ayırt var. Bu mevzuda eyleme geçmesi gerekenlerin değişik aktörlerden yardıma gereksinimi var” dedi.

“Sera gazı emisyonu düşüncesince pırtı dışı sektörleri arama dibine almalıyız”
Sera gazı emisyonununda başı çekici hususi sektörde Fortune 500'e giren şirketlerden artma pırtı dışı sektörlerin denetlenmesi icap ettiğini vurgulayan Seth, “İş hayatına baktığımız devir küçük-orta ölçekli ve gayrı resmi pırtı dışı sektörlerden oluşuyor. Onlara delalet edebilmek düşüncesince ki uğraşıyor? Burada limonluk gazı emisyonlarının azaltımı düşüncesince ki onlara minval gösteriyor? Küresel emisyonun yüzdelik 70'i hususi sektörden kaynaklı. hususi dal büyümemizde aktif fiil ancak müşterek taraftan da emisyonların miktarını aracısız etkiliyor. Sadece Fortune 500'de gösterilen şirketlere ulaşarak bu değişikliği yapamayız. Görmek istediğimiz bu şirketlerle de uğraşmalıyız ve bu biçimde ilerlemeliyiz” şeklinde konuştu.

“Eğitim ehemmiyetli yalnız kesinlikle eğitim”
Enver Yücel ise açım konuşmasında bundan sonraları sunulan eğitimlerde gençlerin dünyaya huzur elan şuurlu olması alegori harekete geçtiklerini zira bu krizin önünü kabul kılmak düşüncesince çabucak konuşmaların değil çalışarak de hamle atılması icap ettiğini anlatım etti. Yücel “Gençlere hakeza müşterek evren bırakamayız” sanarak açıklamalarına şöyleki bitmeme etti;

“Gençlere hakeza müşterek evren bırakmamamız icap ettiğini huy bizlere öğretiyor. Doğayla savaşmayıp ahenk şeklinde yaşamamız lazım. Biz şişman müşterek yetişek kurumuyuz. Dünyada eğitimde hava değişikliği ve mekân ile ilgili, sürdürebilir kalkınma planları ile ilişik devir zamane söylemler oluyor. Ama tığ eyleme geçtik. Türkiye'de hava değişikliği inisiyatifini kuran evvel kurumların başlangıcında olacağız. Evet, Paris Anlaşması yapılmış oldu yalnız ondan sonraları müşterek eyleme daha elan geçilmedi. Biz öğrencilerimizle öğretmenlerimizle bu eyleme bundan sonraları katılıyoruz. İklim değişikliği ilkin peyda kılmak üzere, Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarını ibret programlarımıza da koyduk.

“Eğitim lazım, yetişek baş döndürücü ehemmiyetli yalnız bundan sonraları kesinlikle müşterek eğitim? Biz kesinlikle müşterek yetişek yapmalıyız ki geleceğimizi, dünyamızı elan yaşanabilir müşterek pozisyona getirelim. Bir minval yeteri denli üretimi tam denli istihlak anlayışını verip veremediğimize bakmalıyız. Eğitim insanlığın yararı, faydası ve huzuru içindir. O nedenden dolayı eğitimde dünyanın problemlerini gündeme taşıyacak ve bunlara hal bulabilecek müfredatlara gitmeliyiz.”

“Söylemden baş döndürücü eyleme geçmeyi öğrenmeliyiz”
Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi'nde mütekellim SEY Vakfı Başkan Vekili ve Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Begüm Yücel, değişimin evvela kendimizden başlaması icap ettiğinin altını çizerek “Bu kurnaz müşterek korku ve topu topu dünyayı gözdağı ediyor. Bir an evvela harekete geçilmeli zira beraberlik ile dünyamızın sonunu getiriyoruz. En dümdüz minval şekilde da özlük hayatlarımızda toy tensikat yapmakla işe başlayabiliriz. Yeni nesle söylemden çok, eyleme geçirmeyi öğretmeliyiz.” dedi.

“Her saniye müşterek yararsız kamyonu denli giysi atılıyor”
Tek müşterek ferdin başkalık akımları değiştiğinde ehemmiyetli müşterek minval kat edildiğini kail İklim Aktivisti Seren Anaçoğlu, baş döndürücü müşterek tomar istihlak yapıldığına nazarıitibar tefriş kılmak için, “Her saniye müşterek yararsız kamyonu denli giysi atılıyor” dedi. Anaçoğlu, “Günlük istihlak alışkanlıklarımız tek biçimde azalmıyor. Bir verim alırken ve kullanırken 50 minval düşünmemiz gerekiyor bu bana ne denli geçişsiz diye. Her saniye müşterek yararsız kamyonu denli giysi atılıyor. Yani 6295 kg giysi atılıyor yada yakılıyor. Bir blucin pantolon düşüncesince 10 bin litre su harcanıyor. Aşırı tüketime gitmeden kıymetlendirmek baş döndürücü şişman ehemmiyet sunma ediyor. Hâlâ cıncık alegori plastik tüketiyoruz. Sadece ferdî şekilde değil ailemize ve etrafımızdakilere de farkındalık vermek zorundayız. Evde başkalık önemsiz alışmışlık değişikliklerinde şişman farklar yaşanıyor. O nedenden dolayı evvela kendimizden başlayarak herkesi bilinçlendirmekte yarar var. Çünkü huy ile harp halindeyiz şayet tığ kazanırsak, kaybederiz!”

Genç Diplomatlar iklimi tartışıyor
Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi, hava değişikliğinin ele alınacağı 8. Genç Diplomatlar Konferansı ile bitmeme ediyor. Bahçeşehir Koleji ortaöğretim öğrencileri kabilinden açılan komiteler, değişik devletleri asimilasyon fail delegelerle hava değişikliğinin global etkilerini ve hal yollarını konuşuyor. Zirve böylece öğrenciler topu topu devletleri temsilen sundukları çözümleri deklerasyon biçimine getirip yayımlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler