USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan ad gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan ad gözaltına alındı
14-11-2022 06:08
İstanbul

İçişleri Bakanı Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulundu.

Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan ferdin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirtti.

Beyoğlu'ndaki patlamada 6 insan yaşamını kaybetti, 81 insan yaralandıCumhurbaşkanı Erdoğan: Bu orospu çocuğu saldırının failleri ve arkasındaki mahfiller ortaya çıkarılacak

Terörün Türkiye’ye yakışmadığını dile getiren Soylu, "Yaklaşık 6 senedir İstanbul'da evvel tün ezanı giysi yaşadığımız üzere dokunaklı ortak hadise, ortak yıldırı hadisesi yaşamadık. (Beyoğlu'ndaki patlama) Bu mevzuda milletimize mahcubuz. Bu sene elden 200’e benzeyen yıldırı vakası engelledik. Belki bu karşılaştığımız vakadan hâlâ müessif neticelere sebebiyet dokuma edecek yıldırı olaylarıdır.” dedi.

Terörün değişik ortak yüzü bulunduğunu anlatım fail Soylu, “Dağda savaş edersiniz. Sınır ötesinde savaş edersiniz. Şehirde savaş edersiniz ve nice yıldırı vakasını engellersiniz. Bir tanesini kaçırırsınız. Millet adına da yurt adına da kaybettiğimiz canlar açısından da şişman ortak değer ödersiniz. Elbette ki coğrafyamızda şişman ortak imtihanla erinç karşıya kaldığımızı biliyoruz.” sanarak konuştu.

Kimsenin coğrafyasında Kobani’nin, Tel Rıfat’ın, Münbiç’in Nusaybin’in, Kamışlı’nın olmadığını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

“Bunlarla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş bulunduğu şişman ortak iradeyle bütün arkadaşlarımızla ortak savaş gerçekleştiriliyor. İstiklal Caddesi bizim milletimizin edalı bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bizlere ne ileti hasretmek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç düşkünlük etmesinler, karşılığını hâlâ ciddi vereceğiz. Bugün ABD çeşidinden meydana getirilen taziyet mesajını da katilin fenomen adına evvela gelenlerden biri bulunduğu üzere değerlendirmenin asal bulunduğunu ego düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı baş döndürücü belirgin ortak biçimde ortaya çıkacaktır. Yakın ortak sürede da görülecektir Allah'ın izniyle.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şişman ortak sıkıntı duyduklarını, 6 yıldırı şehidinin bulunduğunu dile getirerek yaşamını kaybedenlere Allah’tan yağmur diledi.

Soylu, şöyleki konuştu:

“Hepsinin ayrı ortak hikayesi var. Bir kısmının annesi, eşiyle, ortak kısmının babası, annesiyle baş başa olabilme olanağına ehil olduk. Sayın Valimiz, Başkan Yardımcımız, icra vekili yardımcılarımız daim baş başa hastaneleri görüşme ettik. Bu esnada da tabii ki bu olayın faillerini bulmak düşüncesince de hem Emniyet Genel Müdürümüz burada, Terör Başkanımız, İstihbarat Başkanımız, İstanbul Emniyet Müdürümüzün koordinasyonunda doğrusu olayın bulunduğu saatten itibaren baş döndürücü şişman ortak çaba gösterildi. Hem uran adına hem fiziksel adına yapılabilecek rastgele aşama atılmaya çalışıldı.”

Süleyman Soylu, patlama zımnında 1984 İstanbul tevellütlü Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli tevellütlü kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu tevellütlü Yusuf Meydan, 2013 Seyhan tevellütlü Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane tevellütlü Adem Topkara ile 1995 Rize tevellütlü benzeri Mukaddes Elif Topkara’nın yaşamını kaybettiğini bildirdi.

3 aileden 2’şer zayi yaşanmış olan saldırıda 81 yaralının bulunduğu ve 50 ferdin taburcu edilmiş bulunduğu bilgisini paylaşan Soylu, “Bunların ortak kısmı kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonraları bütünü evlerine geçiş ettiler. 5 yaralımız şu anda dip bakımda. 2 yaralımızın hali da ağır. Yine ötekiler tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah'tan iflah diliyorum.” dedi.

Eylemin gerçekleştiği andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile bütün birimlerin, kaynaklandığı yer, talimatın alındığı arazi ve eylemi gerçekleştirenlerle ilgilendiren emek hasretmek yaptığını aktaran Soylu, şöyleki bitmeme etti:

“İlk değerlendirmelerden itibaren bire ortak iz üstündeyiz. Eylemin emirinin Kobani'den geldiği dair ortak değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçmiş bulunduğu dair ortak değerlendirmemiz var. Ve gine tabii ki bu fenomen on paralık olmasaydı, on paralık dirilik kaybımız olmasaydı lakin şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içinde binlerce kahramanımız elden terörü engellemekle savaş ediyor. Biraz evvela vakası yapan, bombayı bırakan insan İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri çeşidinden gözaltına alındı. Ondan evvela tahminî 21 insan hâlâ gözaltına alınmıştı.”

"Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD yıldırı örgütü"

İçişleri Bakanı Soylu, laflarını şöyleki tamamladı:

“Özellikle bu mevzuda çaba yayınlayan arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü şayet yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri mevzusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl ortak operasyonla erinç karşıya kaldığımızı da bu en bariz ortak biçimde anlatım etmektedir. Belki şurası bildirmek gerekir. Terörün yüzü acıdır lakin bu mücadeleyi, bedeli ne olursa olsun sonuna denli sürdüreceğiz ve ilkin bizlere arkadaş üzere görünen, bütün teröristleri ya şahıs ülkesinde hafız yahut obstrüksiyon etmiş bulunduğu alanlarda, hâkimiyet sürdüğü bölgelerde teröristlere yaşarlık veren, onlara şahıs senatolarından resmi adına mal gönderen neymiş müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD yıldırı örgütü. Ve gine söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bizlere bu acıyı yaşatanların hâlâ katı ve kıvrım el acıyı yaşayabilecekleri ortak karşılığı benzeyen ortak sürede onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu sevimli olsun. Mekanları kalkmak olsun. Ailelerinin, yakınlarının, arkadaşlarının ve milletimizin başı sağlıklı olsun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler