USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Basın İlan Kurumu, internet haber sitelerinin temsilcileriyle görüşmelere başladı

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, "Önemli sayıda takip edeni bulunan internet haber sitelerini önemsiyor ve dikkate bedel buluyoruz. Onlardan mevrut talepleri de dinleyeceğiz. Açık bap politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Basın İlan Kurumu, internet haber sitelerinin temsilcileriyle görüşmelere başladı
14-11-2022 21:10
İstanbul

Basın İlan Kurumu (BİK) hesaplı mevzuat emek harcamaları kapsamında 1 Nisan 2023'ten itibaren resmi ilanların yayımlanmaya başlanacağı internet haber sitelerinin temsilcileriyle toplantılarına başladı.

BİK'ten meydana getirilen açıklamada, Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının arkası sıra Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği özellikle iktisap etmek üzere, mevzuatın kanuna akıllıca bir duruma getirilmesine bağlı çalışmaların derin biçimde sürdürüldüğü belirtildi.

BİK hukuk çalışmalarına yardım sundu

Açıklamada, güzeşte Eylül'de Bursa, İzmir, Konya, Ankara, Samsun, Trabzon, Malatya, Van, Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da semt toplantıları düzenleyerek ceride malikleri ve temsilcileri ile ortak araya mevrut BİK'in, sahada paylaşmış bulunduğu ve toplamış bulunduğu bilgilerle hukuk çalışmalarına ehemmiyetli yardım sunmuş bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, 800'ü çok ceride temsilcisinden mukayyet ve namzet düşün alarak mevzuat istihzar sürecinde değerlendiren ve anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda bildirme edilmesinin arkası sıra Afyonkarahisar'da müdürlerini toplayan BİK'in, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin birtakım maddelerinde fark öngören eskiz emek vermeyi mukayyet bir duruma getirmiş bulunduğu vurgulandı.

Hafta süresince toplantılar yapılacak

İnternet haber sitelerinin kesiksiz neşriyat sayılmaları ve 2023 yılı Nisan ayında önceki kere resmi duyuru yayımlamaya başlamış olacak olmalarının, Kurumun günah sahasını genişletirken internet haber sitelerine de maddesel eşme sağlanmasının önünü açmış bulunduğu dökme açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

"İnternet haber sitelerinin resmi duyuru ve reklam yayınlama hakkını kazanmaları ise harfiyen ceride ve dergilerde bulunduğu kıl payı belli kurallara tabi. Bu sebeple BİK, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğine sonuç alternatifini özgülemek kıl payı hissedar halkasına acemi dahil bulunan internet haber siteleri ile bugünden gelmek kıl payı hafta süresince peş peşe toplantılar gerçekleştirecek. BİK yukarı yönetimi, önceki adına zaman faziletli tirajlı gazetelerin internet sitesi temsilcileri ile Genel Müdürlük binasında ortak araya geldi. Toplantıda, internet haber sitesi temsilcilerinin sürece değgin görüşleri dinlendi, mevzuatta yapılacak düzenlemelere bağlı önerileri hamiş edildi."

İnternet haber sitelerinin temsilcileri ile buluşulacak

Açıklamada, bire ortak heyetin henüz sonradan Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, İstanbul ve Kocaeli illerinde piyasaya sürülen gazetelerin internet sitesi temsilcilerinin katılımıyla dü ayrı celsede engin muvasala toplantıları gerçekleştirdiği dile getirilerek, şu bilgilere toprak verildi:

"Gazetesi yok faziletli ziyaretçi trafiğine cemaat internet haber sitelerinin temsilcileri ile ferda buluşulacak. Ardından Van, Bitlis, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da gösterilen gazetelerin internet sitesi temsilcileri ile dü ayrı derinti yapılacak. BİK, çarşamba gününden başlayarak, cuma namazı akşamına denli Bursa, Diyarbakır, Adana, Malatya, Konya, İzmir, Ankara ve Samsun müdürlüklerinin koordinasyonunda düzenlenecek toplantılarda geriye artan 63 ildeki gazetelere alakalı internet haber sitelerinin görüşlerini edinmeyi tamamlayacak."

Açıklamada, toplantıların arkası sıra Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin, kâffesi paydaşların görüşleri edilgin adına alakalı taraflara sunulacağı ve tahsil edilen gelişememiş bildirimlerle sonuncu çeşidi maruz yönetmeliğin, idare müesses teklifi adına Şubat 2023'te BİK Genel Kurulu'na sunma edileceği ve umumi kurulda bildirme edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının arkası sıra yürürlüğe gireceği bildirildi.

"Gelen talepleri dinleyeceğiz"

Açıklamada görüşlerine toprak maruz BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, şunları kaydetti:

"Hafta süresince Türkiye genelindeki kâffesi gazetelerimize ulaşmaya çalışacağız. Elbette gazetelerimizin müktesep haklarının muhafazası bizim önceliğimiz. Diğer yandan gazetesi yok ancak ehemmiyetli sayıda takip edeni bulunan internet haber sitelerini önemsiyor ve dikkate bedel buluyoruz. Yine onlardan mevrut talepleri de dinleyeceğiz. Çünkü belli ortak müddet sonradan onların içerisinden kesiksiz neşriyat kapsamına alınanlar olacak. Kısacası bariz bap politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler