USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na: “FETÖ’nün kasetiyle partiye çöktün”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3600 ek göstergeyle ilgilendiren icra ettiği açıklamalara ilişkin, muhalefetin kargaşa siyaseti yaptığını söyledi. Soylu, “Biz birlikte yere göçük değiliz. Ama tığ senin nereye çöktüğün biliy

Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na: “FETÖ’nün kasetiyle partiye çöktün”
29-09-2021 23:18

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Hizmet içi Eğitim Semineri'ne eklenmek benzeri Balıkesir'in Ayvalık ilçesine geldi.

“Sivil maşer esaslı mevki geleneğimizden bizlere miras”

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Hizmet içi Eğitim Semineri'nde mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eskiden namına çırçıplak topluluğun önemine değindi. Soylu, “Hizmet içi pedagoji bilimi programları -dün birlikte biçimde de anlatım ettim; Aydın'da ilkin Güvenlik Dairemizin eğitimindeydim, sabahleyin sebebi ile oraya gittim- bizi hakkıyla bahtiyar ediyor. Çünkü gelişigüzel bölgede değiş canlı birlikte dünyanın ihtimal de en hareketli, en devim bilimi coğrafyalarından birindeyiz. Size birlikte nicelik vereyim; 1950 senesinde etraflı hayattaki şehirlerin nüfusu 750 milyon, 2018'de dünyada şehirlerin nüfusu 4,2 milyar. 2018 senesinde bu 4,2 milyarla evren nüfusunun yüzdelik 55'i kentlerde yaşıyor. 2050 senesinde yüzdelik 68'i yaşayacak. Yani evren çabucak şehirleşme dalında ihtimal de bundan eskiden yüzyılda beklemediği birlikte biçimde ilerlemektedir. Birçok bölgede tamamımız aşıyoruz ve tanık oluyoruz. Dolayısıyla şirketler ve eşhas namına da değiştirmek ıskalama lüksümüz tabii ki yok. Hem değiş bununla birlikte dünyanın evrildiği yeri bununla birlikte bu evren arasında kendimizi akıllıca tanımlamalıyız. Farklarımızı, yıldırma ve avantajlarımızı akıllıca namına analiz buyurmak durumundayız. Mesela siz değerli üyelerimizin konusu bulunan çırçıplak toplumla ilgili namına batıyla aramızda şöyleki birlikte ayırt var. Batıdaki çırçıplak topluluğun yükselişindeki esas güdeleme alelhusus İkinci Dünya Savaşı'nın etkisiyle ülkelere bağlanan umutların gereksiz çıkması ve o alanın doldurulmasına müteveccih idi. Bizde ise çırçıplak maşer motivasyonunun deposu çelimli mevki geleneği zarfında çırçıplak topluma maruf ve çırçıplak maşer düşüncesince ihtimal de bırakılan birlikte özgürlükçü ve demokratik bölgeye varlığıdır. Bu nedenden dolayı Osmanlı'daki loncalar ayan, vakıf derece yapılardan oluşan çırçıplak maşer mevki birlikteliği çağcıl hayattaki çırçıplak maşer ve mevki ilişkisine iyice benzer. Hatta Osmanlı'daki vakıf sistemi gayrimeskûn el altında memleketimizdeki sistemle az şimdi ağız ağıza ayrımsız işleyişe sahiptir. Köklü mevki geleneğimiz çırçıplak maşer dalında da bizlere çağcıl zamanlarla ahenkli birlikte miras. Yani Osmanlı'daki vakıf sistemiyle bugünkü vakıf sistemi birbirine elden yalnızca benzeri birlikte vakıf sistemi. Onun düşüncesince ahenkli birlikte kalıt ve hars bırakmıştır. Elbette ki bu anın gücü, buranın birlikte özgürlükler endüstrisi olması, kendine ilişik birlikte ağırlık endüstrisi olmasıdır” sanarak konuştu.

“Terör örgütleri çırçıplak camiası sömürme etmeye çalışır”

Sivil topluluğun yıldırı örgütleri çeşidinden kullanıldığına özen çekici Bakan Soylu, bunun önlenmesi düşüncesince çalışmalara bitmeme edildiğini söyledi. Soylu, “Bilhassa bizim derece dip yıldırı ve vasilik faaliyetlerinin bulunduğu birlikte ülkede bu alanın korunması meselesi tabii ki aşkın şimdi ehemmiyetli birlikte bir duruma geliyor. Bu endüstrisi sömürme buyurmak talip yapılara, buraya çıkmak talip ve bura üstünden vesayete korumak talip yapılara huzur ayık olmalıyız. Bir biçimde çırçıplak maşer sektörünün güvenliğini, buradaki demokratlık ve özgürlüğün güvenliğini peylemek durumundayız. PKK, FETÖ, aşkın köktenci gruplar, aykırı binalar çırçıplak maşer sahasını sömürme etmeye çalışır. Bu günden geçmişimize daim bu arada bakalım; 15 Temmuz öncesine bakalım. Bu gündüz PKK'nın Türkiye arasında mal deposu bulmada zorlanmasının esas nedenlerinden birlikte tanesi belediyelerdir. Ama birlikte yandan da çırçıplak maşer örgütleri üstünden hem parayı hem insanoğlu kaynağını devşirmesinin ilkin buradaki arkadaşlarımızın ortaya koyduğu iradeyle engellenmesidir. Şimdi birlikte yandan belediyelerdeki kaynak; insanoğlu ve mülk kaynağının, geri hizmet kaynağının transferinin engellenmesi öbür yandan da çırçıplak maşer eliyle onu sömürme ederek, gerçekte demokratlık ve hürriyet sahasını sömürme ederek, insanoğlunun kendine ilişik birlikte meydan namına bulduğu, o müteşebbis namına görmüş bulunduğu o endüstrisi sömürme ederek birlikte yıldırı örgütünü beslemektir. Aynısı FETÖ. Hakkari'de yahut Şırnak'ta kurulmuş, daha birlikte salname bulunan sanki bebek ve avrat derneklerine Norveç, Danimarka, bilmemene krallığı yahut Türkiye arasında mevcut birlikte kol büyükelçilikleri, bizimle tek merakı sıfır İskandinav ülkelerinden 1 milyon Avro yahut 900 bin dolar derece blok bağışların gitmesini, çetin yalnızca 1 sene gitsemini, öncesinin ve sonrasının olmamasını. Oysa kılıç çırçıplak toplumla da uğraşıyoruz. Siz çırçıplak maşer dair üstatsınız. Bunların birlikte el gündeme gelmesi tabii ki bununla birlikte binlerce kilometre öteden olması apayrı birlikte eylemin işaretidir, ayraç fişeğidir. Tam da PKK'nın tahaşşüt meydana getirdiği birlikte devir diliminde dikmesini ki acep alışılagelen birlikte biçimde açıklama eder” ifadelerini kullandı.

“By-Lock yazışmalarında milyonlar havaya uçuyordu”

Yabancı devletlerin yıldırı örgütüne dayanaklık buyurmak sağlayıcı çırçıplak maşer kuruluşlarına iane yaptığını anlatım fail Soylu, “Görevlendirme yaptığımız belediyeler yol, park, hars merkezi, köprü, ufaklıklara hile endüstrisi yaparken neden bu Amerika'dan, Avrupa'dan, İskandinav ülkelerinden 5 kuruş mülk gelmedi. Biz İdlib'te iane kampanyası düzenlerken, Afrika'da su kuyuları açarken ne hikmetse bu ülkelerden tek kimesne bizi arayıp 5 ekü da kılıç gönderiyoruz demedi. Bir vakfın kalem karikatürcü ekibi mevcut ya Türkiye'deki, merkep yüküyle mülk alıp da bu ülkenin yöneticilerine küfreden, aşağılamaya etkin eşhas mevcut ya ego onların hakeza neler yazdıklarını akıbet 4 yılda ağız ağıza çıkarttırdım. İnsan olsalar utanırlar lakin onlar insanoğlu değiller. Elin oğlu seni parasıyla kullanacak, senin ülkene ve ülkenin etraflı attığı adımlara huzur istediği derece lakırtı söylettirecek, bu ülkenin bayrağına, değerlerine değil apayrı devletlerin bayraklarına ve değerlerine naşir olacaksın sonraları da adın aydın, gazeteci, kalem olacak. Ciğerleri 5 kuruş etmez, karakterleri 5 kuruş etmez insanoğlu bunlar. Onun düşüncesince işimiz aşkın zor. Bir yandan kolay, birlikte yandan zor. Avrupa'dan Amerika'ya derece hepsi günindi avrolarını, dolarlarını siz denetlediniz LGBTİ derneklerine aktardılar, akıttılar. Yani Türkiye'nin birlikte eksiği bu muydu? Neden? Aile yapımızı darmadağın etmek, değerlerimizi ortadan kaldırabilmek için, en demokratik, en özgürlükçü ve en elçi bölgemizi kullanmaya çalıştılar. Keza FETÖ ayrımsız şekilleri bu posta namüsait birlikte akışla kullandı. Buradan toplayıp; hanımefendilerin bileziklerine varıncaya derece toplayıp emlak dışındaki kasalarına gönderdiler. By-lock yazışmalarının deşifresini hatırlıyorum, milyon dolarlar havada uçuşuyordu. Bir tanesi ‘ne derece verelim' diyor, diğeri diyor ki ‘ ne derece gerekiyorsa, ne derece isterlerse' diyor, bitmiş yok. Kurdukları yahut sızdıkları ayrımlı yapılarla mektepli yurtlarından derneklere derece gelişigüzel yerden –teşbihte vebal olmaz- gelişigüzel yerden bunu yapmışlar, hortum derece çekmişler. Dolayısıyla bizim çırçıplak maşer alanındaki bu kapasiteyi akıllıca analiz kalem gelişigüzel çeşitli istismardan, örgütsel faaliyetten, bu ülkenin güvenliğine, ahlakına müteveccih birlikte tedarik arasında olanların yuvalanmasından korumamız lazım. Ve yalnızca millete hizmet, proje, düşünüm üreten, gençlerimizin önünü açan ki sabık Teknofest'e gittik ve Cumhurbaşkanımız da oradaydı. Yani çoluk döl akış cereyan geliyorlar. Ama ona aşkın akış edilmesi, bu ülkenin gençlerinin teknolojiyle birlikte arada bulunmasına üzülürler. Ülkede eksik, aksak birlikte iş mevcut ise onun tartışılabildiği, ihtimal de kılavuzluk edilmiş bulunduğu kılıç düzlem namına işlevlerini artırmamız lazım. Onlara da maneviyat kesmek lazımdır” dedi.

“Sen FETÖ'nün kasetleriyle birlikte partiye çöktün”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3600 ek amblem meselesiyle bağlanmış meydana getirdiği izahat karşılık verici Bakan Soylu, “Özellikle siyasetin içerisindeki aktörlerin bu yapılarla taraf yana durup durmadıklarını, onlara cesurluk verip vermediklerini de güzel izleme edilmesi lazım. Mesela bu gündüz Sayın Kılıçdaroğlu gene birlikte kol ifadeler kullanmış. Polisimizin 3600 meselesi üstünden sanki tenkit yapacak. Doğrudur, 3600 ek amblem bizim taahhüdümüzdür. Taahhüdümüzün de sonuna derece arkasındayız ve gerçekleştireceğiz. Bundan rastgele birlikte biçimde sarf-ı göz etmemiz tabii ki muhtemel değildir. Bu sözümüzü hesabına peylemek düşüncesince de Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle arkadaşlarımız çalışıyor. Ancak söze buradan girip, akıbet yıllardaki başarılarıyla huzurumuzu, güvenimizi en yukarı seviyeye çıkaran Türk Polis teşkilatını siyasetin içerisine çekmek, onu siyasetin birlikte uzlaştırıcı derece açıklamak Kılıçdaroğlu'na yakışmamıştır. Doğru birlikte yaklaşım değildir. Yıllarca bu tahrikleri orduya yaptılar; Türk Silahlı Kuvvetlerine, Kahraman Ordumuza yaptılar. Artık bu alışkanlıklarını bıraksınlar, karışıklık siyasetini bıraksınlar. Bunun üstünden de gene İstanbul'daki emektar İnönü Stadyumundaki saldırıdan dolayı, PKK'nın katliamından çevre martir bulunan polislerimiz, oradaki öbür şehitlerimizle ilgili da aşkın lüzumsuz birlikte dizge kullandı. Dedi ki beni de suçlama ederek ‘bu paranın üstüne çöktüler' dedi. Böyle birlikte bilinçlilik bahis konusu değil. Bizim aşkın terbiyeli yerimizdir burası. Şehit aileleri, gazilerimiz, gazi ailelerimiz düşüncesince kılıç gelişigüzel şeyimizi feda etmeye hazırız. Onların çocukları ve kendileri bu iklim düşüncesince gelişigüzel şeyi feda ettiler. Bunu hakeza ehven birlikte yöntem materyali biçimine getirmenin edepten mahrumiyet bulunduğunu düşünüyorum. İkincisi Sayın Kılıçdaroğlu; kılıç bu dünyanın ve diğeri dünyanın hesabını yaparız. Allah'a hamd olsun şehitlerimizin bizlere emaneti bulunan martir ailelerimizin, gazilerimizin ve gazi ailelerimizin gelişigüzel devir emrine amadeyiz. Ne gereksinimleri mevcut ise da Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle yalnızca bu meseleyle vazifeli bulunan ego ve benim derece dostlarım değil, hepsi mevki emirlerine amadedir. Biz birlikte yere göçük değiliz. Ama kılıç senin nereye çöktüğün biliyoruz. Sen FETÖ'nün kasetleriyle birlikte partiye çöktün ve halen bitmeme ediyorsun. Bunlar kusur işlerdir. Bu alanlara dönüşmek akıllıca birlikte yaklaşım değil ehven siyasettir. Kahraman polisimize, acımasız kolluk diyenlerle teşrikimesai markajcı ego değilim. Bunu önleyen sen ve senin arkadaşlarındır. Polis devleti deyip, polisimize kımıldatma etmeye etkin sağgörü da ta senin zihniyetinin anlayışıdır. Bizim anlayışımız değildir. Demişim ki polisimiz kişi vazifesini mülk düşüncesince yapmaz. Çünkü polislik şerefli, karakterli, yurtsever birlikte meslektir. Hiçbir ana ata oğlunun birçok mülk aylık aldığına bakmaz. Onun giydirilmiş bulunduğu kıyafetin ve üniformanın namusuna, şerefine ve onuruna bakar. Herkesle konuşurken de oğlunun kolluk bulunduğu o şişman onuruyla, gururuyla konuşur. Sizin mahallede bunlardan anlaşılmaz. Ne erişmek istediğimi sizin mahalle anlayamaz. Sayın Kılıçdaroğlu senin konuştuğun adamlar da anlayamaz” sanarak konuştu.

Bahadır Demirçeviren - Emre Binakuran

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler