USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bilal Erdoğan: Türkiye namına 21. yüzyılda damgamızı vuracağız

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye'deki teknolojik gelişmelere ayraç ederek, "Türkiye namına 21. yüzyılda hakkıyla damgamızı vuracağız arkadaşlar. Ama üstümüze düşeni yapacağız, çalışacağız." dedi.

Bilal Erdoğan: Türkiye namına 21. yüzyılda damgamızı vuracağız
02-03-2022 16:36
Samsun

Vakfın, Samsun il ve kaymakamlık temsilciliklerinin açılışında mütekellim Bilal Erdoğan, temsilciliklerle baş başa üç sayı İcathane Atölyesi'nin de hizmete açıldığını vurguladı.

İcathane Atölyelerinin Türkiye'nin geleceği bulunduğunu kail Erdoğan, binlerce projenin çalışılacağı atölyelerde gençlerin sayaç geçirirken bire müşterek sürede özlük geleceklerine de ulama sağlayacaklarına ayraç etti.

Türkiye'nin uğrunda dü kere bulunduğunu, bunlardan birinin Batı'ya itina etmek ötekinin de özlük kimliğine ehil çıkarak devri belirlemek bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Yani inancımız, dinimiz, kültürümüz, kimliğimiz, bunların hepsini ütülmek kaydıyla Batı'nın müşterek payandası, müşterek parçası, müşterek benzeşim peyda etmek ve yönlendirmelerine belirgin olmak... Ne derse onu yapacaksın. 'İşte şurayla tecim yapabilirsin, şurası üretemezsin, bunu sen yapamazsın, şuraya er gönderirsin, buraya gönderemezsin.' Yani müşterek kere ağız ağıza bu. Bu hürriyet müdür? Bu istiklal mıdır? Gençler... Bu hürriyet de değildir istiklal da değildir. Özgürlük demek, istiklal demek, 85 milyon nüfusunuz varsa, dünyanın hakeza eleştiri müşterek pozisyonu size aitse, bu topraklara tutunmayı gerektiriyorsa, hürriyet demek, istiklal erişmek fakat önümüzdeki ikinci yolla beklenen olur. Bu ikinci kere nedir? Kendi kimliğimizi, özlük inancımızı, özlük kültürümüzü kuşanarak özlük kararlarımızı vereceğimiz müşterek geleceği düz yazı etmek."

Türkiye'de müşterek çevrim imanlı kişilere "gerici, yobaz" denildiğine dikkati çekici Bilal Erdoğan, salat kılan, camiye giden, Kur'an okuyan kişilerin bilim, teknolojiden ve fenden haberi sıfır mürteci bulunduğunun dile getirildiğini fakat deminden bunun hakeza olmadığının anlaşıldığını anlatım etti.

Erdoğan, bundan sonraları Türkiye'de bunların konuşulamadığını belirterek, şunları aktardı:

"Dindar, muhafazakar, camiye girip çıkan, Kur'an okuyan insanların, Türkiye'nin teknolojik gelişimine ne kadar katkılar sağlamış olduğu hacısı hocası çeşidinden görüldü. Bu ne anlamına gelir arkadaşlar? Gelin her daim baş başa geleceğimizi gençler, özlük kimliğimizle düz yazı edelim. Hem özlük inancımızı, kültürümüzü henüz sağlam, düzen bağı yoğun tutalım, koruyalım hem de dünyanın 21. yüzyılına damgasını vuracak işleri milletçe yapalım. Bakın şu 20 yılda nerelerden nerelere gelebildik. Neleri yapabilir bir duruma geldik. Uluslararası ilişkilerde, ticarette, siyasal ciddilik adına Türkiye dünyada kesinlikle müşterek yere geldi? Şimdi kılıç bundan sonraları 20 yılda, 40 yılda neleri yapabileceğimizi henüz güzel görebiliyoruz. Gençler emin olun hakkıyla 'daha müşterek obje görmediniz' derler ya, değişik obje görmedik. Türkiye olarak. 21. yüzyılda hakkıyla damgamızı vuracağız arkadaşlar. Ama üstümüze düşeni yapacağız, çalışacağız."

TÜGVA'nın gençlerin istikbaline ilişkin gerçekleştirmek istedikleri işleri yapabilmelerini iletmek düşüncesince mevcut bulunduğunun altını çizen Erdoğan, vakıfta tamamı planların dayanak bulduğunu, bilimde, teknolojide ilerlemek, icatlar boşaltmak düşüncesince icathanelerin kurulduğunu, spor, hars ve sanatta da nice imkana ehil olduklarını ve bunları gençlerin hizmetine sunduklarını anlattı.

"Geldiğimiz noktada alelacayip müşterek Türkiye'den bahsediyoruz"

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da Türkiye genelinde 81 ilde 571 ilçede cümbüş ve geçmiş günkü aşk ve motivasyonla çalışmalarını gençlere eriştirme gayreti süresince olduklarını anlatım etti.

Samsun özek ve 11 ilçesinde temsilcilikleri açtıklarını vurgulayan Eminoğlu, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz noktada alelacayip müşterek Türkiye'den bahsediyoruz. Türkiye'mizi henüz ati getirecek bulunan buradaki gençlerimiz. Onların kabiliyeti, onların heyecanı, motivasyonu inşallah Türkiye'yi değişik müşterek lige taşıyacaktır. 'Türkiye Türkiye'den büyüktür' iddiasıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın anlatım etmiş olduğu kabil bölgede, Azerbaycan, Türki coğrafyalarda, Balkanlarda, Afrika'da, eksiksiz dünyada gayrı müşterek Türkiye konuşuluyor. Türkiye'nin gençliği konuşuluyor. Bu bilinçle, bu şuurla vizyonumuzu hemen Türkiye, Samsun sınırları arasında değil, Türkiye'ye, İslam'a, eksiksiz ümmete misyon edecek noktada geliştirmemiz gerekiyor."

Konuşmaların peşi sıra rahmet ve saygıyla özek ve 11 ilçedeki temsilciliklerin şişman açım kurdelesi, tören düzeni üyeleri çeşidinden kesildi. Temsilcilik ve süresince arazi düzlük İcathane Atölyesi incelendi.

Açılışa, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, büyüklenme müdürleri, TÜGVA İl Temsilcisi Mustafa Demir, çıplak maşer müesseselerinin temsilcileri ile baş döndürücü sayıda gailesiz katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler