USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM Genel Kurulu, Taliban'dan insanoğlu haklarına hürmet duyması maksut değişmeyen tasarısını benimseme etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Taliban'a insanoğlu haklarına hürmet duyması çağrısında bulunulan değişmeyen tasarısını bildirme etti.

BM Genel Kurulu, Taliban'dan insanoğlu haklarına hürmet duyması maksut değişmeyen tasarısını benimseme etti
11-11-2022 11:08
Birleşmiş Milletler

193 üyeli Genel Kurul'da, Almanya'nın sunmuş bulunduğu değişmeyen tasarısına bağlı oylama yapıldı.

Taliban'ın özellikle Afgan avrat ve kızlar peyda etmek az daha insanoğlu haklarını ihlal ettiği, temsili hükümet kuramadığı ve ülkeyi ekonomik, insancasına ve içtimai şerait açısından baş döndürücü çirkin ortak hale soktuğuna değgin değişmeyen tasarısı, 116 ülkenin oyuyla onama edildi.

Aralarında Rusya ve Çin'in de bulunduğu 10 ülke, azimsiz oy kullandı.

Tasarıda, insanoğlu haklarına mükemmel hürmet duyulması ve hanımefendilerin yaşamın herhangi ortak sahasına manalı katılımının sağlanması çağrısı yapıldı.

Afgan avrat ve kızlara müteveccih insanoğlu hakları ihlalleri zımnında akıl duyulduğu kaydedilen tasarıda, Taliban'dan insanoğlu haklarından yararlanılmasını kısıtlayan yöntem ve uygulamaları art çekmesi istendi.

Bu arada Rusya ve Çin, Ağustos 2021'e derece Afganistan'da mevcut ABD'ye atıfta bulunarak bu ülkedeki ecnebi birliklere ve suçlarına bağlı sormaca açılması çağrısında bulundu.

Almanya'nın BM Büyükelçisi Antje Leendertse, Genel Kurul'da icra ettiği konuşmada, insanoğlu haklarının korunmadığı ve bu haklara hürmet duyulmadığını, ayrıntılı yönetimin geliştirilmediği ve terörle mücadelenin bulunmadığı sürece "tanınmaya müteveccih ortak kere olmadığını" anlatım etti.

Taliban'ın 15 Ağustos 2021'de ülkeye bilge olmasının arkası sıra hanımlara emek vermek hayatı, yetişek ve gayrı bazısı içtimai bölgelerde engeller getirmesi, arsıulusal bölgede tepkime çekmeye bitmeme ediyor.

Birçok Afgan kız, Taliban yönetiminin 6. sınıftan itibaren kızların tahsile erişimini sonlandırması zımnında okula gidemiyor.

Taliban, kız evlatları ve hanımefendilerin spor çalışmalarından men edildiğine bağlı umumi ortak sesli anons yapmadı. Ancak resmi yahut gayriresmi çalıştırılan spor salonları, kulüpler ve işletmeler kız evlatları ve hanımefendilerin iştirakı zımnında kovuştururken gözaltılara sık sık başvuruluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler