USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: 'Türkiye, akıbet 20 yılda eğitim alanında çağ atlamıştır'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eğitimi beşikten mezara denli revan ortak bilgi yolculuğu adına gören medeniyetin çalışanları olduklarını belirterek, Türkiye'nin akıbet 20 yılda eğitim alanında çağ atladığını ve tahsile adalet etmiş olduğu k

Bakan Kurum: 'Türkiye, akıbet 20 yılda eğitim alanında çağ atlamıştır'
29-04-2022 20:40

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Baklanı Murat Kurum bazısı açma ve ziyaretler düşüncesince Konya'nın Karapınar ilçesine geldi. Bakan Murat Kurum burada evvel şekilde Karapınar Cumhuriyet İlkokulu açma törenine katıldı. Törende mütekellim Bakan Murat Kurum, açılışta bulunmaktan iri indinde mevki duyduğunu anlatım ederek laflarına başladı. Karapınar'a değme gelişinde coşku, heyecan, erinç ve mevki bulduğunu tamlayan Bakan Kurum, “Bizi bu denli bağrına basan, bizi namına karındaş gören, nesil gören Karapınar'a bizim de borcumuz var. Allah'a şükürler olsun ki; ata ocağımıza değme gelişimizde elimiz meşbu geldik. Her gelişimizde fariza getirdik, beşaret getirdik, kitap getirdik. Her gelişimizde açılışlar yaptık, Karapınar'ımıza acemi tesisler kazandırdık, mevcud problemlerin çözümü düşüncesince himmet gösterdik. Size müstahak olmak, müfit dualarınıza mazhar olmak, güveninizi boşa çıkarmamak düşüncesince maksimum hassaslık zarfında olduk. Hep arkadaşlarıma, ‘Çağın gereği neyse, Karapınar'da da o olacak' dedim. ‘Konya merkezinde ne varsa, olağandan burada da olacak' dedim. Sosyal konutlardan kentsel dönüşüme, hükümet konağından şehremaneti binasına, ilkokulundan afiyet tesislerine, ulus bahçesinden yeşil alanlara, atılan su özleştirme tesislerinden kez ve enfrastrüktür yatırımlarına, eğik otoparkından tecim merkezine ve binlerce istihdam sağlayacak dev gün enerjisi santralimize denli onlarca yapıtı Karapınarlı kardeşlerimizin hizmetine sunduk” dedi.

“Eğitimin geleneğimizde aşırı dış indinde noktayı vardır”

Karapınar'da bilgiye ve tahsile envestisman yapmanın baht bulunduğunu kaydeden Murat Kurum, “Tabii tahsile envestisman hazırlamaya mecburuz, zira toptan bilgelik çağındayız. Hep söylenir; ‘Bilgi hayattır. Başarı, bilgelik ile beraberdir.' Çünkü bilmek; yavrularımızın anlaması, anlamlandırması, düzen yeteneği kazanması ve sonuncu muvaffakiyet demektir. Bizler eğitimi; sıralarda başlayıp sıralarda biten, beton duvarlar arasına sıkışmış indinde obje şekilde değil; bilakis beşikten mezara denli revan indinde boyut yolculuğu şekilde gören indinde medeniyetin mensuplarıyız. Bilmek, bizim düşüncesince inanç etmenin evvel şartıdır, evvel kaidesidir, evvel kuralıdır. Bu bakımdan eğitimin geleneğimizde aşırı dış indinde noktayı vardır. Ecdadımız tahsile ve kültüre iri ehemmiyet vermiş; alimlere, boyut insanlarına değme devir hürmette bulunmuş, el üzerinde tutmuştur. Evet, bizim eğitimden, öğretimden, ilimden, irfandan anladığımız da budur. Bu ülke, bu uçmak vatan; coğrafi konumu, zamanı mirası ve güre nüfusu ile göz kamaştırıcı indinde potansiyele sahiptir. Ülkesi ve milleti düşüncesince faydalı, engellenmeyen düşünceli, cihanşümul ekin zarfında ulusal değerlerini benimsemiş, dönemin gerektirdiği donanıma erbap nesillerin yetiştirilmesi; çelimli Türkiye'nin teminatıdır. 2000'li yılların başına denli dişi biçimde kullanılamayan potansiyelimizin harekete geçirilebilmesi için, memleketimiz dev adımlar atmıştır. Türkiye; akıbet 20 yılda değme bölgede bulunduğu derece eğitim alanında da adeta çağ atlamıştır. Açılan dersliklerden eğitimdeki altyapıya, artırılan hoca sayısından parasız ibret kitaplarına denli ülkemiz; tahsile doğruluk etmiş bulunduğu kıymeti sağlayan indinde pozisyona yükselmiştir. Bugün açılışını yapacağımız okulumuz da bu anlayışın indinde apayrı iyi tezahürü olmuştur” biçiminde konuştu.

Gençlere güvendiklerini ve indinde ülkenin evlatları ile gençlerinin o ülkenin yarınları bulunduğunu kail Bakan Kurum, “Bizler, bu topraklarda büyüdük, bu topraklarda şekillendik. Bugün hamdolsun bizi yetiştirenlere fariza borcumuzu ödüyoruz. İnşallah bugün de Karapınar'ın çocukları, güneşin alnında kavrulan ekinci çocukları, kalbi vatana fariza aşkıyla yanan gençlerimiz burada, bu okulda yetişecekler. Bu ülkeye, bu millete, memleketlerine, fiilen imal ederek görevlerini yapacaklar, fariza edecekler. İnşallah onlar bizim bugün temellerini attığımız dayanıklı aşırı gayeye ulaşacak; aşırı şimdi iri hedeflere yürüyeceklerdir. Cumhuriyet İlkokulumuzun imalatında emeği güzeşte her insana değişik teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konya Valisi Vahdettin Özkan da, böylesine iyi indinde Ramazan gününde iyi hizmetlerle buluşmaktan iri indinde mevki duyduğunu anlatım ederek, “Gerçekten ilçemiz şanslı, Konya'mız şanslı, tarihiyle, kültürüyle, ilmiyle, aracılığıyla ayrımsız sürede bakanımızın getirdiği hizmetlerle buluşmakta. Hep iri indinde memnuniyetin teveccühünün bulunduğunu görüyoruz. Bakanımıza aşırı teşekkürname ederiz. Kendi bakanlığının uyanıklık alanıyla bu arada tahsile vermiş bulunduğu katkılardan çevre hakeza indinde okulun da ilimize, eğitimimize yardım sunmasından çevre hakkıyla aşırı müteşekkiriz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Büyükşehir Yasasıyla baş başa ilçelerimizde üç esas erek ortaya koyduk. Birincisi, enfrastrüktür sorunlarının tamamlanması. İkincisi toplumsal yaşama değgin eksiklerin giderilmesi ve burada canlı yurttaşlarımızın gelirinin artırılması. Bununla ilgilendiren ehemmiyetli işler yapıyoruz ve 2014 Büyükşehir Yasası'ndan itibaren Karapınar'ımıza 200 milyon liraya DOĞRU indinde yatırımda bulunduk. Arıtma tesislerinden okullara denli mahalle yollarından eğik otoparklara denli nice plan yaşama geçti. Bundan sonradan da bakanımızın desteği ile Karapınar'ımıza, Konya'mıza güzellikler katmaya bitmeme edeceğiz. Ben gene emeği güzeşte her insana teşekkürname ediyorum. Okulumuzun hayırlar getirmesini dilek ediyorum” niteleyerek konuştu.

Konuşmaların arkası sıra türlü yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Bakan Kurum ve beraberindeki kurul kabilinden ödülleri verildi. Daha sonradan kurdele kesimiyle Cumhuriyet İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Enver Furkan Çelebioğlu - Abdulğani Çiftçi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler