USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Varank: Türkiye'deki siyasi provokasyonların olağan şüphelisi CHP'dir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayet' açıklamasını eleştirerek 'Senaryo boşlamak adına benzeyen tarihe bakmaları yeterli. Şunu biraz siyasi belleği bulunan hacısı hocası aşırı güzel biliyor ki, Türkiye'deki

Bakan Varank: Türkiye'deki siyasi provokasyonların olağan şüphelisi CHP'dir
15-10-2021 18:15
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayet' açıklamasını eleştirerek "Senaryo savsamak adına yaklaşan tarihe bakmaları yeterli. Şunu biraz siyasi belleği bulunan hacısı hocası aşırı elleme biliyor ki, Türkiye'deki siyasi provokasyonların olağan şüphelisi CHP'dir" dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ortak paradigma açılışlarda mevcut olmak az daha Tokat'ta geldi. Bakan Varank'ı, Tokat Havalimanı'nda Vali Ozan Balcı, AK Parti milletvekilleri Mustafa Aslan, Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokolü karşıladı. Dün sepet topu rollendirirken geçirdiği kaymakamlık kararı katkısız ayağında lift atması dolayısıyla kötek kullanan Varank, Tokat Belediyesi'nin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile kurulan Çamurdan Elektrik Üretim Tesisi'nin açılışına katıldı.

Açılışta mütekellim Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, Türkiye'de geçmiş kat evcil ve ulusal şekilde imal edilen dönerli yakma kazanı kullanılacak bulunan tesiste, yılda 44 milyon kilovatsaat cazibe elde edileceğini söyledi.

'BİLİN Kİ AK PARTİ KAOSA İZİN VERMEZ'

Bakan Varank ise konuşmasında görev ve yatırımlar ile Türkiye'yi aydın yarınlara hazırladıklarını belirterek, "Birileri de boğunuk kapılar arkasında memleketimiz düşüncesince ziyasız senaryolara kelle yoruyor. İşte anne muhalefetin başındaki zat, durduk yere 'siyasi cinayetler işlenebilir' tarzı ile ortak izah yaptı. İttifak ortakları da bu açıklamayı destek sunar davranış sergiledi. Türkiye düşüncesince ortak projesi olmayanlar, hakeza ziyasız senaryolarla, siyaseten ortak şeyler elde etmenin arkasında koşar. Muhalefete tavsiyemiz; endişe senaryoları üstünden beklentiye girmemeleridir. Siyasetin öznesi; ziyasız komplolar değil, şahsen milletin iradesidir. Bugünlere milletimizin iradesiyle geldik. Asla ziyasız senaryolara tenezzül etmedik. Ne edenlerle tarz yürüdük ne de bu ziyasız senaryoların gündemi çalışır etmesine icazet ettik. Kılıçdaroğlu ve şürekası şurası bilmelidir ki; AK Parti siyasette kaosa, kirliliğe ve komploya katiyen icazet vermez. Milletin iradesinin üzerinde de tek kuvvet tanımaz. Kılıçdaroğlu, ziyasız kuvvet değerlendirmek istiyorsa söz ortaklarına bakabilir. Senaryo savsamak adına yaklaşan tarihe bakmaları yeterli. Şunu biraz siyasi belleği bulunan hacısı hocası aşırı elleme biliyor ki, Türkiye'deki siyasi provokasyonların olağan şüphelisi CHP'dir. Bu sebepten dolayı anne ihtilaf lideri, endişe iklimi oluşturmanın arkasında akın etmek adına şayet hakkıyla elinde ortak bilim doküman var ise bunu emniyetle, adli makamlarla paylaşmalıdır. Aksi takdirde, asılsız siciline ortak yenisini eklemekten ayrıksı ortak bilinçlilik elde edemez. Kılıçdaroğlu ve ortaklarının özlemini duyduğu kaosların, faili meçhullerin hükümranlık sürdüğü dönemler aşırı geride kaldı. Çünkü bu ülkenin dümeninde sayın Cumhurbaşkanı'mız kabil ortak önder var. Böyle ortak sisteme katiyen icazet etmedik, artık da katiyen icazet etmeyiz" dedi.

'BU PROJE TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK'

Her devir çalışmanın, emeğin ve çabanın arkasında olduklarını kail Varank, "2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda 'durmak namevcut yola devam' dedik. Yerelde belediyelerimizle, merkezde bakanlıklarımızla milletimizin refahını artıracak işlere odaklandık. İşte 14 medeniyete ev sahipliği yapmış Tokat'ımız da yerelde şehremaneti başkanımız sayın Eroğlu liderliğinde kıymetli yatırımlara ev sahipliği hazırlamaya bitmeme ediyor. Yollardan fuar alanlarına, firez ve zanaat projelerinden spor komplekslerine, kentsel dönüşümden otoparklara derece nice bölgede meydana gelen yatırımları candan strateji ediyoruz. Bilhassa yeşil ve sürdürülebilir kalkınmaya müteveccih yatırımlar bizleri olağandan bahtiyar ediyor. Malumunuz, güzeşte ay Sayın Cumhurbaşkanı'mız Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Paris İklim Antlaşması'nın Meclis'e geleceğinin müjdesini vermişti. Bu müjdeden sonradan barışma Meclis'te çabucak onaylandı. Esasında hava değişikliğiyle ilgili adımlarımızı doğrusu atmaya başlamıştık. AB Yeşil Mutabakatı'na ahenk düşüncesince hazırlamış olduğumuz gelişim planını devreye aldık. Tüm gurur ve kuruluşlarımız bu aşamada strüktürel dönüşümlere müteveccih harekete geçtiler. İşte bugün de gine yeşil kalkınmaya yardım sağlayacak ortak projenin Çamurdan Elektrik Üretimi Tesisi'nin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Yap-İşlet-Devret modeliyle kestirmece 100 milyon teklik yatırımla gerçekleşen bu kuruluş sayesinde, atılan çamurundan cazibe üretilerek parlak erke elde ediliyor. Gazlaştırma ve direkt yakma teknolojisinin bire ortak kuruluş içinde bulunması bu projeyi Türkiye'de ortak geçmiş yapıyor. Sadece bu tesisteki atılan dönüşümü sebebiyle salname 25 bin hanenin cazibe gereksinimi karşılanacak" niteleyerek konuştu.

'AKŞENER LÜTFEN TİYATROLARI BIRAKIN'

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de eleştiren Bakan Varank, "Biliyorsunuz, İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, şehirlere gittiğinde devir hin videolar paylaşıyor. İncelediğimizde görüyoruz ki, bu videolarda çapraz konuşmuş olduğu vatandaşların hepsi esasta ortak senaryo. Vatandaşlarla icra ettiği konuşmaların hepsi ortak senaryodan ibaret. Sanırım cemaziyelevvel ve ya devrisi devir gine Tokat'a gelmiş. Burada da ortak sokakta vatandaşla videosunu yayınlamış. O yurttaş namına diyor ki; fellah çocuğuyum, aşırı şişman başağrısı yaşıyoruz ve bizlere asistan olun, bizim şişman sıkıntılarımız var. Bu vatandaşımızı incelediğimizde, bu olay Zile'de oluyor. Bu vatandaşın Zile İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı'nın oğlu bulunduğunu görüyoruz. Peki, kaymakamlık başbuğ yardımcısı fellah mi? Hayır, o da zor ortak öğretmen. Bu insan senaryolara, bu insan asılsız söylemelere gerekseme yok. Eğer siyasa yapacaksanız, dürüstlükle siyasa yapacaksınız. Eğer şu anda asılsız konuşup, dü alkış alıyorum niteleyerek seviniyorsanız güvenli olun, bunun ortak kararı olmaz. Türkiye'de siyasa vatandaşlarımızla doğru, içten ve alım satım kurarak olur. Ve 19 yılda hamdolsun AK Parti şekilde bunun en elleme örneğini sergiliyoruz. Burada Sayın Meral Akşener'e de ortak çağrıda mevcut olmak istiyorum; lütfen ortaya koyduğunuz tiyatroları bırakın. Kendi teşkilatlarınızdan vatandaşlarla, onların çocuklarıyla çevirdiğiniz tiyatroları bırakın, siyasa gerçekleştirmek istiyorsanız bu ülkeye kesinlikle planlar geliştiririz, bunlarla ilişik fikirleri ortaya koyun. Bu açıdan bizi eleştirin" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının arkası sıra Varank, ip fabrikası açılışı düşüncesince helikopterle Erbaa ilçesine geçti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler