USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Yanık: Kadınların dahil olmadığı hiçbir projenin hayatiyetini sürdürme şansı yok

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hanımlara meydana getirilen içtimai yardımların bir üretime dönüşerek yaşama aktarıldığını belirterek, 'Sadece içtimai katkısı alıp, kullanıp içtimai yardımla yaşamını idame ettirme yöntemini hanımlar seçmiyorlar. Muhakkak o

Bakan Yanık: Kadınların dahil olmadığı hiçbir projenin hayatiyetini sürdürme şansı yok
30-09-2021 19:25
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hanımlara meydana getirilen maşeri yardımların bir üretime dönüşerek yaşama aktarıldığını belirterek, "Sadece maşeri katkısı alıp, kullanıp maşeri yardımla yaşamını idame ettirme şeklini hanımlar seçmiyorlar. Muhakkak o maşeri yardımın bir üretime dönüştüğünü ve yaşama aktarıldığını görüyorsunuz. Kadınların dahil olmadığı hiçbir çalışmanın hiçbir projenin hayatiyetini sürdürme şansı yok" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Altındağ ilçesi Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde planlı Kadın Kooperatifleri İç Anadolu Buluşması'na katıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri ve aşırı sayıda birleşke temsilcisinin arazi almış olduğu programda Aksaray, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat Valileri ile eş kooperatifleri başkanları devre içi bağlanıp, emek harcamaları karşı bilim verdi. Konuşmalar hemen sonra Ankara ve yöre illerden mevrut eş kooperatiflerinin ürünleri sergilendi.

'DESTEK VE POLİTİKALARI YARDIM OLARAK DÜŞÜNMEYELİM'

Kadın Kooperatifleri Bölgesel İşbirliği Toplantısı'nın 9'uncu ve sonuç bulunduğunu tamlayan Bakan Derya Yanık, "Yerelde gittiğimiz yerlerde, semt toplantılarında aşırı iyi örneklerle karşılaştık. Bu işin ne denli şişman bir şevkle, heyecanla sahiplenildiğini hem hanımlarımız kabilinden aynı zamanda öbür kademeler kabilinden aşırı sahiplenildiğini gördük. Hem Ticaret hem Tarım Bakanımıza değişik aşırı teşekkürname ederim. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı namına anne düzentileme alanlarımızdan bir tanesi nüfusumuzun yarısını meydana getiren hanımlarımızı odağa meydan faaliyetlerimiz, lazım hanımefendilerin maşeri görünürlüğünün artırılması, gerekse maşeri ve hesaplı anlamda hanımefendilerin güçlendirilmesi denli nice faaliyetimizin ve geliştirdiğimiz politikaların temelinde hanımlara müteveccih desteklerimiz arazi alıyor. Söz konusu destekleri ve politikaları hoppadak direkt iane namına düşünmeyelim. Bu vizyonumuzun anne ekseni, esasen hanımefendilerin menfaatlerini akla yatkın ve çelimli anlatım etmelerine mefruşat hazırlayacak bir ekosistem hazırlamak" diyerek konuştu.

'KADINLARIN DAHİL OLMADIĞI HİÇBİR ÇALIŞMANIN HAYATİYETİNİ SÜRDÜRME ŞANSI YOK'

Bakan Yanık, meydana getirilen maşeri yardımların bir üretime dönüşerek yaşama aktarıldığını belirterek, "Türkiye Aile Yapısı araştırmasında çıkardığımız neticelerden bir tanesi hanımlara maşeri destek, maşeri iane namına direkt nakdi dayanak sağladığımızda da bu katkısı alıp kenara çekilmiyor. Bu yardımla esasen bir halde bir müddet sonraları istihsal bandının içerisine dahil ergin oluyor. Sadece maşeri katkısı alıp, kullanıp maşeri yardımla yaşamını idame ettirme şeklini hanımlar seçmiyorlar. Muhakkak o maşeri yardımın bir üretime dönüştüğünü ve yaşama aktarıldığını görüyorsunuz. Kadınların dahil olmadığı hiçbir çalışmanın hiçbir projenin hayatiyetini sürdürme şansı yok" dedi.

'ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK BİR ÇALIŞMA'

Kooperatifçiliği hoppadak bir eş tutma modeli namına görmediklerini belirterek iklim ekonomisine katkıda mevcut olmak açısından da ehemmiyetli bir düzentileme namına gördüklerini kail Yanık, "Kooperatifçiliğin Türkiye'de ruhsuz kalmasının bir nedeninin hanımefendilerin bugüne denli kooperatifçilik sahasına dahil olmaması namına görüyorum. Bundan sonraları kooperatifçilik hoppadak eş kooperatifleri dalında değil Türkiye'de bir istihsal modeli namına aşırı elan atak meydana getirecek kip bir modele dönüşecek. Bunu da hanımefendilerin başaracağına, hanımefendilerin ürettiği modeli, dakika şurada toplantılarını yaptığımız bundan böyle çalışkanlık namına bitmeme ettireceğimiz ve yoğunlaşmasını gelişmesini beklediğimiz modelin ön açıcı tesirinin olacağına inanıyorum. Kooperatifçiliği hoppadak bir eş tutma modeli, namına veya hanımlara bir dayanak modeli namına görmüyoruz. Ülkemizin ihtimal önümüzdeki süreçte ekonomisine imdat da mevcut olmak açısından da ehemmiyetli bir düzentileme namına görüyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Yanık, laflarını şu halde sürdürdü:

"Ekosistem peyda etmek dedim. Bu amaca müteveccih namına eş girişimciliğinin geliştirilmesi ve hanımefendilerin ticari faaliyetlerini kolaylaştırıcı teşvikler bizim ehemmiyet verdiğimiz mevzular arasında. Son biraz yılda hoppadak Türkiye'de değil dünyada da kip oluşturacak bir anlayışı yaşama geçirdik. Yeni gelişen teknolojik imkanlardan da faydalanarak dünyaya sunacağımız bir manken kurguladık. İş birliği, el birliği ve çapraz tecrübelerden öğrenmeyi sağlayıcı kooperatifçiliği hanımefendilerin ehemmiyetli muvaffakiyet hikayelerini yazabilecekleri bir formata dönüştürdük."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler