USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: Savunma sanayimizi yüzdelik 20'lerden yüzdelik 80'ler seviyesine çıkarttık

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin defans sanayisini geliştirerek yüzdelik 80'ler seviyesine çıkardığını belirterek, "BM'in, NATO'nun, global aktörlerin varlığını benimseme edebilirsiniz. Bir işe menafi mı? Ben yarayacaklarını düşünüyor değilim." dedi.

Bakan Soylu: Savunma sanayimizi yüzdelik 20'lerden yüzdelik 80'ler seviyesine çıkarttık
12-03-2022 18:30
Antalya

Bakan Soylu, NEST Kongre Merkezi'nde, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu "Antalya Diplomasi Forumu" (ADF) kapsamında meydana gelen ve moderatörlüğünü Adalet ve Hukukun Üstünlüğü Uluslararası Enstitüsü İcra Sekreteri Thomas Wuchte'nin meydana getirdiği "Terörizmle mücadele: Eksik bulunan nedir?" paneline katıldı.

Soylu, terörle mücadelenin çabucak askeri birlikte güçle yapılamayacağını söyledi.

FETÖ'nün aut uzantılarıyla savaşım edilmeden FETÖ'yü nötr duruma getirme anlayışına eş olmadıklarını dile getiren Soylu, ABD ve Almanya'nın birlikte yandan FETÖ'yü beslediğini ve eş güdümlü etmeye çalıştığını, İngiltere'nin yıldırı örgütüne sesini çıkartmadığını kaydetti.

Soylu şu biçimde bitmeme etti:

"FETÖ'nün aut uzantılarıyla savaşım etmez, nötr duruma getirmeye çalışmazsanız sizin vücudunuzun sıkıntıya düşmüş bulunduğu anda gene neşet ederler ve ülkenizi ele geçirmeye çalışırlar. Aynı gidişat PKK ve PYD düşüncesince de geçerli. Sınırımızda dü iklim mevcut ve ikisinin de büyüklük otoritesi bulunmayan olmuş. Irak ve Suriye. Mesela Afganistan meselesini nite çözersiniz? Göç meselesini nite çözersiniz? Bu soruların yanıtı yok. Amerika'da da Avrupa'da da yok. Çünkü halletmek istemiyorlar. Görüyorlar zorla halletmek istemiyorlar. Doğunun daim muvazenesiz olmasını istiyorlar. Doğu ve Batı kavgası içinde tarihî birlikte savaşım var.

Biz 2 bin sene öncesinin kullanmakta olanları değiliz. Aynı masada oturup birbirimizi anlayabiliyoruz. Üretimde, akademide birbirimizden yararlanma ediyoruz. Neden bu kavgayı ve mücadeleyi sürdürüyoruz? Çünkü adam başına ulusal geliri 50 bin dolar bulunan ülkelerdeki yöneticiler maada ülkelerdeki kullanmakta olanları 500 dolar ve altında çoğaltmak düşüncesince kendilerine ilişik birlikte efor üretiyorlar. Terörün asıl mevcut olma nedeni de bu. İstikrarsızlaştırmak. Fransa kalkıyor PKK ve PYD'nin havacılık unsurlarını eğitiyor. Panele eklenmiş bulunan bu 4 ülkeden birlikte tanesi teröre dayanak noktası versin dünyadan deport edilir. Amerika, insansız iklim araçlarının nite engellenebileceği dair yetişek veriyor. Diğer ülkeler de veriyor. "

Türkiye'nin terörle savaşım ehemmiyetli birlikte noktaya geldiğini ve bunun ayrışık sebeplerinin bulunduğunu özetleyen Soylu, şu biçimde konuştu:

"Türkiye Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ağırbaşlı birlikte kalkınma hamlesi başlattı. Havalimanı, üniversiteler, yollar, eş ve çaylaklık hars merkezleri, spor salonları yaparak Türkiye'nin batısı ve doğusu arasındaki gelişmişlik seviyesini birbirine ağırbaşlı birlikte biçimde yaklaştırdı. Zeytindalı Harekatı'nda ABD engelleyim koydu. Kendi evlatlarımız, mühendislerimiz onun bizlere vermeyeceğini dediği silahları üretti.

Savunma sanayimizi kökeninden itibaren geliştirdik. Yüzde 20'lerden yüzdelik 80'ler seviyesine çıkarttık. Eğer tığ Türkiye yerine global aktörlere, şirketlere, global Şampiyonlar Ligi'ne editör olsaydık Ukrayna'dan ağır halde kalırdık. Bu derece bariz ve net. Ayrıca terörle savaşım fail insanoğlu kaynağımızı profesyonelleştirdik. Terör örgütlerinin siyasetçi uzantılarının finansal imkanlarını, insanoğlu deposu imkanlarını bulunmayan ettik. Sivil maşer örgütüymüş derece gözüküp teröre ağırbaşlı yardım sağlayanlara ağırbaşlı birlikte dizi eylem yaptık. Sınırlarımızda gümrüksüz toprak kayması ve teröre hem insanoğlu deposu tıpkı zamanda cephane aktarımı sağlayıcı anlayışı ortadan kaldırabilmek düşüncesince uç güvenliğimizi en fevk seviyeye çıkarttık. Terörü kaynağında zayıflatmak düşüncesince çabucak dağlarda değil, yıldırı örgütü az daha uç ötesinde de operasyonlar yaptık. Bitti mi? Hayır bitmez. 40 senedir savaşım ettiğimiz yıldırı örgütüyle bağlılık şayet en küçük birlikte esneme ortaya koyarsak yıldırı örgütünün arkasındakiler, onları birlikte biçimde ortadan kapatmak gerekir."

Bu global akılla dünyanın yıldırı örgütlerinden, iç savaşlardan, vekalet savaşlarından, kitlesel göçlerden, narkotik yaygınlığından ve finansal suçlardan, mevhum kumardan, coin derece paraların apayrı piyasalarda aklanmasından kurtulamayacağını dikkati çekici Soylu, şunları kaydetti:

"Beni bağışlayın. Dünya birlikte zeval bataklığı içinde ve bunun mesulü Batılı kaslı ülkelerdir. Terör de bu bataklığın içerisindedir. 'Mış' derece yapabiliriz. Batı da bunu yapıyor zaten. Suriye'de ölen yaşlılara, kadınlara, ufaklıklara 'mış' derece yaptı. Tam bin senedir Türkiye içinde yaşayanları, bu uygarlık içinde yaşayanları birbirine düşürebilmek, ülkenin istikrarını ortadan kaldırabilmek düşüncesince elinden geleni ortaya koyuyorlar. Burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birlikte manken ortaya koydu. Birinci manken şu. Evet global birlikte dünya, Birleşmiş Milletler ve NATO var. Elbette tığ onları görüyoruz zorla onların bizi itmek istediği yola girmedik. İkili ilişkilerimizi geliştirdik, lehçe ilişkilerimizi geliştirdik. Tarihin bizlere buyurduğu ilişkileri, gün süresince ne bölgelerde alışveriş kurduysak onlara sırtımızı dönmedik. Sadece birlikte ticari alışveriş kurmadık, bunun üstünden birbirimize bulunan ihtiyacımızı daim değerlendirebileceğimiz birlikte anlayışı ortaya koyduk.

Dünyaya tavsiyemiz budur. Birleşmiş Milletler'in, NATO'nun, global aktörlerin ve kulüplerin varlığını bildirme edebilirsiniz. Bir işe faydalar mı? Ben yarayacaklarını düşünüyor değilim. İkincisi Avrupa sanarak birlikte obje mevcut mı? Kimse aldanmasın Avrupa sanarak birlikte obje yoktur. Avrupa, Amerika'nın vagonudur. Ne derse onu gerçekleştirmek zorundadır. Adımını ona uyarınca çarpmak zorundadır. Onun düşüncesince 21. asrın önce çeyreğinde bu tuzağa düşmediğimiz alışveriş modeli, uyguladığımız yöntemi, modeli birlikte vesileyle evren uygularsa pandemide düşmüş bulunduğu sıkıntıya düşmez. "

Dünyanın 4 esas probleminin bulunduğunu ve bu hastalıkların bu yüzyılda bitmeme edeceğini dile getiren Soylu, "Birincisi pandeminin tesirleri 15 sene dünyayı sarsacaktır. İkincisi huruç bitmeme edecektir. Problemleri acemi başlamıştır. Üçüncüsü erke problemi. Dünyanın bu yüzyılda en ehemmiyetli problemidir. Dördüncüsü ise eksiksiz bunların oluşturduğu iktisadi sorunlar sürecektir. Bunları yönetmeye Batının gücü, ABD'nin gücü, Avrupalı liderlerin gücü yetmez, yetmeyecektir. " dedi.

Panele Soylu'nun birlikte Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Rashid Al Zayan, Ekvator Ginesi Cumhuriyeti Dışişleri ve İş Birliği Bakanı Simeon Oyono Esono Angue ve Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon katıldı.

"Küreselleşme kendisiyle bağlılık iş yaşıyor"

Soylu, dünyanın nice alanında yıldırı saldırılarının olduğunu, Amerika'nın engelleme etmiş bulunduğu devirde Afganistan'da afyon istihsal miktarının 17 bin hektarken 2018'de 360 bin hektara derece çıktığını, Suriye'deki iç savaştan sonraları ise mecmu 13 milyon insanoğlunun yerinden edildiğini anlattı.

DEAŞ ve PKK'nın birbiriyle çatışıyor derece göründüğünü fakat ikisinin de patronunun bire birlikte bulunduğunu aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Gelirler dair birbirleriyle problemleri iş konusu değil. Bunları eş güdümlü fail basiret kim? Dünyada Amerika, Avrupa bu derece gelişmişken yıldırı örgütleri pekâlâ nite hakeza şen birlikte biçimde cereyan ika yeteneğine sahip? PKK'yı anabolizma fail birisi güzeşte sene haziran ayında Birleşmiş Milletler derece dünyanın en ehemmiyetli örgütlerinden, ismi barış, özgürlük, hukuk, demokratlık bulunan örgütlerinden birlikte tanesine gidiyor, oradaki yetkililerle masaya oturuyor ve 'Bundan sonraları bebek cenkçi kullanmayacağız.' sanarak geçim imzalıyorlar."

Terör örgütlerinin insan, mali, geri hizmet deposu nereden bulduğu, ideolojik ve politik pozisyonlarından kimden dayanak noktası almış bulunduğu sorularının yöneltilmesi gerektiğine dikkati çekici Soylu, şu biçimde konuştu:

"Bütün bunlarla bağlılık değerlendirmeyi hacısı hocası dair mesuliyeti alarak içtenlikli birlikte biçimde meydana getirirse dünyada terörle çabalamak baş döndürücü emeksiz olur. Paranın nereden nereye aktarma edildiği, ülkeler arası ilişkilerin en emeksiz işlerinden birlikte tanesidir. Organize zeval örgütlerinden finansal zeval örgütlerine, yıldırı örgütlerine derece bunu sağlayabiliyoruz. INTERPOL derece teşekkül Türkiye'de 15 Temmuz'da vuruş girişimi yapmış birlikte yıldırı örgütünün mensuplarını Türkiye'ye vermez, Almanya'da, Amerika'da, Avusturya'da ve İngiltere'de saklarsa tabii yıldırı örgütleri maneviyat bulmaya bitmeme eder."

Dünyanın en ehemmiyetli suçlarından birinin mevhum iş bulunduğunu dile getiren Soylu, mevhum kumarın hayattaki patronunun İngiltere bulunduğunu savundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İngiltere, öz ülkesinden yönlendirilen bu meseleyi durdurabilme yeteneğine eş değil midir? ABD binlerce tır silahı PYD yıldırı örgütüne gönderirse, şayet Almanya ve ABD FETÖ mensuplarını öz devletlerinde barındırırsa hacısı hocası suçlularla kavil etmeye başlar. Bugün dünyanın esas sorunu budur. Küreselleşme kendisiyle bağlılık iş yaşıyor ve globalleşme bu mevzuda 20. asrın böylelikle ortaya çıkmak ve anlam bakımından sonuna gelinmiştir." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler