USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Özer: “İstanbul’da 2022 yılında tüm meslek eğitimleri istihdam öncelikli olacak”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022 yılında İstanbul'daki tüm mesleksel eğitimi bundan böyle istihdam öncelikli, müfredatı sektörle beraberce önceleyen, meslek öğretmenlerimizin iş başlangıcında mesleksel gelişimi beraberce tasarım ettiğimiz fakat en önemlisi istihdamda

Bakan Özer: “İstanbul’da 2022 yılında tüm meslek eğitimleri istihdam öncelikli olacak”
17-11-2021 21:34

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Beyoğlu'nda müşterek otelde planlı 'İSO ve İTO ile İstanbul Eğitim Yatırımları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda mütekellim Özer, “Meslek liselerinin kıvrım nüsha problemi yaşamış bulunduğu çağda toplumdaki itibarının ast fevk oldu. Bu sebeple bilimsel niteliği bulunan kalburüstü öğrencilerin yeğleme etmiyor. Ancak bu hasarın onarılması düşüncesince gözaltı akıbet 10 yıl üstünde icraat yapıyor. 2000'li zamanlarda ortaöğretimdeki okullaşma payı yüzdelik 44 iken, bugünlerde bu kantite yüzdelik 88'e ulaştı. Bu yatırımların nitelik odaklı yapılıyor. Türkiye'de 3, 4 ve 5 gözyaşı gruplarındaki okullaşma oranlarının artırılması anlamında hedeflerimiz var” dedi.

“İstihdamda öncelik sağladığımız müşterek eğitim şekline dönüştüreceğiz”

Meslek liselerinde Türkiye'nin hesaplı kalkınmasında matlup noktaya ulaşılabilmesi düşüncesince gerekseme duyduğu insanoğlu kaynağına piyasanın talepleri doğrultusunda gerçekleştirmek düşüncesince kesintisiz çalışacaklarını tabir fail Bakan Mahmut Özer, “Pazartesi haset Kültür ve Turizm Bakanımızla baş başa İstanbul'daki tüm otellerin insanoğlu deposu ihtiyacını istikbal etmek düşüncesince Mesleki Eğitim Merkezlerini otellere ihdas sonucu aldık. 2022 yılında İstanbul'daki tüm mesleksel eğitimi bundan sonra istihdam öncelikli, müfredatı sektörle baş başa önceleyen, meslek öğretmenlerimizin iş başlangıcında mesleksel gelişimi baş başa tasarım ettiğimiz lakin en önemlisi istihdamda öncelik sağladığımız müşterek eğitim şekline dönüştüreceğiz. Hep baş başa kıvrım nüsha uygulamasının atığı bulunan 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğini çöpe atacağız. Artık iş gücü sektörünün arzu etmiş bulunduğu elemanları lazım eğitimlerle lazım endamsız kurslarla aceleci müşterek halde istikbal etmek düşüncesince değme devir hizmetinizde olacağız” sanarak konuştu.

“İstanbul'un tüm ilçelerine anaokullarını yapalım”

Milli Eğitim Bakanlığı adına toy çağda okazyon eşitliğini önemsediklerinin altını çizen Bakan Özer, “Okul öncesinden hususi eğitime, ortaöğretimden yükseköğretime denli ağır okullaşma payı var. Binalar ise yapılmaktadır hoca rakamları da artıyor. 2000'li zamanlarda ortaöğretimdeki okullaşma payı yüzdelik 44 iken, bugünlerde bu kantite yüzdelik 88'e ulaştı. Bu yatırımların nitelik odaklı yapılıyor. Türkiye'de 3, 4 ve 5 gözyaşı gruplarındaki okullaşma oranlarının artırılması anlamında hedeflerimiz var. 2022 yılındaki amacımız yüzdelik 14 bulunan 3 yaşlarındaki okullaşma oranını yüzdelik 50'ye ulaştırmak, 4 yaşlarındaki yüzdelik 35 okullaşma oranını yüzdelik 70'e ulaştırmak, 5 yaşlarındaki yüzdelik 78 bulunan okullaşma oranını 2022 yılı böylece yüzdelik 100'e ulaştırmak. İstanbul'daki maksadı güncelleyelim, 500 olmasın 1000 ekol olsun. İstanbul'un tüm ilçelerine anaokullarını yapalım" dedi.

Avdagiç: “İTO adına kılıç bu kampanyaya iri önem veriyoruz”

Ana okullarının evlatların eğitim dünyasına önceki adımı attıkları mekanlar olacağını vurgulayan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İTO adına kılıç bu kampanyaya iri önem veriyor, 640 bin üyemizi çocuklarımız düşüncesince anaokulları hazırlamaya çağırma ediyoruz. Eğitimin bulunduğu değme yerde göz adına değme devir bulunacağız ve tüm kuvvetleriyle dayanak noktası olacağız. Yeni anaokulları düz yazı ettirilmesi projesini, iş dünyasının içerisinden çıkmış bulunduğu topluma ve İstanbul'a huzur vefa borcunu ödeyeceği müşterek okazyon adına göreceğiz. Bu iş dünyamız düşüncesince de müşterek fırsat. Çünkü meydana getirilen değme derslik, düz yazı edilen değme okul, iş dünyamız düşüncesince şimdiden, ülkenin geleceğini şekillendirecek girişimcileri ve iş enerjisini yetiştirmeye müteveccih önceki adımdır. Hiç elbet evlatlarımızın gerektiği üzere eğitim almaları, akıllıca fiziksel şartlara eş binalarla olacaktır. Bu bilinçle akım etmemiz icap ettiğinin farkındayız. İTO adına en iri toplumsal vebal sektörü adına eğitimi gördük. İstanbul'da 25, tüm Türkiye'de hep 45 okulu mükemmel halde düz yazı yazar Milli Eğitim Bakanlığımıza devrettik. Aynı halde 54 mesleksel ve uran lisenin de hamiliğini üstlendik. Bunu ülkemize ve şehrimize karşı, elzem müşterek sorum sanarak gördük” halinde konuştu.

Bahçıvan: “Bu projeye önceki desteği İSO adına müşterek anaokulu vereceğiz”

Bakanlığımızın öncelikli stratejilerinden müşterek tanesinin ekol önceleri eğitimin yaygınlaştırılması olmasını ehemmiyetli bulduklarını tamlayan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, “Bakanlığımızın 3 bin toy anaokulu ve 40 bin toy anasınıfı dersliği açılması hedeflerine eş "Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi"nin de zamanlama adına aşırı durumunda bulunduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde, ulusal eğitimde 5 yaşın mecburi eğitim kapsamına katılması maksadı ile yaşama geçirilecek toy yapıda; artacak mektepli sayısı ile baş başa anaokulları değme zamankinden hâlâ ehemmiyetli müşterek gerekseme durumuna gelecek. Bugün bilgileri sizlerle paylaşılan proje; bu çerçevede iş dünyasının katkıları ile İstanbul'da 500 adet toy anaokulu kurulmasını amaçlıyor. Bu projeye önceki desteği İSO adına müşterek anaokulu ile vereceğimizi de buradan yansıtmak istiyorum” niteleyerek laflarını tamamladı.

Vali Yerlikaya: “İstanbul düşüncesince 500 pare ekol önceleri ekol niyetimiz var”

İstanbul'a meydana getirilen dershane ve okulların üzerine açıklamalarda mevcut İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İstanbul'a akıbet 20 yılda dershane ve ekol bazlı yatırımlarda yüzdelik 50'nin üstünde dershane yoğunluğunu yıpratıcı 38 bin dershane yapıldı. İstanbul düşüncesince 500 pare ekol önceleri ekol niyetimiz var. Daha fazlasını istiyoruz. Biriktiren değil paylaşan zengin. Veren el düzlük el hepimiz sizden geleceğimiz düşüncesince gençlerimize desteklerinizi bekliyoruz. İSO ve İTO başkanlarıyla hepimiz bap kapı gezeceğiz. İstihdamla ilişik 92 okulumuzda sizlerle bu arada İstanbul Tarih yazıyor. Biz fabrikalarda ne çalışacak kahraman anmak istiyorsak o yiğidin yetişmesiyle ilişik yetişim programında değil bakanımızın liderliğiyle 9. Sınıftan başlayacağız” halinde konuştu.

Uğur Çetin - Furkan Serttaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler