USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko sınırda mümkün saldırılara hakkında tedbir buyruğu verdi

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, sınırlardaki gerilim dolayısıyla muhtemel agresif ve gayrikanuni eylemlere üzerine tedarik buyruğu verdi.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko sınırda mümkün saldırılara hakkında tedbir buyruğu verdi
29-11-2021 21:53
Grodno

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus Savunma Bakanlığında askeri asayiş üstüne yetkililerle görüşmesi sırasında meydana getirdiği konuşmada, dünya sınırlarındaki gidişat hususunda değerlendirmelerde bulundu.

Belarus’un tek kimseyi yıldırma etmediğini fakat düşmancasına saldırılara yanıt vermeye amade olması icap ettiğini tamlayan Lukaşenko, güzeşte yıl böylecene ülkesine gönül rahatlığı melez harp başlatıldığını tabir etti.

Kendilerine müteveccih şok saldırılar olduğuna dikkati çekici Lukaşenko, ülkesinin ortak cins göç kriziyle gönül rahatlığı karşıya kalacağını hayalet üstelik etmediklerini ve bu krizin büyüdüğünü söyledi.

Batı’nın, Rusya’nın Ukrayna’ya hücum edeceğine müteveccih tezinin esas olmadığını dile getiren Lukaşenko, Batı’nın bu yöndeki açıklamalarını destekleyecek argümanlar sunamayacağını savundu.

Lukaşenko, Belarus’un da göçmen krizini yaratmakla suçlandığını anımsattı.

Batı'nın, göçmenleri Rusya ile ortak arbede yerinde Belarus ordusunu arama dibine almanın yolu adına kullandığını korumak için çaba sarfeden Lukaşenko, “Bizim ülkemize göçmen akışı azaldı. Muhtemelen kendileri bu kullanıcılarını kullandıkları düşüncesince ide duyuyorlar. Bu kullanıcılarını zat iç problemlerini halletmek ve bizi bozuk bekletivermek düşüncesince kullanıyorlar.” dedi.

Lukaşenko, önceleri Savunma Bakanı ve Devlet Sınır Komitesi Başkanı'na sınırlarda ajitasyon ve çatışmalara olanak vermeme emirini ilettiğini hatırlatarak, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'na da “Belarus’a gönül rahatlığı mümkün agresif ve gayrikanuni eylemlere müteveccih yanıt planı hazırlaması” emirini verdiğini dile getirdi.

Lukaşenko, göçmen krizinde kullanıcılarını öldürecek boyuta gelindiğini söyleyerek, ülkesinin Batı sınırlarına hab tulumu ortamında cesetler atıldığını belirtti.

Belarus-AB sınırında 6. naaş bulundu

Belarus Devlet Sınır Komitesinden videoteyp görüntüleriyle meydana getirilen açıklamada, Litvanya asayiş güçlerinin Belarus sınırları içerisine göçmenlerin cesetlerini atmaya bitmeme etmiş bulunduğu bildirildi.

Dün şeb Belarus-Litvanya sınırında asayiş görevlilerinin Slav görünümlü olmayan, darbedilmiş ve zayıflamış koca ölü bedeni buldukları tamlanan açıklamada, tetkikte cesedin Litvanya sınırından sürüklenerek Belarus’a getirildiğine değgin izler bulunduğu kaydedildi.

Soruşturmanın bitmeme etmiş bulunduğu dökme açıklamada, “Bu, Litvanya ve Polonya’nın Avrupa Birliği sınırında mevcut bireylere gönül rahatlığı izlediği alaylı ve adamlık dışı politikasının halihazırdaki 6. kurbanı.” ifadeleri kullanıldı.

Avrupa’ya göç arayışındakilerin bekleyişi sürüyor

Belarus'un Grodno şehrindeki Bruzgi sınır alanında arızi adına hazırlanmakta olan geri hizmet merkezindeki boğunuk bölgede çoğunluğu Irak’tan mevrut ve Avrupa’ya mürur arayışındaki şahısların bekleyişi bitmeme ediyor.

Belarus Acil Durumlar Bakanlığı, boğunuk bölgede rastgele ortak coşkunluk yahut kaymakamlık özelliğine gönül rahatlığı asayiş önlemlerini arttırırken merkezde günlerdir bekleyenler düşüncesince saç yülüme hizmeti sağlandı.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım’dan beri Avrupa’ya göçme arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelmiş şekilde Belarus üstünden Polonya’ya geçmeye etkin kişiler, ormanlık bölgede zat kurmuş oldukları kampta ve sınır uğrunda bekleyişini sürdürüyordu.

Daha sonraları bu kişiler, sınır uzunluğunda kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak Belarus hükümetinin bölgede hazırladığı boğunuk bölgeye geçmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler