USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince imzalar atıldı

Balıkesir Ticaret Odası'nın koordinasyonunda hazırlanmakta olan Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince adlı sanlı Şef, Seyyah ve Yazar yaşam Akkor ile meydana getirilen işbirliğinin başlangıcına müteveccih imzalar EMITT Fuarında atıldı.

Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince imzalar atıldı
09-02-2022 17:33

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde oluşturan EMITT fuarında bellik değerleriyle ziyaretçiler ile buluşuyor. Yüzlerce insan kabilinden görüşme edilen Balıkesir standında, şehrin; tarihi, doğası, termali, denizi, gastronomisi ve ekin rotalarıyla tanıtılıyor. Fuarda başkaca Balıkesir Ticaret Odası'nın koordinasyonunda hazırlanmakta olan Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince isimli sanlı Şef, Seyyah ve Yazar yaşam Akkor ile meydana getirilen işbirliğinin başlangıcına müteveccih imzalar atıldı. Gourmand Cookbook Awards'ta “Selçuklu Mutfağı” isimli yapıtı ile “Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı” ödülüne müstahak görülen, Ketebe Yayınları'ndan Türkiye Gastronomi Atlası kitabıyla müşterek prensip de imza atan, elan evvela gerçekleştirdiği Balıkesir ziyaretinde kentin gastronomisini deneyimleme fırsatı bulan ve kentin gastronomisinden iyice etkilendiğini gelişigüzel fırsatta dile getiren yaşam Akkor Balıkesir düşüncesince millî özellikte müşterek gastronomi atlası hazırlayacak.

Hazırlanacak düzentileme Balıkesir'in topu topu ilçelerini havi domestik lezzetleri ile beraberce gezinsel değerlerini de içeren müşterek seyahatname halinde olacak. Balıkesir'i görüşme edecek şahıslar düşüncesince kanıt olma ayrıcalığı taşıyacak bu saten içinde ilçeler bazında coğrafi işaretli ürünler, yöresel yemekler ve görüşme edilmesi müstelzim mekânlara toprak verilecek. Çalışma sebebiyle Balıkesir'in değerleri yegâne kaynakta gezi severlerin zevkine sunulacak. Daha ahir etapta müşterek neşriyat evi ile ortaklık ile basma bir duruma getirilecek bu eşme satışa da sunulacak.
Ünlü reis ile meydana gelen imza törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, domestik şefler ve sergilik ziyaretçileri katıldı.

“Lezzet şehri Balıkesir”
Balıkesir'i 50 peynirli site ve zeytin ülkesi yerine tanımlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir aşırı çelimli müşterek coğrafya. Şehrimizde Balkanlar'dan, Orta Asya'dan göçle mevrut kişilerin köyleri var. Bu da müşterek gastronomi zenginliği, ekin zenginliği meydana getiriyor. Topraklarımız doğrusu verimli. Türkiye'de en içimli balın alınacağı, peynirin en içimli bulunduğu toprak Balıkesir'dir. Bu yorum Türkiye'deki gurmelerin teşhisleriyle ortaya çıkmıştır. Peynirimizi, balımızı, kaymağımızı, kuzu etimizi, zeytinyağımızı müşterek kahvaltı da yavuz buluşturabiliyoruz. Ekmek çeşitlerimiz de iyice fazla. Hatta müşterek kazanç kitabımız yavuz var. Balıkesirimizde ziyaretçilerimize budala dağlarında kepez yürüyüşü, Burhaniye'de sörf, huy yürüyüşleri, plonjon üzere değişik sporlar, termal hikmet otama imkânları ve gastronomi yerine ensesi kalın lezzetleri sunuyoruz” niteleyerek konuştu.

“Balıkesir, Türkiye'yi doyuran il”
Balıkesir'in gastronomi yönünde öbür illere gereğince aşırı elan avantajlı bulunduğunu anlatım fail Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, bundan dolayı çıkarılan Gastronomi Atlası'nı lansman yönünde aşırı önemsediklerini dile getirerek, “Bizim doğrusu levent boylu zamandır Balıkesir'i gezim yönünde takdim etmek düşüncesince nice projemiz vardı. Fuara da gezim ve gastronomi yönünde kendimizi takdim etmek düşüncesince iştirak sağladık. Çok derin müşterek iştirak ve iri müşterek stantla geldik. Balıkesir'i kılıç Türkiye'yi doyuran il yerine tanımlıyoruz. Çünkü besin sanayimiz aşırı önde. Gastronomi yerine da nice ile gereğince avantajlı konumdayız. Fakat maatteessüf bu vakte denli bunun duyurulması yönünde aşırı müşterek tomar minval kıvrım edememiştik. Gastronomi alanındaki faaliyetlerimizi ve lezzetlerimizi Türkiye'ye aksettirmek istiyoruz. Bu kapsamda yaşam Bey'in hazırlayacağı Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince önceki imzaları atacağız. Balıkesir düşüncesince iyi müşterek iş olacağını düşünüyoruz” dedi.

İlk kere müşterek site düşüncesince gastronomi atlası hazırlanacak
“Bu denli emektar müşterek coğrafyada bu denli tabii ürünü müşterek arada gitmek sunturlu müşterek duygu” diyen isimli sanlı lider yaşam Akkor, fuar aşırı kalburüstü bulduğunu söyleyerek, “Balıkesir standına iyice şaşırdım. Çünkü Balıkesir'in emniyetsiz müşterek mutfağı var. Çok muhtelif gastronomi kültürü ve ürünleri bulunduğunu gördüm. Fuara dört başı mamur lezzetlerini taşımışlar. Ekmeleri, peynirleri, zeytinleri, zeytinyağları, el işleri, halıları, kilimleri, motifleri hepsini müşterek arada gitmek cümbüş verici. Daha evvela Ketebe Yayınları'ndan çıkan Türkiye Gastronomi Atlası'nı hazırlamıştık. Şimdi Balıkesir Gastronomi Atlası hazırlıyoruz ve gene Ketebe Yayınları'ndan da okuyucuyla buluşacak. İlk kere elden müşterek site düşüncesince saten hazırlayacağım. Bu atlasla beraberce tatilcilerin Balıkesir'e iyice derin müşterek biçimde gelmelerini bekliyoruz. Yaklaşık on senedir Balıkesir üstünde çalışmalarım var. Özellikle akıbet müşterek senedir gelişigüzel ay derneşik gidip, domestik ve emektar üreticileri, emektar lokantaları, pekmezciler, helvacıları yegâne hiç geziyorum. 6 aydır haritaları çiziyorum. Sonrasında iz baskıya gidecek ve bayramdan sonradan da hacısı hocası Balıkesir'i gezecek” niteleyerek konuştu.

Gastronomi Şehri Balıkesir, lezzetlerini öne çıkartacak
Turizm profesyonellerinin derin müşterek biçimde katılmış bulunduğu EMITT'te Balıkesir gastronomi değerlerinin ön plana çıkarılarak, gastronomi turizminden tahsil edilen payın artırılması hedefleniyor. Ayrıca “Ulusal Gastronomi Şehri” unvanını almaya adalet ele geçiren Balıkesir standına mevrut ziyaretçiler, 30 cins ürünü içinde barındıran Balıkesir kahvaltısı konseptini müşahede şansı elde ederek mamüllerin tadına erkete fırsatı yakaladı. Böylelikle Balıkesir Kahvaltısı'nın markalaşma yolundaki adımları da güçlendirilmiş oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler