USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: Terörist neredeyse hedef orası

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Terörist neredeyse amacımız orası. Teröristlerin ardında olmaya bitmeme edeceğiz' dedi.

Bakan Akar: Terörist neredeyse hedef orası
28-10-2021 11:34
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terörist neredeyse hedefimiz orası. Teröristlerin ardında olmaya bitmeme edeceğiz" dedi.

'Ateş Serbest-2021' faaliyetinin Seçkin Gözlemci Günü, Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve cıvıl cıvıl komutanlarının da katılımıyla gerçekleştirildi. Faaliyeti Bakan Akar'ın davetlisi şekilde Türkiye'ye resmi ziyarette mevcut Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Nebojsa Stefanoviç de candan izlem etti.

'Ateşin gücü' sloganıyla meydana getirilen ve hedeflerin birlik isabetle vurulmuş olduğu faaliyetin böylece mütekellim Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) geldiği yeri yayınlayan alım çalım donör ortak faaliyeti hâlâ başarıyla tamamladıklarını belirtti. Savunma ve asayiş hikayelerinde bölgede yaşanmış olan gelişimleri yakından izlem ettiklerini, katılması müstelzim kâffesi tedbirleri aldıklarını tabir fail Akar, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde arsıulusal bölgede ortak süje biçimine geldiğini, el ve nazarıitibar bölgesini genişlettiğini söyledi.

Sorumluluklarının rastgele ortak zamankinden hâlâ aşkın bulunduğunun bilinciyle cereyan ettiklerini dile getiren Akar, "TSK'nın vazifesi; egemenliğimiz ve bağımsızlığımız ilkin iktisap etmek az daha 84 milyon vatandaşımızın, hudutlarımızın güvenliği, adalet ve menfaatlerimizin karada, denizde ve havada korunması ve kollanması düşüncesince müstelzim ne var ise yapılmasıdır. Bekamız, egemenliğimiz ve bağımsızlığımız düşüncesince yapılması gerekenleri hâkim olgunlaşmak Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevidir" niteleyerek konuştu.

'İNLERİ BAŞLARINA YIKILDI'

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyet tarihinin en dip döneminden geçtiğini belirterek, ortak tarafta yetişek ve tatbikatların gayrı tarafta da operasyonel faaliyetin bitmeme ettiğini aktardı. Etkin, caydırıcı ve etkili ortak ordunun önemine yer veren Akar, "Mehmetçik bugüne derece namına sunulan görevleri en güzel halde namına getirdi, getirmeye bitmeme ediyor. Böylece TSK, sahamızda ve dünyada, ilkin NATO'da iktisap etmek az daha etkili ve elit yerini korumaktadır ve rastgele ortak sabık çağ bu yerini geliştirmektedir" dedi.

Terörle mücadelenin küsurat ortak hız ve gidişatta kararlılıkla bitmeme ettiğini vurgulayan Akar, "Irak'ın kuzeyi ilkin iktisap etmek az daha terörle mücadelemiz kararlılıkla bitmeme ediyor. Teröristlerin inlerine, mağaralarına, sığınaklarına girildi, girilmeye bitmeme ediyor. İnleri başlarına yıkıldı, yıkılacak. Mehmetçik arazide yepyeni muvaffakiyet ve kahramanlıklarla görevini namına getiriyor" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede kazanılan başarıda arslan payının şüheda ve yiğit gazilerde bulunduğunu vurgulayan Akar, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık bırakmayacağız. Yapılması müstelzim ne var ise yaptık, sonuna derece hazırlamaya bitmeme edeceğiz" niteleyerek konuştu.

'IRAK'IN KUZEYİNDE 18 BİN 641 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Terör örgütü PKK ile YPG ortada ayırt olmadığını tamlayan Akar, şunları söyledi:

"PKK eşittir YPG. Bunun hacısı hocası kabilinden bilinmesi, bilmeyenlerin öğrenmesi lazım. Bunun görülmesi gerekir. Mücadelemiz en akıbet yıldırıcı nötr bir duruma getirilinceye derece bitmeme edecek. Yeni defans konsepti şekilde ortaya koyduğumuz husus, terörü ve teröristleri kaynağında nötr bir duruma getirmektir. Onun düşüncesince deriz ki yıldırıcı neredeyse hedefimiz orası. Teröristlerin ardında olmaya bitmeme edeceğiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristler korkudan dü şeb ayrımsız yerde yatamıyor. İnşallah asilzade milletimizi yıldırı belasından kurtaracağız. 24 Temmuz 2015'ten bugüne derece Irak'ın kuzeyinde 18 bin 641 yıldırıcı nötr bir duruma getirildi. Suriye'nin kuzeyiyle baş başa nötr bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı hep 32 bin 800 oldu."

'BU TERÖR KORİDORUNU KURDURMAYACAĞIZ'

Tek hedeflerinin teröristler bulunduğunu vurgulayan Akar, "Suriye'nin kuzeyinde ortak yıldırı koridoru kurulması düşsel yaşayanlar vardı. Bu yıldırı koridoru, kurmaya dinamik teröristlerin başlarına yıkıldı. Bu yıldırı koridorunu kurdurmadık, kurdurmayacağız. Bunun düşüncesince ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı zarfında mücadelemizi sonuna derece sürdüreceğiz. Biz sınırlarımızın, ülkemizin ve milletimizin güvenliği düşüncesince çalışıyoruz. Sınırlarımızda, burnumuzun dibinde, rastgele ortak oluşuma izin etmedik, etmeyeceğiz. Tek gayemiz bu, bunun haricinde ortak gayemizin olmadığını her insanın bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

'YERLİ VE MİLLİ ORDU'

Diğer defans ve asayiş mevzularına bağlı de açıklamalarda mevcut Akar, defans sanayide akıbet devirde yaşanmış olan gelişmelere de değindi. Savunma sanayiinde yerlilik ve millilik oranının Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yüzdelik 80'ler seviyesine ulaştığını vurgulayan Akar, "Bu ilerlemeler bitmeme ediyor. Çalışmalarımızı hâlâ da yoğunlaştırarak oldukça zat gereksinimlerimizi en dinamik halde karşılamanın yollarını arayacağız" dedi.

Etkin, caydırıcı ve etkili ortak ordunun önemine yer veren Akar, bunun güzel büyük personel ve en doğacak teknolojiye akıllıca donanımla gibi bulunduğunu belirtti. Bunu hâkim olgunlaşmak düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise şimdiye derece yaptıklarını, bundan böyle da hazırlamaya bitmeme edeceklerini vurgulayan Akar, "Personeli ve donanımıyla yerel ve ulusal ortak ordu. Personel yerel ve milli. Diğer yandan donanımın da oldukça en maksimum seviyede yerel ve ulusal olabilmesine mücahede edeceğiz" niteleyerek konuştu.

Sözlerinin böylece ortak kat hâlâ şehitlere rahmet, gazilere felah dileklerini ileten Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce salname ünlü tarihimizden süzülüp mevrut milli, tinsel ve mesleksel değerleriyle, asilzade milletimizin sevgisinden, duasından, güveninden almış olduğu ilhamla, aklın ve bilimin ışığında, kanun ve hukuklar doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızdan süregelen sıralanmış bey ve komutanlarının buyruk ve komutasında, milletinin emrinde görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler