USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: 'Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. dünyada 12. sırada'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Hem dünya bununla beraber memleketimiz düşüncesince geçmiş akla mevrut dolambaç yenilenebilir enerjidir. Bugün Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5. dünyada ise 12. sıradadır. Kurulu gücümüzü 20 yılda kusurs

Bakan Kurum: 'Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. dünyada 12. sırada'
18-06-2022 22:03

Konya'ya mevrut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Selçuklu Kongre Merkezinde meydana gelen MÜSİAD 106. Genel yönetim Kurulu ön gösterim programına katıldı. Programda müşterek müzakere önleyen Bakan Kurum, "Milletin değerlerinin namevcut sayıldığı müşterek devirde şahsen milletin bağrından çıkan MÜSİAD, 90'lı yılların gene itibaren, domestik ve ulusal sanayicimize arsıulusal gösterimi aşıladı. Bugün; ülkemizin en şişman dizge ve çıplak maşer kuruluşlarından bir tanesi durumuna geldi" dedi.

Türkiye'nin akıbet 20 yılda Cumhuriyet tarihinin en şişman atılımlarını yaptığını tamlayan Bakan Kurum, “Son yüzyılın en şişman keyif krizi şekilde nitelenen güneş tacı virüs salgınını bundan sonra geride bıraktık. Salgının ilkin global ekonomide sunma istem dengesini allak bullak ettiğini, global ticaretin işleyişini bozduğunu, hazırlık zincirlerinde kırılmalara kez açtığını daim beraberce görüyoruz, yaşıyoruz. Ukrayna ve Rusya ortada çıkan savaşla beraberce katlanarak küsurat enerji, besin ve kabak husus fiyatları, ne eyvah ki hepsi dünyada enflasyonu yükseltiyor.

Enflasyon oranı, Amerika ve Almanya'da akıbet 40 yılın, Fransa'da akıbet 36 yılın, İngiltere'de akıbet 30 yılın, Avro Bölgesi'nde akıbet 25 senenin zirvesine ulaşmıştır. Türkiye şekilde kılıç de hem bu sorunlarla savaş ediyor bununla ortak oluşacak yeni dünyanın tarz ülkesi kazanmak düşüncesince önümüze çıkan hepsi engelleri tekerlek tekerlek giderilmiş ederek yolumuza bitmeme ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, akıbet 20 yılda Cumhuriyet tarihinin en şişman atılımlarını yaptık. Ülkemiz gücünü, ekonomisinin sert altyapısından, üretiminden, yetişkin insanoğlu kaynağından, girişimcilerinden, ihracatçılarından, velhasıl sizlerden almaktadır. Türkiye'nin aut ticaretini geliştirmeye verdiğimiz 20 salname emeğin, mücadelenin ve gayretin meyvelerini ilkin ihracatta topladık. Türkiye 2022'nin geçmiş çeyreğinde yüzdelik 7,3 oranında nema yakalamıştır. Birileri, 'İhracat odaklı iktisat ve nema yegâne başına yetmez' deseler de, hamdolsun siz kıymetli ziyaretçilerimizin derin gayretleriyle ihracatımız, büyümeyi sırtlamıştır. Hedefimiz, Türkiye'nin kazanımlarını camianın hepsi kesimlerine ulaştırmaktır. İnşallah önümüzdeki devirde ekonomimizi yatırım, üretim, istihdam ve dışarı satım temelinde büyüterek, daim beraberce baş döndürücü henüz elleme bölgelere geleceğiz. Bunu da sizlerle, siz giranbaha kardeşlerimizle, Anadolu Kaplanları ile başaracağız” dedi.

“Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5. dünyada 12. sırada”

Dünyanın hava değişikliğinin yıkmacı sonuçlarıyla gönül rahatlığı karşıya kaldığına yer veren Bakan Kurum, “Bugün dünya ve ülkemiz, hava değişikliğinin yıkmacı neticelerini yangınlarla, sellerle, heyelanlarla, müsilajla, dikçe hissediyor. Türkiye şekilde çalışmalarımızın odağına hava değişikliği ile mücadeleyi, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerini koymuş durumdayız. İklim Şûramızı gene Konya'mızda ülkemizin hepsi üniversitelerinin, iş insanlarının ve gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Şu an İklim Kanunu'na ilişkin meclisimizin çalışmaları, son hızıyla bitmeme ediyor. Tabi husus hava olunca hem dünya bununla ortak türkiye düşüncesince geçmiş akla mevrut iç kulak yenilenebilir enerjidir. Bugün Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5. dünyada ise 12. sıradadır. Kurulu gücümüzü 20 yılda kusursuz 5 büküm artırdık. Artık elektriğimizin yüzdelik 40'ını yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz. Eski enerji kaynaklarının kullanımını azaltıyor, yeşil enerji kaynaklarımızı çeşitlendiriyoruz. İller Bankamızla içinde yenilenebilir enerjinin, yeşil enfrastrüktür sistemlerinin, çevreci yeşil dönüşümün bulunduğu yüzlerce projenin indinde duruyoruz. Yine yeşil dönüşüme yardım iletmek yerine toprak sağlamadan enfrastrüktür ve fevk yapıya, yeni endüstri alanlarının inşasından müşavirlik desteklerine derece rastgele anlamda sanayicilerimizin ve iş insanlarımızın yanındayız” diyerek konuştu.

“Muhalefet, yalanlarla, iftiralarla, gerçek olmayan krizlerle emniyetsizlik aşılamaya çalışıyor”

Muhalefetin esassız ve iftiralarla bölüt emniyetsizlik aşıladığına ilgi çekici Bakan Kurum, “Biz türkiye için, geleceğimiz için, evlatlarımızın geleceği düşüncesince görünüş planlar hazırlarken bazıları de rastgele devir bulunduğu üzere millete künde olmaya bitmeme ediyor. Hiçbir devir milletin değerlerini anlayamamış, Türkiye'nin hedeflerini benimseyememiş bulunan muhalefet, yalanlarla, iftiralarla, gerçek olmayan krizlerle emniyetsizlik aşılamaya çalışıyor. Siyaset kendisine meydana getirilen bu davranış, Türkiye'nin şişman müşterek savaş verdiği şu günlerde sergilenen böylesi biperva tutumlar, emin olun en baş döndürücü Türkiye düşmanlarını bahtiyar ediyor. Biz onlara denir ki, ‘Rüzgar olsanız fakat türap kaldırırsınız! Ama sizin rüzgarınız, Türkiye dağından türap güçlü kaldıramaz!' Ne yapmış olursanız yapın! Bağımsızlığımızı güçlendirmemize, Türkiye'nin üreten ve ihraç fail müşterek global çelim bulunmasına engel olamayacaksınız! Tabii bu aykırılık bozacı. Bir de şimdilerde bozacının şahitliğine soyunan, emektar Türkiye'den hatırladığımız şıracılar var. Sermayesini milletten devşirip apayrı odakların mikrofonlarını tutanlar, devletin ve milletin değil, muhalefetin ve global odakların dilinden konuşanlar var.

Siz onları baş döndürücü elleme biliyorsunuz, milletimiz de baş döndürücü elleme biliyor! CHP'nin ardına takılmaktan apayrı müşterek nesne bilmeyenler, Türkiye'nin adalet ve kendilerini korumasından hastalık rahatsızlar? Biz milletimizin çıkarlarını gözetirken bunlar hastalık huzursuz oldular? Ayaklarının bir tanesi ana deniz ötesinde, ufukları Ankara'nın gerisinde, hedefleri milattan önceleri kalma olanlar ne yaparlarsa yapsınlar, evlatlarımızın geleceğini kimsenin insafına bırakmayacağız. Geçirdiği rastgele badireden, milletimizin desteği ile çıkmak Türkiye, evelallah ekonomide de dengeleri değiştirecek, milletimizin yaşamış bulunduğu aksi halleri topyekûn ortadan kaldıracaktır. Buna inancımız tamdır. Çünkü milletin indinde olanlar burada! Milletin davasını yürütenler burada! Milletin ta kendisi burada! Ne elleme söyler üstat, ‘Ne sabahı göreyim, ne sabahleyin görüneyim. Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları!' İşte kılıç bu şuurla çalışacağız. Karanlıkla, kötülükle, zahmetli zamanlarla özverili savaş edeceğiz. Allah'ın izniyle liderimizin ufkuyla milletimizin merakını kazanmaya bitmeme edeceğiz! Erbakan hocamız, ‘Asıl marifet, ağırlık altındayken sadakatli ve sert kalabilmektir' derdi. Biz inanıyoruz ki, bu zahmetli yıllarda siz kıymetli ziyaretçilerimizin ülkemizin sanayisinin, ticaretinin gelişim göstermesi düşüncesince yapacağınız rastgele çalışma, müşterek uygarlık hizmeti, müşterek yurt mührü şekilde tarihe komünist harflerle yazılacaktır” halinde konuştu.

Enver Furkan Çelebioğlu - İbrahim Yetkin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler