USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden, ABD iklim alanını Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladı

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı dolayısıyla ABD'nin iklim alanını topu topu Rus uçaklarına kapattıklarını duyurdu.

Biden, ABD iklim alanını Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladı
02-03-2022 09:30
Washington

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresinde Temsilciler Meclisi ve Senato'nun eş oturumunda evvel defa "Birliğin Durumu" konuşmasını yaptı.

Konuşmasına Rusya-Ukrayna savaşına yer vererek başlamış bulunan Biden, "6 güneş ilkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özlük tehditkar yollarında ilerleyebileceğini fikren engellenmeyen dünyanın temellerini sarsmaya başladı güçlükle aşırı kötü yanıldı. Ukrayna'ya girebileceğini ve dünyanın ağırlık eğeceğini düşündü güçlükle on paralık düşünmediği borda bordaya kuvvet duvarı ile karşılaştı. Ukrayna halkıyla karşılaştı." dedi.

Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den halkın gelişigüzel kesimine derece her insanın sonuna derece yurtlarını savunduğunu belirterek Zelenskiy'nin Avrupa Parlamentosunda icra ettiği konuşmasındaki "Aydınlık, karanlığı yenecek." laflarını anımsattı ve Ukrayna'nın Washington Büyükelçisinin de Kongre'de bulunduğunu belirtti.

​​​​​​​Uyguladıkları yaptırımlar karşısında Rus rublesinin bugüne derece yüzdelik 30 bedel kaybettiğine ayraç fail Biden, "Bu şeb Amerikan abuhava bölgesini hepsi Rus uçuşlarına kapatarak Avrupalı ortaklarımıza katılıyoruz. Bu da Rusya'yı hâlâ aşırı izole yazar ekonomisinde hâlâ aşırı edisyon oluşturacaktır." değerlendirmesini yaptı.

ABD'nin ve Amerikan halkının Ukrayna halkının peşinde bulunduğunun altını çizen Biden, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihimiz süresince şu dersi öğrendik: Diktatörler saldırganlıklarının bedelini ödemediğinde, hâlâ aşırı kaosa biçim açarlar, yollarına bitmeme ederler. Amerika'ya ve dünyaya müteveccih tehditler de artmaya bitmeme eder. Bu sebeple NATO ittifakı 2. Dünya Savaşı'ndan sonradan Avrupa'da sulh ve istikrarı garanti dibine kabul eylemek düşüncesince kuruldu. ABD, başka 29 ülkeyle baş başa NATO'nun borda bordaya üyesidir. Bunun borda bordaya manası var. Amerikan diplomasisinin borda bordaya manası var. Amerikan çözümünün borda bordaya manası var."

"Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık"

Putin'in Ukrayna'ya savaşını "önceden tasarlanmış" ve "gerekçesiz" adına nitelendiren Biden, "Putin diplomatlık çabalarını reddetti. Batı ve NATO'nun cevap vermeyeceğini ve bizi yurt zarfında bölebileceğini düşündü. Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık." diyerek konuştu.

Biden, Rusya'ya huzur aşırı tetik ve şümullü hazırlıklar yaptıklarını belirterek Putin ile huzur karşıya doğmak düşüncesince Avrupa, Asya, Güney Amerika, Kuzey ABD ve Afrika'dan ülkelerle eş yönetim kurduklarının altını çizdi.

Tüm evren ile Putin'in Ukrayna'ya müteveccih saldırısına ne çeşit bahaneler bulacağını paylaştıklarına ayraç fail Biden, "Rusya'nın yalanlarına gerçekler ile cevap verdik. Şimdi hepsi evren onu yaptıklarından mesul tutuyor." ifadelerini kullandı.

Rus oligarklara "peşinizden geleceğiz" mesajı

Avrupa Birliğinin 27 üyesinin yanı esna İngiltere, Kanada, Japonya, Güney Kore, Avustralya, Yeni Zelanda ve fazladan İsviçre'nin Rusya'yı dünyadan on paralık bulunmadığı derece izole ettiğini kaydeden Biden, "Müttefiklerimizle baş başa şu anda çelimli hesaplı yaptırımlar uyguluyoruz. Rusya'nın en şişman bankalarını arsıulusal esrar sisteminden koparıyoruz. Rusya Merkez Bankasının rubleyi savunmasını engelleyerek Putin'in 630 bilyon dolarlık harp fonunu değersizleştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, Rusya'nın teknolojiye erişiminin de kısıtlandığını ve bunun ilerleyici zamanlarda hesaplı güçlerini ve askeriyelerini zayıflatacağının altını çizerek "Bugün, bu kuvvet yanlısı diyete milyarlarca dolar Rus oligarkları ve nizamsız liderlerine de sesleniyorum. ABD Adalet Bakanlığı, Rus oligarkların suçlarının ardına düşecek hususi borda bordaya fariza gücü kuruyor. Avrupalı ortaklarımız kabil kılıç de sizin yatlarınızı, aşırı apartmanlarınızı, hususi jetlerinizi bulup ele geçireceğiz." dedi.

- "Askeri güçlerimiz Ukrayna'da Rusya'ya huzur rastgele borda bordaya arbedede arazi almadı, almayacak"

Rusya borsalarının yüzdelik 40 bedel yitirilmesine uğradığına ve borsa işlemlerinin hala askıda olduğuna ayraç fail Biden, "Rus ekonomisi sersemlemiş halde ve bunun biricik suçlusu Putin." dedi.

Biden, ABD'nin Ukrayna'ya askeri, hesaplı ve insancasına iane sağlamaya bitmeme ettiğinin ve edeceğinin altını çizerek "Şu mevzuda belirgin olayım. Askeri güçlerimiz Ukrayna'da Rusya'ya huzur rastgele borda bordaya arbedede arazi almadı, almayacak. Askerlerimiz Avrupa'ya Ukrayna'da savaşım eylemek düşüncesince değil, Putin'in batıya ilerlemeye değişmeyen vermesi haklı NATO müttefiklerimizi korumak düşüncesince gidiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin NATO müttefiklerine dayanak amacıyla Amerikan kara, abuhava ve kükremek kuvvetlerini Polonya, Romanya, Litvanya, Letonya ve Estonya müdahale NATO ülkelerine konuşlandırdığını anımsatan Biden, "ABD ve müttefikleri ortaklaşa güçlerinin hepsi kuvvetiyle NATO ülkelerinin gelişigüzel borda bordaya santimetre toprağını savunacaktır." mesajını verdi.

"Rus borda bordaya diktatör, ecnebi borda bordaya ülkeyi nehiy ediyor ve bunun bedelini ödeyecek"

Gelecek günlerin Ukrayna halkı düşüncesince tekaüt geçeceği uyarısında mevcut Biden, "Biden kuvvet ve kaosun fitilini ateşledi. Sahada ihtimal birtakım hasılatlar elde edebilir güçlükle bunun düşüncesince etraflıca vadede efdal bedeller ödemeye bitmeme edecek." diyerek konuştu.

Biden, 30 senedir ari bulunan Ukrayna halkının özgürlüklerini ellerinden kabul eylemek isteyenlere müsamaha göstermediğini belirterek "Rus borda bordaya diktatör, ecnebi borda bordaya ülkeyi nehiy ediyor ve bunun bedelini ödeyecek." dedi.

ABD'nin Rus ekonomisini maksat alırken Amerikan iş enerjisini ve tüketicilerini de koruyacağını tamlayan Biden, çağ mühim arz yağı rezervlerinden 30 milyon varil petrolü kullanıma açtıklarını ve icabında hâlâ da fazlasını yapacaklarını kaydetti.

"En şişman önceliğim tutarları arama dibine almak"

Biden, evvel "Birliğin Durumu (State of Union)" konuşmasında, Kovid-19 salgını ve iktisat ilkin iktisap eylemek az daha iç politikaya bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19 salgının etkilerine huzur yaşama geçirilen önlemleri anımsatan Biden, "Önceki yönetimde sabık ve Amerikalıların en tepedeki yüzdelik 1'ine yarar sağlayıcı 2 trilyon dolarlık ihsan indiriminin tersine Amerikan Kurtarma Planı etkin insanlara iane etti ve kimseyi geride bırakmadı." dedi. Biden, bu lafları üstünde salonda mevcut Cumhuriyetçiler kabilinden yuhalandı.

Ekonominin sabık sene 6,5 milyondan borda bordaya tomar insana istihdam sağladığını ve borda bordaya sene zarfında ABD tarihinde on paralık bulunmadığı derece aşırı iş yaratıldığını tamlayan Biden, ABD ekonomisinin sabık sene yüzdelik 5,7 büyüyerek kestirmece 40 senenin en çelimli büyümesini gösterdiğini kaydetti.

"Amerika'da hâlâ borda bordaya tomar makine ve nısıf nâkil yapın"

Biden, istihdam artışı ve efdal ücretlere karşın aşırı borda bordaya tomar ailenin faturalarını ödeyebilmek düşüncesince savaşım ettiğini, enflasyonun onları hissedebilecekleri kazanımlardan mahrum bıraktığını aktardı. Başkan Biden, "Bu sebepten en şişman önceliğim tutarları arama dibine almak." diyerek konuştu.

Ekonominin kestirim edilenden hâlâ aceleci toparlandığına fakat işletmelerin üretimi bitmeme eylemek düşüncesince ehliyetli işçiyi istihdam etmekte zorlandığına yer veren Biden, salgının global hazırlık zincirlerini de bozduğunu aktardı.

Biden, enflasyonla mücadelenin borda bordaya yolunun ücretleri aşağılık tefriş eylemek ve Amerikalıları hâlâ donsuz duruma bildirmek bulunduğunu belirterek "Enflasyonla savaşım düşüncesince hâlâ dobra borda bordaya planım var. Ücretlerinizi değil, maliyetlerinizi düşürün. Amerika'da hâlâ borda bordaya tomar makine ve nısıf nâkil yapın. Amerika'da hâlâ borda bordaya tomar enfrastrüktür ve teceddüt yapın." dedi.

Yabancı hazırlık zincirlerine inanılır olgunlaşmak namına Amerika'daki üretimin önemini vurgulayan Biden, enflasyonla savaşım planının maliyetleri düşüreceğini ve açığı azaltacağını dile getirdi.

"Enflasyonla savaşım planım bütçe açığını da azaltacak"

Enflasyonla savaşım planının detaylarına da yer veren Biden, reçeteli ilaçların maliyetinin azaltılması, abuhava değişikliğiyle savaşım ve bebek bakımının maliyetinin düşürülmesi icap ettiğini anlattı.

Biden, enflasyonla savaşım planının evde ve etraflıca devamlı iş ve akla yatkın pahalı mesken kabil başlıkları da içerdiğine ayraç ederek eksiksiz bunların maliyetleri düşüreceğini söyledi.

Vergi sisteminin adaletli olmadığını ve düzeltilmesi icap ettiğini yineleyen Biden, "Kimseyi tecziye ardında değilim güçlükle firmaların ve en varlıklı Amerikalıların adaletli oranlarını ödemeye başladıklarından emniyetli olalım." diyerek konuştu.

Biden, planının maliyetleri düşürmekle kalmayacağını, bütçe açığını da azaltacağını dile getirdi.

Küçük işletmeler ve milyonlarca Amerikalı düşüncesince sağlanan milyarlarca dolarlık iane parasını araklayan suçluların ardına düştüklerini de tamlayan Biden, Adalet Bakanlığının "salgın sahtekarlığı" düşüncesince borda bordaya başsavcı atayacağını duyurdu.

Biden, firmaların rakiplik etmediği hallerde karlarının arttığını ve fiyatların yükseldiğini belirterek ABD'de dünyalık haiz ana kesafet gemilerinde bunun gerçekleştiğini, müstevli sırasında ecnebi sermayeli bu firmaların tutarları yüzdelik 1000'e derece artırdığını, üstün dereceli karlar elde ettiğini ve bu şirketlere müteveccih borda bordaya kısıt getirileceğini kaydetti.

“Yeni Kovid-19 varyantlarına hazırlanmalıyız”

ABD önderi dü yıldan borda bordaya tomar borda bordaya süredir Kovid-19 salgının insanların ve ülkenin gelişigüzel kararını etkilediğini anlatım ederek “Kaydettiğimiz aksiyon ve erbap olduğumuz vesait sayesinde, bu şeb şurası söyleyebilirim, emniyetli borda bordaya halde ilerliyoruz, hâlâ da normale dönüyoruz.” dedi.

Biden, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) acemi borda bordaya direktif ile ülkenin nice haklı peçe zorunluluğunu kaldırdığını hatırlatarak ileriki günlerde ABD’de hâlâ borda bordaya tomar eyaletin bu noktaya geleceğini beklediğini dile getirdi.

ABD’nin acemi Kovid-19 varyantlarını belirleme ika dair hâlâ dobra duruma geldiğini özetleyen Biden, “Yeni varyantlara hazırlanmalıyız.” uyarısında bulundu.

Biden, yönetiminin telkih ve testlere hâlâ borda bordaya tomar envestisman yapacağını anlatım ederek Kongreye bunun düşüncesince kaynak sağlaması çağrısında bulundu.

Seçimler ve oy istimal hakları yasaları düşüncesince Kongre üyelerine çağrı

ABD’deki en asliye hakkın, oy istimal ve tutma hakkı bulunduğunu tamlayan Biden, nice eyaletin intihap yasalarını değiştirmesini eleştirdi ve ülkede oy istimal ve oyların sayımının atak altında bulunduğunu tez etti.

Biden, şu halde bitmeme etti:

“Eyaletler yekdiğeri ardına, sadece oylamayı eğlemek düşüncesince değil, hepsi seçimleri allak bullak eylemek düşüncesince acemi hukuklar çıkardı. Bunun bulunmasına müsaade veremeyiz. Bu akşam. Senato'ya: Oy Kullanma Özgürlüğü Yasası'nı nakil çağrısında bulunuyorum. John Lewis Oy Hakları Yasası'nı geçirin ve anık başlamışken Amerikan halkının seçimlerimizi kimin akçalanmış ettiğini bilmeleri düşüncesince İfşa Yasası'nı çıkartın.”

2020 Başkanlık seçimlerinin oy istimal süresi ve oyların sayımına bağlı nice ağız dalaşı çıkmak ve nice eyaletteki intihap neticeleri yargıya taşınmıştı.

Biden başkaca konuşmasında ABD’de coşkun silahların bozukluk bulunduğu ölümlere de yer vererek ön tetkik yapılmadan ruhsatname verilmemesi ve etraflıca namlulu silahlar ile askeri şarjörlerin satışının kısıtlanması düşüncesince Kongre’den kodifikasyon yapması istedi.

Biden, Ukrayna ile İran'ı karıştırdı

Putin'in Ukrayna cenginde Rusya'nın hâlâ zayıflarken dünyanın hâlâ da güçlendiğine ayraç fail Biden, dünyanın Ukrayna'ya dayanak düşüncesince birleştiğini dile getirdi.

Biden, konuşmasında "Ukraynalılar" namına "İranlılar" ifadesini kullanarak "Milletlerimiz ortada koyu bağlar kuran Sayın Ukraynalı Amerikanlar, sizinleyiz. Putin, Kiev'i tanklarla kuşatabilir fakat İran halkının kalbini ve ruhunu katiyen kazanamayacak." dedi.

Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi konuşmayı Jill Biden ile izledi

Biden'ın konuşmasını Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova da Biden'ın benzeri Jill Biden'ın indinde izledi.

Öte taraftan Kongre üyeleri de Ukrayna ile el birliği ile yakalarına Ukrayna bayrağının renkleri bulunan gökçe ve soluk kurdelalar taktı.

Atanmış varis, tecim bakanı oldu

Ayrıca ABD'de anane bulunduğu az daha Ticaret Bakanı Gina Raimondo "Designated Survivor (Atanmış Varis)" adına atandı.

ABD'de başkanın Birliğin Durumu konuşmasını yapacağı şeb kabineden 1 örgen "Atanmış Varis" oluyor. Başkanlık esnasındaki insanlara ve başkana rastgele borda bordaya zılgıt oluşması ve bu insanların iş yapamayacak duruma düşmesi haklı bu ad reis oluyor. Konuşma sırasında tayin edilmiş arabozan emniyetli borda bordaya yerde tutuluyor.

ABD
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler