USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'CHP ile aramızdaki puan farkı 15'tir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP ile aralarındaki puan farkının 15 bulunduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu, HDP'liler, arkanızda Amerika'da olsa, Avrupa'da olsa silineceksiniz, silineceksiniz" dedi.

Bakan Soylu: 'CHP ile aramızdaki puan farkı 15'tir'
31-10-2021 18:53

Muş Gençlik Merkezi'nin salonunda planlı AK Parti Muş İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Toplantısı, ihtiram ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada icra ettiği konuşmasında, “Sözlerime önceden ortak emaneti de doğrulama geçirmek isterim. Sadece bu ülkenin değil, hayattaki kâffesi mazlumların yükünü, sorumluluğunu yüreğinde hisseden, ortak ömrü bu uğurda vakfeden, bu millete acemi ortak özgüven, acemi ortak umut, acemi ortak coşku veren, mazlum coğrafyalarda dillerde afsun olan, giranbaha Cumhurbaşkanımız, sefer dostunuz Recep Tayyip Erdoğan'ın bu toplantıya, Muş teşkilatımıza selamları, ihtiram ve muhabbetleri var, üzerimde emanettir, huzurlarınızda doğrulama geçirmek isterim” sanarak konuştu.

“Bugün sizlerle arzusu bahsetmek isterim. Umut meşbu ortak geveze gerçekleştirmek isterim” diyen Bakan Soylu, “Başardıklarımıza bakıp, iktiran kılmak istediğimiz acemi hedefleri konuşalım isterim. Çünkü, bugün geldiğimiz noktaya, ortak arzusu koruyarak geldik. Zorlukları daima umudumuzla ve inancımızla aştık. Kolay olmadı. Türkiye 21. yüzyıla, ortak vasilik kurgusunun gölgesinde ulaşmıştı. Dini özgürlükler üstünde kurgulanmış, efdal ilçe ve darbeci anlayış destekli bu vasilik aklı, buradan kavim iradesine hükmetme etmiş, devir hin da kazançlı vesayetle beraber, senelerce bu ülkenin ayağına pranga olmuştu. Bu vasilik aklı, devir hin 21. yüzyılda da yeni baştan dirilmeye çalıştı.

27 Nisan E-Muhtırasında, Gezi'de, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da daima ayrımsız aklın izlerini gördük. Her seferinde milletimizin oylarıyla ve şahsen şüheda vererek bulunmayan ettiğimiz bu yapı, başta 2010 yılından sonradan yıldırı dair evrilmişti. Doğu ve Güneydoğu'da PKK, Suriye'de PKK/PYD, Kuzey Irak'ta DEAŞ, içeride FETÖ marifetiyle Türkiye'yi ortak yıldırı vesayetiyle sarmaya çalışmıştı. Güney sınırımızın altındaki dengesizlik ortamının doğurduğu kitlesel göçle bu yıldırı vesayeti takviye edilmeye çalışıldı. 20. yüzyılda siyasete dini özgürlükler penceresinden ortak edisyon vardı. Biz; Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımlarını da 20. yüzyılda bırakmıştık. Çorum, Kahramanmaraş ve Gazi Mahallesi vakalarında bırakmıştık. Ama 21. yüzyılda DEAŞ'ı, FETÖ'yü çıkardılar.

PKK ve onun siyasallaşmış kadroları çeşidinden 6-8 Ekim oyuntu barikat eylemlerini çıkardılar. Tek tük de olsa, beş altı habbe kapısına çarpı çarpmak üzere eylemlerle, arada ortak de muhacir karşıtlığı üstünden hem içeride tıpkı zamanda etrafımızdaki coğrafyada baştan ortak vasilik montajlamak istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 20. yüzyıldaki kâffesi problemleri ve bunların 21. yüzyıla kesinlikle taşındığını güzel çözümleme ettiğini dile getiren Bakan Soylu, “Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la ve onun sefer arkadaşları bulunan sizlerle beraber, bu problemlere akıllıca analizör üretmiştir. Her şeyden ilkin iri ortak mutluluk gücü üretti. Yollarıyla, havaalanlarıyla, çağcıl site hastaneleriyle, istikrarıyla, teröre alın ortaya koyduğu ağırbaşlı dizi eylem kapasitesiyle, başta de dışa bağımlılığı iri seviyede bitirerek, vesayete alın savaşım etmenin evvel esas şartını adına getirdi. İkincisi; Türkiye, terörle beraber, terörizmle de savaşım etti. Bugüne denli terörü, kalkınma, mahrumiyet ve kenara itilmişlik duygusu üstünden kımıldatma ediyorlardı.

Türkiye bunu, Doğu ve Güneydoğu'ya icra ettiği yatırımlarla, havaalanlarıyla, eş ve çaylaklık merkezleriyle, icra ettiği yollarla, bebek parklarından okullara denli ürettiği efdal seviyede hizmetle, PKK'nın çıplak yapılanmalarının, başta de eş ve çoluk döl üstünden icra ettiği propagandaya çarpış vurarak, PKK'nın ekin terörizmine izin etmeyerek aştı. Ve üçüncüsü; değme çeşitli meselenin konuşulabildiği, ret-inkar-asimilasyon politikalarının vazgeçme edilmiş olduğu ortak ortamı oluşturmuştur. Bugün Türkiye'de dirlik varsa, Doğu ve Güneydoğu'da PKK yıldırı örgütünün etkinliği kalmamışsa, turizmden tutun çarşı sektöre kadar, semt ekonomisinde ortak çabukluk varsa; yaylalarda, arıcılık, hayvancılık yapılabiliyorsa; ovalarda ekincilik baştan yeşeriyorsa, Doğu ve Güneydoğu'daki okullarda okuyan çocuklarımız güzel üniversitelerin güzel bölümlerini kazanabiliyorlarsa; doktor, mühendis, avukat, bilgi insanı olabiliyorlarsa; Ağrı'da kodlama sınıflarında terbiye düzlük çocuklar, projeleriyle arsıulusal yarışmalarda epope gösterebiliyorsa; düzenli uran sitelerimize istem varsa, istihsal artıyorsa; ahacık bu stratejinin ivazsız uygulanması sayesindedir. Bizim terörle mücadelede ortaya koyduğumuz bu bakış, başta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin verdiği çabuk değişmeyen benimseme etme avantajıyla baş döndürücü elan efdal ortak başarım üretmiştir.

Belediyeleri teröre müteveccih ortak pınar çoğaltma merkezi biçimine getiren, benzeşim biçimde bazısı çıplak maşer örgütleri üstünden belediyelere pınar ve öge gerçekleştirme fail ortak anlayışı, ortak uygulamayı ağız ağıza işlevsiz bir duruma getirdik; hem evlatların dağa kaçırılmasının önüne geçtik, tıpkı zamanda paraların PKK'ya değil millete işlev düşüncesince harcanmasının önünü açtık. Netice sebebiyle Türkiye'de vasilik marifetiyle senelerce Kürdü, Aleviyi, dindarı, bu ülkenin değme kesimini yaftalamaya çalıştılar” halinde konuştu.

“Batı'ya yayımcı olmayan, Batı'yı ibadethane bellemeyen herkesi ötekileştirmeye çalıştılar”

Batı'ya yayımcı olmayanların, Batı'yı ibadethane bellemeyen herkesi ötekileştirmeye çalıştıklarını dile getiren Bakan Soylu, 21. yüzyılda da terörün ortak vasilik ara bulucu kendisine kullanılmak istenildiğini söyledi. Bakan Soylu, “Etrafımızdaki coğrafyanın istikrarsızlığını, bizim üzerimize ortak vasilik ara bulucu kendisine değerlendirmek istediler. Şunu anlatmak istiyorum. Tam 20 senedir ABD ve Avrupa, ortak yandan yıldırı eliyle, ortak yandan tutum marifetiyle ortak yandan oluşturduğu milel arası edisyon sistemiyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden kullandıkları etraflı araçlarla üzerimize geldiler. Suriye'yi ve Irak'ı içerisinden çıkılmaz ortak bir duruma getirdiler. Afganistan'dan Pakistan'a denli değme tarafta istikrarsızlığı ürettiler. Yemen'den Libya'ya denli etrafımızda ortak diyar bulunmayan ki kararlı bırakmadılar. O denli iri ortak iş yaptınız ki Batı ayağa kalktı. Kim bu kavim düşüncesince ayağa kalktıysa tepesine vurdular. ‘Sizi parçalayacağız, size böleceğiz, Kürdü ayıracağız, Türkü ayıracağız' dediler. Türkiye, bunların hepsini elinin tersiyle itmiştir. Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı'nın kuvvetiyle beraber, siz değerli ziyaretçilerimizin demokratlık mücadelesindeki emeğinizle, samimiyetinizle beraber, ayağına meftun gelişmek maksut bu prangayı söküp atmıştır" dedi.

"Sizden çekinen namerttir"

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na da seslenen Bakan Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Kılıçdaroğlu, kendisiyle karıştırıyor AK Parti teşkilatlarını. 15 Temmuz'da bizim Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmaya müteveccih hamlede, Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten kalkıp uçağa destek ve ABD da izlem ediyor hacısı hocası de izlem ediyordu. Onun düşüncesince yürekli kazanmak lazım. Onun düşüncesince itikatlı kazanmak lazım. O İstanbul'a geldi, Kılıçdaroğlu eve kaçtı, gizlendi. Kaçana bu kavim delibozuk vermez. Kaçana bu kavim güvenmez. Kaçana bu kavim göz boncuğu obje doğrulama etmez. Onun düşüncesince kendisi üzere zannediyor AK Parti teşkilatlarını. Biz bu ülkede başvekil ölüm cezası edildi, korkmadık. Kim ne diyorsa desin, ipimiz cebimizde geziyor, sizden çekinen namerttir. Tekrar Türkiye'yi nakıs Türkiye'ye bükmek isteyenlere izin etmemek bizim görevimizdir. Bilmenizi istiyorum. Eğer bugün Doğu ve Güneydoğu'da fabrikalar açılıyorsa, yaylalarımızda hayvancılık ve ekincilik şenleniyorsa, Muş Ovası baştan şenlenmişse bu sizin sayenizdedir. Bunu da silahla, hukuksuzlukla, edisyon ve pırpırı yapmadık. HDP de duysun, Kılıçdaroğlu da duysun, Meral Akşener de duysun. 2023'ü 2023 kendisine görmeyin. Cumhuriyetimizin 100. yılı lakin 21. yüzyılda başladığımız yolculuğun 2053 ve 2071'in en ehemmiyetli durağı kendisine görün. Bizim meselemiz 2023 ile bitmiyor. Türkiye'nin meselesi, AK Parti'nin meselesi, Cumhur İttifakı'nın meselesi ve bu milletin meselesi 2023'te başlıyor."

"CHP ile aramızdaki puan farkı 15'tir"

CHP ile aralarındaki puan farkının 15 bulunduğunu dile getiren Bakan Soylu, "Bizim düşüncesince söylüyorlar 'beceremezsiniz' diye, tığ insansız iklim aracından akış helikopterlerine denli dünyanın en iri barajlarından dünyanın en iri havalimanına denli değme şeyi onların diklemesine başarıyoruz. Bundan sonradan da başaracağız inşallah. Şimdiye denli ortak kocaoğlan hayli sormaca incelemesi yapmadan hayatımı geçirmedim. Benim özelliğim bu. Sahaya bakarım, yurttaşlarımız ne diyor bunu görürüm. Şunu söyleyeyim. Onlar 2023'e denli çıkarlarını yenmiş olacakları tabanlarını oyalamaya çalışıyorlar. Bunlar emektar politik oyanlarıdır. Biz bunları baş döndürücü gördük. O emektar Türkiye'de kaldı. Şimdi acemi Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın siyasa felsefesi var. Şunu altını çizerek söylüyorum. Bu ay, sabık ay ve ondan evveli ayda CHP ile aramızdaki puan farkı 15'tir. Ama bu az. Aç tavuk kendini mısır ambarında zannedermiş ya, 2023 geldi sanarak havaya girdiler ve birbirilerine girdiler. Cumhurbaşkanlığını paylaşamıyorlar. Siz, sizlere verilenlerin değerini bilmiyorsunuz, beceremiyorsunuz, yönetemiyorsunuz. Bu kavim size 2023'te anca ortak ibret verecek ki öz partinize gelemeyeceksiniz. 10 sefirikebir deklerasyon yayınladı, ortak biricik muhalefetin sesi çıkmadı. Sadece Recep Tayyip Erdoğan arslan üzere kükredi. Milletimizin, ülkemizin, devletimizin itibarını o öz Batı ittifaklarına doğrulama etmedik. Bunlar, Batı emir verse doğrudan benimseme ederler. Bu emektar Türkiye kafasıdır. 2023'te Kılıçdaroğlu, HDP'liler arkanızda Amerika'da olsa, Avrupa'da olsa silineceksiniz, silineceksiniz" halinde konuştu.

Mehmet Salih Akkuş - Yılmaz Sönmez - Uğur Ulu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler