USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus-Polonya sınırındaki 2 bin ad zorlu yaşam koşulları altında bekliyor

Belarus-Polonya sınırındaki Avrupa’ya muhaceret arayışındaki tahminî 2 bin kişi, sınır bölgesindeki bağlı bölgede zorlu yaşam koşulları altında bekleyişlerine bitmeme ediyor.

Belarus-Polonya sınırındaki 2 bin ad zorlu yaşam koşulları altında bekliyor
22-11-2021 18:45
Grodno

Belarus'un Grodno şehrindeki Bruzgi sınır bölgesindeki geri hizmet merkezinde mütebaki göçmenlere arsıulusal iane organizasyonların temsilcileri ziyaretlerde bulunuyor. Kapalı alandaki şerait küsurat insanca ihtiyaçlar zımnında rastgele sabık gündüz zorlaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, göçmenlerin yaşamış olduğu bölgede araştırmalarda bulundu, bazısı göçmenlerle konuştu ve yetkililerden bilgelik aldı.

Kluge’nin görüştüğü göçmenler ülkelerine değişmek istemediklerini, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine mürur niyetinde olduklarını tabir etti.

Ziyaretin arkası sıra basına açıklamalarda mevcut Kluge, vakayiname hastalıklarla boğuşmak düşüncesince göçmenlere derman ve gereç sağlayacaklarını belirterek, kampa göçmenlerin süresince bulunmuş olduğu şartları ve neye gereksinimi bulunduğunu kullanmak düşüncesince geldiğini dile getirdi.

Göçmenlerin bulunmuş olduğu tahaffuz merkezinde dünkü kimse koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasının önlenmesi icap ettiğini tamlayan Kluge, "Bunun yapılmasına araştırma görevlisi olacak beş altı obje var. Bunların ortada mahkûm bölgede peçe kullanılması ve aşılama yapılması. İnsanları aşıya inandırma geçirmek gerekiyor. Binaların havalandırılması ehemmiyetli müşterek faktör. Bir başka meydan ise, üstünde çalıştığımız dünkü otama protokolleri." dedi.

Bölgedeki organizasyona araştırma görevlisi bulunan Belarus Cumhuriyet Konseyi Senatörü Viktor Liskoviç ise göçmenlerin bulunmuş olduğu bölgede Kovid-19 salgını olmadığını bildirdi. Liskoviç, "Bugün hastanede müşterek ad Kovid-19 enfeksiyonu ile otama görüyor." diyerek konuştu.

Göçmenlerin genel anlamda Kovid-19 aşısı yaptırarak Belarus'a geldiğini kaydeden Liskoviç, aşılama olmayanlar düşüncesince de aşılama noktası oluşturduklarını dile getirdi. Liskoviç, marazlı olanların genel anlamda dargın iklim şartlarına ilişkin yerine rahatsızlandığını aktardı.

Ayrıca Liskoviç, göçmenlerin ortada 22 gebe bulunduğuna dikkati çekti.

AA muhabirinin göçmenler düşüncesince banyo kurulup kurulmayacağı ile ait sorusunu da yanıtlayan Liskoviç, "Göçmenlerin yıkanması düşüncesince banyo kurulmasını düşünüyoruz. Belarus ordusunun banyo kompleksinin kurulması planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Bugüne denli 53 titrem besin yardımı

Belarus Kızılhaçı Genel Sekreteri Dmitriy Şevtsov, mahkûm bölgede gözleyen göçmenleri iklim şartlarının etkilemeyeceğini kaydederek, "Bugüne denli 53 bin titrem yöresinde besin katkısı dağıtıldı. Süt ve su bunlara ilave. Her gündüz çırçıplak maşer kuruluşları iane ediyor. Firmalar ve halis muhlis Belarus iane gerçekleştiriyor." gibi konuştu.

AB'nin vadettiği 700 bin avroluk iane yapılmadı

Öte taraftan Grodno Bölgesi Valisi Vladimir Karanik, göçmenlere önceki Belarus halkının ve iane kurumlarının iane ettiğini hatırlatarak, AB’den şu anne denli göçmenlere insanca iane organizasyonu düşüncesince vadedilen paradan daha müşterek tane müşterek ekü güçlü alınmadığı söyledi.

Göçmenlere hayat şartları sağlayabilmek düşüncesince para desteğine gerekseme bulunduğunun altını çizen Karanik, "AB’nin göçmenlere 700 bin ekü ayırdığı açıklandı. Ama şu anne müşterek tane müşterek ekü yahut müşterek tane müşterek dolar güçlü arsıulusal iane görmedik." diyerek konuştu.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'dan arsıulusal organizasyonlara tepki

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yuriy Karayev ve Grodno Valisi Karanik ile Belarus-Polonya sınırındaki boyut ile ait güruh yaptı.

Lukaşenko, güruh sırasında icra ettiği konuşmada sınırdaki vaziyeti görmeleri düşüncesince Birleşmiş Milletler ve başka arsıulusal organizasyonların temsilcilerine müsaade verdiklerini hatırlatarak, bu örgütlerin geldikleri kampta göçmenlere iane değil şahıs reklamlarını yaptıklarını söyledi.

Lukaşenko, "Neden göçmenler üstünden reklam yapıyorlar? Eğer buraya geldiyseniz göçmenlere iane edin. Eğer insanca aralık oluşturamıyorsanız, illet oluşturamadığınızı söyleyin. Eğer geldiyseniz konkre müşterek iane yapamıyorsanız, o devir güle güle. Polonya bölümüne gitsinler. Polonya çeşidinden bu maslahat ile uğraşsınlar. Biz bu insanoğlu düşüncesince kendimiz düzenlememizi yaparız." ifadelerini kullandı.

"AB'den göçmenlerle ait sav yok"

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesinde Belarus-Polonya sınırındaki rakamları dü bin civarındaki göçmenlerin AB ülkelerine başta Almanya’ya alınmasını istediğini anımsatan Lukaşenko, AB'den karşılık beklediğini bildirdi.

Lukaşenko, "Merkel bana bu problemi AB seviyesinde inceleceğine lakırtı verdi. Ancak incelemiyorlar bile. Merkel AB'de belirlenen muhatap kişilerle ait lakırtı verdi. Muhatap eşhas (Belarus ile) iletişime güçlü geçmiyor. Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey arıyor, ona iş gezisindeyiz diyorlar." dedi.

Ayrıca Lukaşenko, Almanya'nın bu göçmenleri almaması biçiminde kendilerinin ilgileneceğini, fakat Almanya'ya bu kullanmakta olanları almaları düşüncesince durdurmak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Polonya sınırı önündeki dinlenme kampı bölgeleri temizlendi

Belarus Devlet Sınır Komitesi yetkilileri, Belarus-Polonya sınırından Avrupa'ya geçmeyi amaçlayan göçmenlerin günlerce bekledikten sonradan vazgeçme etmiş olduğu sınır boyundaki vaziyeti matbuat mensuplarına gösterdi.

Belarus yanındaki meydan düzenlenerek temizlenirken, Polonya tarafında sınır muhafızlarının dip asayiş önlemi altında bekleyişini sürdürdüğü görüldü.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım'dan buyana Avrupa'ya muhaceret arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelmiş şekilde Belarus üstünden Polonya'ya geçmeye etkin eşhas ormanlık bölgede şahıs kurmuş oldukları kampta ve sınır uğrunda bekleyişini sürdürüyordu.

Bir müddet önceki bu eşhas sınır uzunlukta kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgedeki hazırladığı mahkûm bölgeye geçmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler