USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu'dan itfaiyecilere övgü dolu sözler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, itfaiye erlerinin umumi yönetimsel hizmetler sınıfından uzmanlaşmış cümle grubuna müdahale olmaları icap ettiğini belirterek, "Temel onama ettiğimiz bu durum, afetlerden sonradan Cumhurbaşkanımıza da sunma ettiğimiz meselelerin başlangıcında g

Bakan Soylu'dan itfaiyecilere övgü dolu sözler
29-09-2021 14:24

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evvel Elazığ'dan mevrut 20 muhtarla, peşi esna da İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği (TİBDER) üyeleriyle kahvaltıda müşterek araya geldi. Bakan Soylu, kahvaltı sonrası muhtarları ve TİBDER üyelerini değişik bakanlıktaki makamında onama etti.

İtfaiye erleriyle bu arada olmaktan alım çalım duyduğunu anlatım fail Bakan Soylu, “Dünyadaki yangınlar, afetlerin türleri başkalaştı ve değişti. Tulumbacılar vaktiyle ev ve çarşı yangınları vardı. Bugün endüstri tesislerinde, kimyevi husus depolarındaki, fabrikalardaki elan kazalı yangınlara karışma ediyorsunuz. Bunları doğrudan hoppadak strateji ediyoruz. Bunu giriş döndürücü erdemli kapasiteyle ve erdemli teknoloji, bilim ve birikimle yapıyorsunuz. Bunun yanı esna nice afette beraberiz. Kıyafetinizle, yalçın duruşunuzla, her insana emniyet veren, meselenin ne çözüleceğini, bunlara ne karışma edildiğini iri müşterek emniyet ile strateji ediyoruz. Birçok deprem, yangın, sel, kayaç düşmesinde birbirimizle el birliği ve mücahede dostluğumuz oldu. evvel geldiniz, en sonuç bırakma ettiniz” sanarak konuştu.

İtfaiye erlerinin iş yüklerinin arttığını ve genişlediğini anlatım fail Bakan Soylu, “Türkiye facia planı kapsamında itfaiye teşkilatlarımız yerli kurda de, millî kurda de tutkun düzentileme grubunun anne hal ortağıdır. Arama-kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve ayrımsız sürede çekirdeksel düzentileme gruplarında dayanak hal grubu şekilde toprak almaktadır. Bakanlık şekilde sonuç 2 senedir dip facia gündemi şekilde toprak aldık. Sahadaki kâffesi çalışmalarımızda itfaiye teşkilatlarının gayretine, kabiliyetine, samimiyetine ve fedakarlığına hayranız. Tüm bunlar, hayattaki hakkında karşıya kaldığımız süreçler, hayattaki itfaiye teşkilatlarının yeteneklerini değiştirmiştir. Bu değişime itfaiye teşkilatları uymuş ve kendisini de giriş döndürücü ağırbaşlı halde geliştirmiştir” halinde konuştu.

İtfaiye erlerinin umumi yönetsel hizmetler sınıfından uzmanlaşmış dizge grubuna karışma olmalarının icap ettiğini ve bu vaziyeti Cumhurbaşkanına sunma ettiklerini anlatım fail Soylu, “Sahada arkadaşlarımızla karşılaştığımız devir bizlere söyledikleri var. Sahada karşılaştığımız yalnızca sizinle ilişik değil, sizlerin de karşılaştığınız, bu arada değerlendirdiğiniz lazım baskın olsun, lazım orman yangınları olsun, lazım başka meseleler olsun bunları kâffesi bakanlarımızla bu arada kuma müşterek değerlendirmeye yayımcı tuttuk. Bu konulardan müşterek tanesi de kusursuz anlamıyla itfaiyecilerimizin umumi yönetsel hizmetler sınıfında değil, ortaya koydukları bu erdemli kâm ve filhakika levent boylu zamandır tecrübeyle müşterek uzmanlaşmış dizge grubuna karışma olmaları gerektiğidir. Hep beraberce değerlendirmemiz budur. Siz yalnızca yangında yoksunuz, ayrımsız sürede kuma ölçün içinde olmamız lazım. Temel onama ettiğimiz bu durum, afetlerden sonraları Cumhurbaşkanımıza da sunma ettiğimiz meselelerin başlangıcında gelmektedir. Bu standartları hem AFAD olsun, hem orman teşkilatımız olsun, hem itfaiye teşkilatımız olsun her daim beraberce yönetebilme yeteneği olması gerek” dedi.

Yangınlarda yaşamını kaybeden itfaiye erlerinin martir sayılmasını istediklerini tamlayan Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği Başkanı Halil Yılmaz ise, “Sizinle sonuç müşterek sene içinde kesif pıtrak müşterek araya geldik. Biz sizi de giriş itfaiyecimiz şekilde görüyoruz. İtfaiyecilik mesleği 307 salname zamanı müşterek mesleğe sahiptir. Eskiden itfaiye dendiğinde aklımıza yangınlar gelirdi, demin deprem, seller, göçükler, kontrol istirdat emekleri geliyor. Siz bunları iyice gördünüz bakanım. Bizim şehitlerimiz, gazilerimiz var. Bizde istiyoruz ki yangınlarda, afetlerde dokunca gören arkadaşlarımız, yaşamını kaybedenlerle ilişik müşterek kanuncu düzenlemeyi sizlerden hasseden arzu ederiz efendim. Hayatını kaybedenlerin martir sayılması, yaralananların gazi sayılmasını istiyoruz. Bu mevzuda size yaklaşan hissediyoruz. Burada nice arkadaşımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı meydana getirdiği çağda mücahede yaptı. Daha ilkin itfaiyeci arkadaşlardaki koruyan ekipmanları mıhlı değildi. Cumhurbaşkanımız sebebiyle yanmaya dayanabilen elbiselerimizle tanıştık” sanarak konuştu.

Bakan Soylu, itfaiyecileri kabulünde namına armağan edilen itfaiyeci kaskını takıp ve yeleğini giydi. Daha sonraları itfaiyecilerle beraberce afsun fail Bakan Soylu'ya itfaiyeci duası sunu edildi.

Mehmet Kalay - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler