USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde toy birlikte çağa giriyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Belediyelerimizin İller Bankasından aldıkları kredilerin faizinin yarısını kılıç karşılıyoruz. Bu kararla baş başa bundan sonra belediyelerimiz dönüşümü aşırı hâlâ şen yapacak, çabuk yapacaklar." dedi.

Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde toy birlikte çağa giriyoruz
30-07-2022 00:03
Bursa

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şimdi inşallah kentsel dönüşümde de dünkü ortak çağa giriyor, belediyelerimizin İller Bankasından aldıkları kredilerin faizinin yarısını tığ karşılıyoruz. Bu kararla baş başa bundan böyle belediyelerimiz dönüşümü aşırı şimdi şen yapacak, aceleci yapacaklar." dedi.

"Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Meydanı İlk Taş Yerleşimi", "Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi"nin esas atma ile "Hamitler Macera Parkı"nın açılış töreninde mütekellim Kurum, Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatım etti.

Yatırım bedeli 2 bilyon teklik bulunan 3 bin 689 hane ile 541 dükkanın bulunmuş olduğu 6 projenin baz noktasını attıklarını, bitirilen projelerde açacak teslimi yaptıklarını, 15 projenin de açılışını gerçekleştirdiklerini tamlayan Kurum, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle düzenlenen kentsel inkılap projesi karşı bilim verdi.

Bursa merkezin yanı esna ilçelerde ehemmiyetli planların yürütüldüğünü vurgulayan Kurum, Karacabey'de şems enerjisi santralinden oluşan yekûn 628 milyon teklik eserin de açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kurum, şu biçimde konuştu:

"Ağustos ayında inşallah Cumhurbaşkanımız, cumhuriyet tarihimizin en şişman toplumsal hane projesini milletimizle paylaşacak. Bursa'da da dünkü binlerce yuvamızı inşallah sizlere kazandıracağız. Ben Osmangazi Sıcaksu bölgemizin derinlemesine senelerdir beklediği müjdemizi de veriyorum. 690 konut, 92 dükkanımızın çalışmalarına ilkgüz sebebiyle başlayacak, en endamsız müddette tamamlayacağız. Tabi ortak müjdeyi de Yıldırım ilçemize veriyoruz. Mevlana Mahallesi'nde yurttaşlarımızın yüzdelik 90'ı ile geçim sağladık. 8. evrede 601 konutluk projemize başlıyoruz. Osmangazi'ye Yıldırım'a iyi kademli olsun."

"Milletimizi aşırı seviyoruz"

Kentsel dönüşümün önemine dikkati çekici Kurum, "Şimdi inşallah kentsel dönüşümde de dünkü ortak çağa giriyor, belediyelerimizin İller Bankasından aldıkları kredilerin faizinin yarısını tığ karşılıyoruz. Bu kararla baş başa bundan böyle belediyelerimiz dönüşümü aşırı şimdi şen yapacak, aceleci yapacaklar. Vatandaşlarımızla baş başa bu inkılap dönemini aşırı şimdi çalışan biçimde yürüteceğiz. Gayemiz, milletimizin dirilik ve para sağlığını korumak. Çünkü biz, milletimizi aşırı seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Meydan Projesi'nin alana bedel katacağını vurgulayan Kurum, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Medeniyetimize dirilik suyu veren, taşa esans üfleyen ecdattan ilhamla tığ de zaman Hanlar Bölgesi'ndeyiz. 'Tarihe Vefa Geçmişe Saygı' sloganıyla başlattığımız alan projelerimiz kapsamında yeşil Bursa'yı, şişman tarihiyle buluşturmak düşüncesince ilkin taşı her daim baş başa yerleştiriyoruz. Bu manada Bursa'da han, bedesten ve çarşıların toprak almış olduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin gene şems yüzüne çıkarılması kapsamında dü sene ilkin buraya geldik, sizlere hayalimizi anlattık ve ortak yalan verdik. Bu zamanı alana dokunca veren, ilkin il müdürlüğümüzün doğrudan tarafındaki 24 kıvrık Tower Plaza ile bu arada mükemmel 37 binayı yıktık. Şimdi etrafını ağız ağıza açtığımız bu bölgede mükemmel 500 milyon teklik ortak envestisman gerçekleştirdik."

Projeyle Bursa'nın zamanı kimliğinin ön plana çıkacağını, Pirinç Han ve İpek Han kabilinden zamanı hanların görünürlüğünü artıracaklarını dile getiren Kurum, "Toplam 2 bin metrekare büyüklüğünde 3 skor meydan, 19 bin metrekare bariz ve yeşil alan, toprak altında 12 bin 500 metrekare bağlı park yeri toprak alacak. Biz taş adına taş koyanların yolundayız. Birileri kabilinden milletin önüne, milletin işlerine, milletin hedeflerine taş koyanlardan olmadık." niteleyerek konuştu.

Bakan Kurum, Bursa'da bedeli 2 bilyon 573 milyon teklik bulunan ve süresince 2 bin 780 konut, 217 dükkan, amme yapıları, meydanlar, otoparklar, içmece suyu, kanalizasyon, rahmet suyu, atılan su likidasyon tesisleri ve tramvay hatlarının toprak almış olduğu 34 projenin de topu topu hızıyla yürütüldüğünü kaydetti.

İnegöl, Nilüfer ve Çekirge kavim bahçelerini de aşırı endamsız müddette ilkin fidanlarıyla buluşturacaklarını özetleyen Kurum, "Allah’ın izniyle bu planlar tamamlandığında Bursa'yı emektar günlerinden aşırı şimdi çelimli ortak biçimde şimdi yeşil, şimdi çevreci, şimdi parlak duruma her daim baş başa getireceğiz. Bunu baş başa başaracağız." dedi.

"Milletimiz müstelzim yanıtı sandıkta verecektir"

Kurum, millete işlev ederek asar ürettiklerini dile getirerek, şu biçimde bitmeme etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, Mevlana'nın dediği gibi, ayağımızın birini Bursa'ya, ülkemize, ağır coğrafyamıza sabitliyor başka ayağımızla dünyayı dolaşıyoruz. Ulu çınarın gölgesinde tanıdık rüyayı baştan berhayat olmak için, baştan neşelendirmek düşüncesince canla başla çalışıyoruz. Elbette bazıları bahanelere sarılacak, bazıları işleri savsaklayacak, birtakımı süreçleri öne sürüp sorumluluktan kaçacak lakin tığ milletimizle çalışmaya, milletimizle yürümeye, milletimizle şişman muvaffakiyet hikayelerini yazmaya bitmeme edeceğiz. Bu noktada 2023 seçimleri şişman ortak ehemmiyet bildirme ediyor. Bu seçimler, yeterlilik ile kifayetsizliğin, hasep ile yetersizliğin, canlı ile tembelin seçimidir."

Bu seçimlerin çelimli istiklal ile taşeronluğun, yalan kail adına yalan dinlemeyi yeğleme edenlerin, cesurlar ile gümrüksüz güreşenlerin savaşı bulunduğunu vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

"Biz burada denir ki 'Rüzgar olsanız şu koca çınarın yaprağını caba sallayamazsınız.' Varsın global odaklar size masalar açsınlar, varsın Türkiye düşmanları sizinle ayrımsız dili kullansınlar, varsın millete husumetli olanlar sizinle taraf yana dursunlar. Bize ermiş milletimiz yeter, bizlere Türkiye yeter. Bursa'dan 'hodri meydan' diyoruz. Kurduğunuz oyunlar boşa çıkacak, büyükelçilerin masasında yapmış olduğunuz hesaplar çarşıda bozulacak, hata hesabınız behemehâl sandıktan dönecektir. Aziz milletimiz şişman Türkiye'nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı'nı üstün dereceli ortak oyla destekleyerek sizlere müstelzim yanıtı sandıkta verecektir."

Törende, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da birer musahabe yaptı.

Bakan Kurum, Yıldırım ilçesindeki "Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temeli ile Osmangazi ilçesindeki Hamitler Macera Parkı'nın açılışına da tören sahasından videokonferansla katıldı.

Daha sonraları kurdele kesilerek inşası tamamlanan planların açılışları gerçekleştirildi.

Kurum, törenin böylecene Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Meydan Projesi'ndeki ilkin kilit taşını yerleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler