USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler bekleyişlerini boğunuk bölgede sürdürüyor

Belarus-Polonya sınırında, Avrupa’ya muhaceret arayışındaki eşhas sınır bölgesindeki boğunuk bölgede bekleyişlerine bitmeme ediyor.

Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler bekleyişlerini boğunuk bölgede sürdürüyor
19-11-2021 21:07
Grodno

Belarus'un Grodno şehrindeki sınır boyunda, çoğunluğu Irak'tan ara sınav alarak Belarus'a gelen, Avrupa'ya muhaceret arayışıyla bu ülkeden de Polonya'ya geçmeye çalışanlar kendileri düşüncesince ayrılan geri misyon merkezindeki boğunuk bölgede geceyi geçirdi.

Günlerdir Polonya sınırı boyundaki çadırlarda gözleyen aşırı sayıda bebek ve kadının bulunmuş yer aldığı 2 bin civarındaki kişi, derinliğine ortak aradan sonraları önceki defa yunak ortak ortamda uyudu. Çok beş on can geceyi çatı haricinde kurmuş oldukları çadırlarda geçirdi.

Yaşları 1 ila 5 bulunan çocuklar, merkezde kendilerine dağıtılan sınırlanmış sayıdaki oyuncakla oynayarak hengâm geçirirken, yaşları az buçuk şimdi iri olanlar kendilerine maruz toplarla çatı haricinde oynadı.

İnsani yardımlar devam ediyor lakin yetmiyor

Belarus hükümeti ve halkı, fahri firmalar aracılığıyla merkezde bulunanlara insanca yardımlarını sürdürüyor.

Merkezin önünde, Belarus Acil Durumlar Bakanlığı, Belarus Kızılhaç görevlileri ve gönüllülerden oluşan kol çadırlarda günde dü posta yunak kemirmek katkısı yapıyor.

Su, hıfzıssıhha ve abdesthane ihtiyacının da giderildiği alanda, ruba ve battaniye katkısı devir kurnaz ehliyetsiz kalıyor.

Rusya Kızılhaç Örgütünün ilerleyici günlerde Belarus-Polonya sınırındaki iane faaliyetlerine dayanak vereceği belirtildi.

24 hengâm tıbbi iane yapılıyor

Göçmenlerin bulunmuş yer aldığı bölgede devir kurnaz rahatsızlananlar oluyor. Lojistik merkezin doğrudan beraberinde göçmenlere tıbbi dayanak düşüncesince 2 cankurtaran ve afiyet ekipleri bekliyor.

Sağlık görevlileri, başvurunun enikonu ortak tomar olduğunu, ilkin diş ve geçit ağrısıyla, hanımefendilerin gebelikle ait şikayetlerle tıbbi iane istediğini belirtiyor.

Belarus Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, merkezin beraberinde mevcut çabuk afiyet ekiplerinin 24 hengâm misyon vereceği belirtilerek, yalnızca ortak devir süresince 80 insana afiyet hizmeti sağlandığı, 5 insana cankurtaran süresince karışma edilmiş yer aldığı ve 2 ferdin de hastaneye götürülmüş yer aldığı kaydedildi.

Akıllı telefonlar düşüncesince yükleme sorunu

Göçmenler ortada en ehemmiyetli sorunlardan birisi de merkezdeki çarpıcılık sisteminin ehliyetsiz kalması zımnında çokbilmiş telefonlarını yükleme edememeleri. Pek aşırı kişi, kesif pıtrak merkeze mevrut gazetecilere ve iane kuruluşu görevlilerine telefonlarını yükleme yazar devrisi devir getirmeleri isteğinde bulunuyor.

Telefonlar yüzünden iletişimleri kopmuş bulunan göçmenler, ortak taraftan da gazetecilere kendileriyle ait gelişimleri ve Avrupa’ya geçip geçemeyeceklerini soruyor.

Göçmenlere nağme bombalı ve köpekli müdahaleye soruşturma

Öte taraftan Belarus Devlet Sınır Komitesi, 16 Kasım'da Belarus-Polonya sınırında Polonya sınır muhafızlarının göçmenlere müteveccih müdahalesi ile ait sormaca başlattı.

Komiteden meydana getirilen açıklamada, Polonya asayiş güçlerinin Belarus topraklarındaki göçmenlere müdahalede bulunulduğuna ilgi çekilerek, fenomen durumunda biber gazı aktif fiil maddesi bulunduğu, bu maddenin doğal kavara bombaları, doğal kavara silahları düşüncesince mermiler ve tazyikli sular süresince kolluk ve askere misyon sağlayan hususi araçlarda kullanıldığına ilgi çekildi.

Bu maddenin insanoğlu sağlığı üstünde negatif etkiye erbap yer aldığı da belirtilerek, nağme bombalarının da vakada kullanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, fenomen sonrası 4'ü eş ve birisi çocuk, 30'dan ortak tomar ferdin tıbbi iane düşüncesince Belarus bölümüne müracaatta bulunmuş yer aldığı tabir edildi.

Ayrıca Belarus-Litvanya sınırında Klevitsa bölgesinde, Litvanya sınır muhafızlarının bu yurt bölümüne geçenlerin dair köpekleri saldırtması ve Belarus bölümüne itmesiyle ait de sormaca yapıldığı aktarıldı.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım'dan bu yana, Avrupa’ya muhaceret arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelmiş olarak Belarus üstünden Polonya'ya geçmeye etkin kişiler, ormanlık bölgede şahıs kurmuş oldukları kampta ve sınır uğrunda bekleyişini sürdürüyordu.

Bu eşhas dün, sınır uzunlukta kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgede hazırladığı boğunuk bölgeye geçmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler