USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Blinken: 'Rusya'da yönetim değişikliği peşinde değiliz'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Rusya'da yönetimi değiştirerek Ukrayna'ya müteveccih saldırılara akıbet vermeye çalışmayacağını ayraç ederek, "Rusya'da yönetim değişikliği peşinde değiliz ve değme halükarda bu bizlere ilişkin değil. Ancak Rus halkı, lid

Blinken: 'Rusya'da yönetim değişikliği peşinde değiliz'
05-03-2022 10:48

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İngiliz amme neşriyat kuruluşu BBC'ye Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıları kapsamında mülakat verdi. Gazetecinin, "Ukrayna'daki savaşın şüphesiz sonuçlanacağını düşünüyorsunuz?" sorusuna Bakan Blinken, "İleriyi kestirim geçirmek baş döndürücü zor. Sanırım söyleyebileceğimiz nesne şu, memleketlerini savunan, özgürlüklerini savunan, geleceklerini korumak için çaba sarfeden Ukrayna halkından mevrut dehşet birlikte direnç gördük ve bence bu açıdan harp banko Başkan Putin'in düşündüğü ve organize ettiği üzere gitmedi" biçiminde karşılık verdi.

Blinken, "Bunun bizlere doğacak erinç ne dediğini söyleyemem. Ancak şurası da söyleyebilirim ki burada, Brüksel'de NATO müttefikleri ve ortakları, Avrupa Birliği, G7, arsıulusal topluluğun Ukrayna'nın kendisini savunmasına asistan peyda geçirmek düşüncesince elimizden mevrut rastgele birlikte şeyi ika taahhüdü ve ayrımsız sürede katlanılamaz bası düşüncesince Brüksel'de birlikte çağ geçirdik. Vladimir Putin'in başlatmış olduğu bu muharebeye sonuç vermesi düşüncesince Rusya'ya meydana getirilen bası gerçek, çelimli ve birlikte tesiri olacak" ifadelerini kullandı.

"Moskova'nın niyeti hükümeti yuvarlamak ve kişi kukla rejimini kurmaksa 45 milyon Ukraynalı anca ve ya hakeza bunu reddedecektir"

Blinken, gazetecinin, "Ancak Ukrayna'nın yenilgisinin mübrem bulunduğunu düşünüyor musunuz? Zaman alabilir, zorla böylecene Rus askeri gücünün ağırlığı galip dirimsel mi?" sorusuna ise, "Hiçbir şeyin mübrem bulunduğunu düşünmüyorum. Ama elbette, Rus ordusunun ağırlığı, Ukrayna'nın baş döndürücü ötesinde. Ancak Ukrayna halkının iradesinin ne işe yaradığını ve bunun kez açmış olduğu etkiyi birlik yerine değerlendirebileceğinizi sanmıyorum. Bir de şöyleki düşünün. Moskova'nın niyeti birlikte biçimde hükümeti yuvarlamak ve kişi kukla rejimini kurmaksa, 45 milyon Ukraynalı anca ve ya hakeza bunu reddedecektir" biçiminde karşılık verdi. Blinken, "Yani kazanabileceklerine kandırma oldunuz mu?" sorusuna müteveccih ise, "Zamanla, kesinlikle. Bunun ne derece bitmeme edeceğini, ne derece süreceğini söyleyemem. Ancak kişi geleceği ve özgürlüğü düşüncesince savaşçı 45 milyon Ukraynalının Rusya'nın iradesine sorumluluk eğmeyi reddetmesi baş döndürücü nesne anlatıyor" dedi.

"Ukrayna'nın içre bulunmuş olduğu birlikte savaştan elan çirkin bulunan biricik şey, onu aşan birlikte savaştır"

Blinken, "Ukrayna'nın içre bulunmuş olduğu birlikte savaştan elan çirkin bulunan biricik şey, elan da tırmanan ve onu aşan birlikte savaştır. İşte bu nedenle öteki şeylerin beraberinde NATO, savunmasını ve caydırıcılığını güçlendirmeye bu derece odaklandı. 5. konu taahhüdünün gerekseme duyduğu rastgele birlikte şeye eş olduğu için tehlikesiz peyda geçirmek için, NATO'nun çağ doğusu kanadını perçinlemek düşüncesince zamanı adımlar attık ve motamot NATO ve ABD'nin göz boncuğu devir Rusya ile harp aramadığı ve aramayacağımız gibi, kılıç birlikte defans ittifakıyız, ayrımsız biçimde saldırıya uğrarsa NATO topraklarının rastgele birlikte eşsiz karışını savunmaya kararlıyız" biçiminde konuştu.

"Şu anda gerçek fikir Ukrayna içre durumunun elan da kötüleşmesi"

Gazetecinin, "Daha degaje birlikte Avrupa savaşından mı yok ise kimyevi yahut dirim bilimsel silahların kullanılmasından mı korkuyorsunuz? Sizi endişelendiren nedir?" sorusuna müteveccih Blinken, "Şu anda gerçek fikir tabii Ukrayna'nın içre durumunun elan da kötüleşmesi. Başkan Putin'in eskiden kullandığı yöntemleri, Çeçenistan'da olsun, Suriye'de olsun, 2014'te Ukrayna'da biliyoruz. Bunun kararında baş döndürücü şişman insanca üzüntüler yaşandığını görüyoruz. Rusya'nın Ukraynalıların suyunu, elektriğini ve ısınmasını kırıcı eleştiri altyapının ardına düştüğünü görüyoruz ve bu metodlar ne efsus ki feci birlikte şekilde, Başkan Putin yönetimindeki Rus taktiğinin birlikte parçası. Bundan elan fazlasını göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

"Boyun eğdirmek istediği birlikte Ukrayna halkı, Rusya'ya erinç birleşti"

Blinken, "Sizce Vladimir Putin mantık mı yok ise görüntü mi görüyor?" sorusunu, "Kendimi Başkan Putin'in zihniyetine banko koyamıyorum, fakat yapabileceğim dü nesne var, Rusya ve Başkan Putin'i eylemlerine uyarınca yoklamak ve sansasyonel birlikte biçimde karşılık özgülemek düşüncesince elimizden mevrut rastgele birlikte şeyi yapmak. Ancak bildiğimiz birlikte nesne var. Olağanüstü olan, Başkan Putin'in seneler süresince engel sürdürmek istediğini dediği elden çabucak rastgele birlikte şeyin, esasta eylemleriyle hızlandırılmış olmasıdır. Şu anda gördüğümüz şey, parçalamaya idman istediği ittifakın ta kendisi, NATO, senelerdir görmediğimiz şekillerde birlikte araya geliyor. Boyun eğdirmek istediği birlikte Ukrayna halkı, Rusya'ya erinç birleşti. 2014'te Rusya Ukrayna'ya, Kırım'a, Donbass'a gitmeden önce, esasta Ukrayna'da Rusya'ya müteveccih tutumlar şişman seviyede olumluydu. Şimdi, halkın yüzdelik 90'ı Başkan Putin'in yaptıklarından çevre Rusya'dan tiksinti ediyor" dedi.

"Rusya'da yönetim değişikliğinin peşinde değiliz"

Her devir diplomatlık ve diyalog düşüncesince fırsatlar arayacaklarını vurgulayan Blinken, "Aslında, muharebeye revan aylarda yaptığımız birlik yerine buydu. Bu, ağız ağıza Başkan Putin'e ve Rusya'ya bağlı. Anlamlı birlikte diplomasiye katılmaya iştahlı olduklarına ilişkin rastgele birlikte ayraç gösterirlerse tabii müdahale olacağız. Diplomasiyi içeren rastgele birlikte yol, rastgele birlikte şeyden ilk Ukrayna halkına ve onu demokratik yerine özümleme fail hükümete ilişkin olacak ve ne yöne görmek isterlerse destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gazetecinin, "Bu hali çözmenin birlikte yolu Moskova'da yönetim değişikliği olabilir. İstediğiniz nesne bu mu?" sorusuna Blinken, "Bunun peşinde değiliz ve rastgele birlikte halükarda bu bizlere ilişkin değil. Ancak Rus halkı, liderliğine değişmeyen verebilir. Orada mevcut liderlerin hakkıyla onların ihtiyaçlarını, kendilerini ve iradelerini geliştirip özümleme etmediklerine değişmeyen vermeleri gerekiyor. Bu banko bizlere ilişkin değil" biçiminde karşılık verdi.

Blinken, "Rus halkına söyleyeceğim nesne şudur, Ukrayna'ya erinç bu sebepsiz, boş harp şüphesiz oluyor, şüphesiz olmaktadır da bu sizin çıkarlarınıza, ihtiyaçlarınıza karşılık veriyor? Rus halkı feci birlikte biçimde bunun yükünü taşıyor, zira evren birlikte araya gelmiş şekilde Putin'e ve Rusya'ya bu şişman yaptırımları uyguluyor. Sonucuna katlanıyorlar" dedi.

İLGİLİ HABER
Mariupolde insanca akse büyüyor Mariupol’de insanca akse büyüyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler