USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Yanık: Büyük milletten büyük devlet olmaya giden sürecin içindeyiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Ne bahtiyar ki çağ büyük milletten büyük devlet olmaya akıllıca giden acemi birlikte sürecin içindeyiz' dedi.

Bakan Yanık: Büyük milletten büyük devlet olmaya giden sürecin içindeyiz
01-12-2021 23:24
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Ne bahtiyar ki dakika büyük milletten büyük devlet olmaya akıllıcasına giden dünkü ortak sürecin içindeyiz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde martir yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile ortak araya geldi. Programa Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve milletvekilleri katıldı. Diyanet Başkanı Ali Erbaş programda afsun okudu.

'BÜYÜK YÜRÜYÜŞE ÜLKEMİZİN VE İSLAM DÜNYASININ İHTİYACI VAR'

Bakan Yanık, Türkiye'nin büyük milletten büyük devlet olmaya akıllıcasına giden dünkü ortak sürecin içinde bulunduğunu belirterek, "Bugün şayet alanında hile kuran ortak Türkiye mevcut ise veya müesses bulunan oyunları bozan ortak Türkiye mevcut ise bunda sizin çevirmen olduğunuz hislerin ve değerlerin büyük oranı vardır. Ne bahtiyar ki dakika büyük milletten büyük devlet olmaya akıllıcasına giden dünkü ortak sürecin içindeyiz. Bu büyük milletten büyük devlet olmanın, yürüyüşün bedelini şehitlerimiz canlarıyla ödediler, gazilerimiz uzuvlarıyla, üzerine karşıya kaldıkları zorluklarla ödediler, ödüyorlar. Bu yürüyüşe, bu dirilik ve kanla bedeli ödenen yürüyüşe elbette bizim ülkemizin ve İslam dünyasının gereksinimi var. Daha da ötesinde biliyoruz ki materyalizmin ve hedonist anlayışların esiri ergin dört başı mamur dünyanın gereksinimi var" niteleyerek konuştu.

'NE HAYAL NE DE GÜNÜ KURTARMA PEŞİNDE DEĞİLİZ'

Bakan Yanık, şehit, gazi ve gazi yakınları ile ortak araya gelmekten aşırı bahtiyar bulunduğunu tabir ederek laflarını şöyleki sürdürdü:

"21'inci yüzyılı, adaletin ve kardeşliğin meşalesiyle aydınlatacak Anadolu irfanıyla entegre ortak Türkiye'ye, biz kalben inanıyoruz. Bu açıdan değerlerimizin gücüne ve tarihten mevrut tecrübemize güveniyor, şevkimizi katiyen yitirmiyoruz. Samimi ortak hava içinde ortak araya gelmekten aşırı büyüklük duyuyorum. Bugün geleceği için savaşım eden, büyük düşünen, projeksiyonlarını buna uyarınca yapan, hedefine odaklanmış ortak Türkiye var. Bunun için biz mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Bu güçle, ideallerimizi siyasetten ekonomiye, kültürden medeniyete denli değme bölgede gerçeğe dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz. Elbette bunun emeksiz ortak savaşım olmadığını, erkincilik ve çalışmayla baş başa aşırı dayanak gerektirdiğini aşırı dobra biliyoruz. Ama aynı ortak vakitler bulunduğu kabil onurlu ve arı sili ortak tarihin nesnesi değil öznesi olmaktadır içten ve kararlıyız. Ne fon ne de haset istirdat ardında değiliz."

'REHAVETE DE GAFLETE DE İZİN VERMEYECEKTİR'

Bakan Yanık, laflarını şöyleki sonlandırdı:

"Bugün artık, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dünyaya dünkü ortak esans ve didar vermek talip ortak Türkiye'yi konuşuyoruz. Bunun ismi Büyük Türkiye'dir. Büyük milletin Büyük Türkiye'si. Bu inançla fiilen ve el ele vererek yaşadığımız konuşu sıkıntıları çabucak aşacağımıza da kalben inanıyoruz. Şu hakikatı unutmamak gerekiyor. Ülkemizin adsız sansız badirelere akıllıcasına sürüklenmesine milletimizin tahammülü yoktur. Hele illa ecdadımızın ruhunu sızlatacak mülevves politikalara üzerine tek yoktur. Bu mukaddema de yanıt bulmadı, bugünlerde de yanıt bulmuyor, bulmayacak. Tarihimiz zorluklara, baskılara, darbelere ağırlık eğmemiş ortak milletin tarihidir. En sonuncusunu 15 Temmuz'da yaşadık. Geçmişten öğüt edinmeyi bilmeyenlerin geleceği düz yazı etmesi beklenemez. Millet aklı ve millet ruhu, ülkemizin selametini gerçekleştirme ika ve bu kıvançlı yürüyüşü bitmeme ettirme dair inşallah kontrolü doğrudan bırakmayacaktır. Rehavete de gaflete de müsaade vermeyecektir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler