USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden: Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın yanı sıra olacağız

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'ye "Endişelenmenize lazım yok, Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın birlikte olacağız." dedi.

Biden: Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın yanı sıra olacağız
22-12-2022 04:08
Washington DC

Rusya'nın ülkesine harp başlatmış bulunduğu 24 Şubat'tan beri evvel ülke dışı ziyaretini karşılayıcı Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki düet görüşmelerinin peşi sıra eş matbuat toplantısı düzenledi.

Toplantıda Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki ciddi altyapıları erek alarak mücadelesi henüz da tırmandırdığını söyledi.

Biden, 300 haset aşan harpte Ukrayna halkının, Rusya'ya ve dünyaya ülkelerine bulunan sevgilerini ve sarsılmaz kararlılığını gösterdiğini belirtti.

ABD'nin bugüne derece Ukrayna'ya verdiği yardımları anlatan Biden, ülkesinin Ukrayna'ya iane sağlamaya bitmeme edeceğini kaydetti.

Biden, Amerikan halkının da Ukrayna'nın kararlılığından sabah yeli aldığını ve ABD hükümetinin Ukrayna’ya yardımlarını desteklediğini dile getirdi.

ABD'nin hastalık Ukrayna'nın gereksinimlerini yegâne seferde karşılamadığına bağlı soruya karşılık verici Biden, ABD'nin şu asıl derece Ukrayna'ya 20 bilyon doları hayli askeri iane yaptığını, Patriot kabil kaslı iklim defans sistemlerinden roket ve roket sistemlerine derece nice tabanca verdiğini anlattı.

Biden, Zelenskiy'ye dönerek, "Sayın Başkan endişelenmenize lazım yok. Ukrayna orada durduğu sürece kılıç Ukrayna'nın yanı sıra olacağız." dedi.

"(Putin) NATO'yu henüz da güçlendirdi"

Rusya'ya huzur 2023'te Ukrayna'ya dayanak noktası vermeye bitmeme ika arzusu üstüne birlikte değiş olup olmayacağına müteveccih istifham üzerinde Biden, NATO ve Avrupa Birliğinin (AB) göz boncuğu bu derece bütünlük içre bulunduğunu görmediğini söyledi.

ABD Başkanı Biden, şöyleki bitmeme etti:

"(Avrupa ülkelerinin iradelerinde) Bu mevzuda rastgele birlikte değişime ilişikli rehber görmedim. Burada neyin tehlikede bulunduğunu çoğumuz biliyoruz. Avrupalı ortaklarımız ise bunu en güzel anlayanlardır. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Avrupa’da birlikte ülkenin bambaşka birlikte ülkeyi karışma ettiğini görmedik. Biz dayanım göstermediğimiz, Ukraynalılara inat etmek düşüncesince dayanak noktası vermediğimiz sürece Putin’in değişeceğine ilişikli birlikte rehber göremediler. Hepimiz neyin tehlikede bulunduğunu biliyoruz. Egemenlik fikri, BM Antlaşması tehlikede. (Putin) NATO'yu zayıflatacağını düşündü lakin bunun hesabına NATO'yu henüz da güçlendirdi."

Rusya-Ukrayna savaşının adaletli birlikte halde bitmesinin yolunun ne bulunduğu sorusuna ise Biden, Putin'in askerlerine çekme talimatı vermesi ile bu savaşın bitebileceği fakat bunun şu anda olmasını beklemediği cevabını verdi.

Biden, "Peki ne olacak? Bugün konuştuğumuz şey, Ukrayna'nın harpte değerli olması düşüncesince iane etmeye bitmeme edeceğiz. Savaş alanında bizim, Avrupalı müttefiklerimiz ve diğerlerinin desteğiyle değerli olabilirler. Dolayısıyla Başkan Zelenskiy Ruslarla konuşmaya müheyya olduğunda o devir da değerli olacak zira mücadelesi nail olacak." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Patriot iklim defans sistemlerini Ukrayna'ya vermesinin Rusya ile gerilimi açık açık tezyit olasılığını ne hesapladığına bağlı istifham üzerinde Biden, bu silahın hoppadak defans gayeli bulunduğunu ve gerilimi tırmandıracak birlikte yetenek olmadığını dile getirdi.

Zelenskiy: "Patriotlar Ukrayna düşüncesince aşırı önemli"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD'ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin "tarihi" bulunduğunu belirterek, "Savaşın sonuç 30 gününde ABD ile ilişkilerimizde dünkü birlikte devre girdik ve esas birer bağlaşık olduk." ifadesini kullandı.

Ukrayna'ya desteklerinden çevre ABD Başkanı Joe Biden'a teşekkürname fail Zelenskiy, Biden'ın açıklamış bulunduğu 2 bilyon dolarlık iane paketinin ve bu paketin en ehemmiyetli arasında ne bulunduğu bulunan Patriot iklim defans sistemlerinin kendileri düşüncesince enikonu ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Zelenskiy, "Bu Ukrayna'nın tehlikesiz birlikte iklim sektörü oluşturması düşüncesince aşırı ehemmiyetli birlikte adım. Ancak bu halde yıldırıcı ülkeyi (Rusya) ve onun erke kaynaklarımıza, halkımıza ve altyapımıza müteveccih yıldırı saldırılarını sona erdirebiliriz." halinde konuştu.

ABD'nin kısaca 45 bilyon dolarlık ek finansman desteği düşüncesince de teşekkürname fail Zelenskiy, "ABD'nin bu yardımının rastgele birlikte vahit doları arsıulusal güvenliğin güçlendirilmesini sağlayacak." dedi.

Barış zirvesi önerisi

Zelenskiy, Rusya'nın yaptıklarının karşılığında mesul tutulması icap ettiğini söyleyerek, mavera taraftan barışın tesisi düşüncesince de birlikte yöntem oluşturmanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kaydetti.

Bu kapsamda kendilerinin mahsus adımlar attıklarını ve ABD bölümüne da bunu ilettiklerini dile getiren Ukrayna Devlet Başkanı, arsıulusal birlikte sulh zirvesi düşüncesince kimi tavsiyeler sunduklarını ve bunların uygulanması düşüncesince ABD'nin de kendilerine iane etmesini umduklarını anlatım etti.

Zelenskiy'den "öç" çıkışı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, kendisinin sulh dilediğini fakat "Rusya'nın zorbalığına" huzur birlikte cenk verdiklerini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Gerçekler bunlar ve kılıç kazanacağız, hakkıyla kazanmamızı istiyorum. Aslında isterim değil, kazanacağımıza eminim."

"Adil barış" ifadesinin hepsi düşüncesince değişik birlikte atasözü anlatım ettiğine dikkati çekici Zelenskiy, "Kaç adet asıl ağababa evladını cephelerde kaybetti. Peki onlar düşüncesince 'adil barış' ne demek? Para, ödence onlar düşüncesince göz boncuğu nesne anlatım etmiyor. Onlar intikam, 'öç almak' düşüncesince yaşıyorlar." dedi.

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e birlikte mesajı olup olmadığıyla ait birlikte suali şöyleki yanıtladı:

"Cumhurbaşkanı olduğumda 2019'da Normandiya'da Putin ile birlikte araya gelmiştik. Ona ülkemize müteveccih topyekun birlikte işgalin olmaması gerektiğini, saldırganlığı durdurmaları icap ettiğini ve bulunan sorunlara diplomatik birlikte hal bularak ülkemizin arazi bütünlüğünün sağlanması ve Allah korusun topyekun birlikte muharebeye girmememiz icap ettiğini söylemiştim. O da 'Böyle birlikte nesne olmayacak.' demişti. Ancak esassız söylüyordu. Bu vaziyette ona ne birlikte ileti iletebilirim?"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler