USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden: 'Rusya'nın ayrıcalıklı ulus statüsünü sona erdirmek düşüncesince adımlar atacağız'

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın tecim ilişkilerindeki "ayrıcalıklı ulus" statüsünü sona erdirmek düşüncesince ABD'nin harekete geçeceğini duyurarak, “Ülkelerimizin rastgele biri, Rusya'nın en baş döndürücü kayırılan, ayrıcalıklı ulus statüsünü protesto etmek dü

Biden: 'Rusya'nın ayrıcalıklı ulus statüsünü sona erdirmek düşüncesince adımlar atacağız'
11-03-2022 22:06

ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'dan icra ettiği açıklamada, Rusya'ya gönül rahatlığı tahsil edilen müşterek kol dünkü önlemleri açıkladı. Biden, ABD'nin G7 ve Avrupa Birliğini, ABD'de mihman alışılagelen ticari ilgiler şekilde isimlendirilen "ayrıcalıklı ulus" statüsünün Rusya düşüncesince silme edilmesine çağıracağını açıkladı. Biden, hareketin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "Ukrayna'ya gönül rahatlığı saldırganlığından henüz da mesul tutacağını" söyledi. Biden, “Ülkelerimizin herhangi müşterek biri, Rusya'nın en aşırı kayırılan, ayrıcalıklı ulus statüsünü itiraz etmek düşüncesince adımlar atacak. Ayrıcalıklı ulus statüsü tanımı, dü ülkenin birbirleriyle bağan tarifeler, belkili bulunan en erdemli ithalatlar kabil belkili bulunan en güzel şerait altında tecim yapmayı bildirme etmiş olduğu anlamına geliyor" dedi.

Biden ayrıca, "Amerika Birleşik Devletleri'nde buna mihman alışılagelen ticari ilgiler (PNTR) diyoruz. Rusya düşüncesince PNTR'yi silme etmek, Rusya'nın ABD ile iş yapmasını ve bunu öbür ülkelerle ahenk ortamında yapmasını zorlaştıracak. Bu hamle, global ekonominin yarısını oluşturan, doğrusu yaptırımlarımızdan aşırı biberli çekici Rus ekonomisine müşterek ayrıksı sıkıntılı vuruş olacak" dedi.

"ABD Rusya'yı izole buyurmak düşüncesince yavaş yavaş çalışıyor"

ABD Başkanı Biden, ahit Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştüğünü ve namına ABD'nin "Ukrayna halkının yanı sıra durduğuna" değgin garanti verdiğini söyledi. Biden, "Zelenskiy'e herhangi müşterek konuştuğumuzda dediğim gibi, ABD Birleşik Devletleri'nin Ukrayna halkının yanı sıra bulunduğunu ve onların memleketlerini korumak düşüncesince cesaretle savaştıklarını söyledim. Putin vicdansız saldırısını sürdürürken, ABD, müttefikleri ve ortakları, Putin üstündeki kazançlı baskıları bırakmak ve Rusya'yı global sahneden henüz da izole buyurmak düşüncesince yavaş yavaş çalışmaya bitmeme ediyor" dedi.

"Rus oligarklarına ve ailelerine henüz müşterek tomar müeyyide uygulanacağız"

ABD Başkanı Biden, G7'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bitmeme ederken henüz müşterek tomar Rus oligark ve ailelerine müeyyide uygulanacağını belirtti. Biden, "G7, yoz Rus milyarderler üstündeki baskıyı artırıyor. Hedeflediğimiz oligarklar ve aileleri listesine dünkü esame ekliyoruz ve onları maksat bildirme buyurmak düşüncesince G7 devletleri arasındaki koordinasyonu artırıyoruz" dedi.

"Rusya kimyevi tabanca kullanırsa ağırbaşlı müşterek değer ödeyecek"

ABD Başkanı Biden icra ettiği açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da kimyevi tabanca kullanımı yerinde "ağır müşterek bedel" ödeyeceği ilişkin uyardı. Biden, "İstihbarat gönül rahatlığı konuşmayacağım fakat Rusya kimyevi tabanca kullanırsa ağırbaşlı müşterek değer ödeyecek" dedi.

Rusya'dan kükremek ürünleri, votka ve mücevher ithalatı yasaklanacak

Biden, "Onların beniz milyonlarca dolar tutarındaki süper yatlarının ve evlerinin ardına düşerken ayrıca devletimizde imal edilen fevk düzem ürünleri almalarını da zorlaştıracağız. Bu mamüllerin ihracatını da yasaklayacağız" dedi. Bir Beyaz Saray yetkilisi ise Biden'ın açıklamalarının ardından, ABD'nin Rusya'dan içki ve votka ve balık yumurtası kabil kükremek ürünleri ithalatını yasaklayacağını ve ABD'nin Rusya'ya çoğaltan dünyalık ihracatı yasağının tütün, giyim, mücevher, makine ve garip kabil malları kapsayacağını söyledi.,

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler