USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: Karabük'e toplanmış büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 kavim bahçesini yapıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük'e bütün büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 budun bahçesi yapılacağını bildirdi.

Bakan Kurum: Karabük'e toplanmış büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 kavim bahçesini yapıyoruz
16-01-2022 07:07
Karabük


Bir saf temaslarda mevcut olmak neredeyse Karabük'e mevrut Bakan Kurum, evvel şekilde Valiliği görüşme etti.

Kurum, Valilik uğrunda Vali Vekili Muhittin Gürel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve öteki tören düzeni üyeleri kabilinden karşılandı.

Valilik onur defterini imzalayan Kurum, makama geçerek Gürel'den icraat hakkına bilim aldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda İl Değerlendirme Toplantısı'na eklenen Kurum, şimdi sonradan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Karabük'e 11,5 bilyon lira envestisman yaptık"

Kurum, Karabük'e bugüne denli verdikleri tamamı lafları tutmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan eski ziyaretlerde site düşüncesince ehemmiyetli planların yapılması emirini verdikleri nice tesisin vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Bugüne denli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Karabük'e 11,5 bilyon lira envestisman yaptıklarını dile getiren Kurum, bu yatırımın da tahminî 3 bilyon lirasının çevre ve kentçilik dalında bulunduğunu kaydetti.

Kurum, toplumsal konut, iş alanları, enfrastrüktür yatırımlarının yapılması kabilinden nice hamle attıklarını, atmayı da sürdürdüklerini belirterek, kentin, kentsel inkılap dalında öncelikleri ortada arazi aldığını anlattı.

Bu çerçevede kentteki riskli yapıların dönüşümü düşüncesince belediyeyle eş plan yürüttüklerini aktaran Kurum, bu kapsamda site genelinde dayanıklı baş döndürücü projeyi durumunda gerçekleştirdiklerini anlatım etti.

"Sosyal hane projelerimize bitmeme edeceğiz"

Bu bölgede yapılanlardan bahseden Kurum, 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Belen Mahallesi'nde 1144 konutu tamamlayarak vatandaşlara konfirmasyon ettiklerini kaydetti.

Kurum, 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında da 314 konutu şehre kazandıracaklarını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"İl genelinde 1025 ari kısmı riskli şekilde belirledik ve 1023 ari bölümün de yıkımını gerçekleştirdik. Bu açıdan da yurttaşlarımıza kira, nakil yardımı, devletleştirme katkısı kabilinden nice desteği de verdik. Vermeye de bitmeme ediyoruz. İl ve ilçelerin hane gereksinimlerini giderebilmek amacıyla da toplumsal hane projelerimize bitmeme edeceğiz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı plan çerçevesinde 2022 senesinde toplumsal hane projemize kaldığımız yerden bitmeme edeceğiz."

Kentteki ekol gereksinimlerini bertaraf etmek düşüncesince icraat yaptıklarını anlatım fail Kurum, bu kapsamda planlı faaliyetlerden bahsetti.

Bakan Kurum, müşterek yandan kentsel inkılap ve hane gereksinimlerini giderirken, müşterek yandan da şehirdeki yeşil düzlük miktarını artıracak adımlar attıklarını vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu kapsamda şehrimize mecmu büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 budun bahçesini yapıyoruz. Karabük merkezde ortalık şekilde bildiğimiz KARDEMİR'e mülkiyeti ait, belediyemize tahsisli alanlar, gene KARDEMİR mülkiyetindeki alanlar, adalet sarayı binamızın bulunduğu tahminî 70 bin metrekarelik kentin merkezinde, volta mesafesinde tamamı vatandaşlarımızın, hemşerilerimizim ulaşacağı alanımız var. Burayı budun bahçesine çeviriyoruz. Haziran ayına denli projemizi tamamlayacağız. Şehre kimlik, ekin katacak bu projeyi bu sene içerisinde inşaatına neşet etmek ve 2023 senesinde tamamlayacak halde çalışmalarımızı yapıyoruz."

"Şehrin 30-40 salname ihtiyacını karşılayacak müşterek emek harcamayı başlatıyoruz"

KARDEMİR'in tek ziyanı yapılmaksızın Hazine mülkiyetindeki alanlarla kıymeti her neyse takasını gerçekleştireceklerine ayraç fail Kurum, "Buradan KARDEMİR'imiz de tek halde dokunca görmeyecek. Şehrimiz ve KARDEMİR'imiz kazanacak. Karabük yerine baş döndürücü ehemmiyetli müşterek adımı atmış olacağız. Adliye binamızda da lüzum Adalet Bakanımız gerekse Başsavcımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde tahminî 20 dönümlük bölgede kentin 30-40 salname ihtiyacını karşılayacak müşterek emek harcamayı başlatıyoruz. Belediye ve Bakanlığımız ile baş başa eş müşterek emek vermek yürütecek." ifadelerini kullandı.

Safranbolu ilçesinde de müşterek budun bahçesi yapacaklarına yer veren Kurum, şöyleki bitmeme etti:

"Bulak Kanyonu'nda tahminî 180 bin metrekare büyüklüğünde, vatandaşlarımızın, turistlerimizin yol uğrağı noktayı bulunan alanı, zamanı yapısına uygun, sit alanlarının, ağaçların korunduğu, vatandaşların o tarihin içre yürüyebileceği budun bahçesini de Safranbolu'ya kazandıracağız.

Diğer ilçelerde yapılacak yatırımlarla baş başa halis muhlis icraat bittiğinde Karabük'ün yeşilliğine, natürel güzelliğine şimdi da yeşillik katacak bahçeleri, parkları, meydanları olacağının altını çizen Kurum, "İnşallah 2023, 2053 ve 2071'in Karabük'ünün adımlarını her daim baş başa atıyor olacağız. Yeni yatırımlara da çaba kesmeden bitmeme ediyoruz." dedi.

"Çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz"

Şehirdeki iklim kirliliğini, çevre kirliliğini 7 güneş 24 sayaç izlediklerine ve strateji ettiklerine dikkati çekici Kurum, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Karabük'ümüzün bellik değeri, binlerce insanımıza aş kapısı bulunan ciddi sanayimizin flaş kuruluşlarından KARDEMİR ile eş müşterek plan yürütüyoruz. Bu kapsamda 12 bacamızı online şekilde izliyoruz. Bu noktada KARDEMİR yönetimine teşekkürname ediyorum yapmış oldukları yatırımdan dolayı. Vatandaşımızın, Karabüklü kardeşlerimizin sağlığını ait tamamı plan ve azimli adımlardan ötürü. Tabii müşterek yandan bu işi yapıyor müşterek yandan da üretime, istihdama KARDEMİR'imiz ulama sağlıyor. KARDEMİR'imiz kuvvetli yolu ulaşımı, otomotiv ve defans sanayisi kabilinden baş döndürücü kritik, ülkemizin geleceği yerine baş döndürücü aşkın ehemmiyetli bulunduğunu düşündüğümüz bölgelerde da istihsal karşılayıcı seçilmiş müşterek kuruluşumuz. KARDEMİR ile atılmış suların deşarjına bağlı yatırımlarımız var. Bunları da strateji ediyoruz. Gerçekten yeşil kalkınma sürecine girdiğimiz çağda ülkemize, şehrimize uygun fabrikaları meydana getirecek adımları, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz. Diğer yandan Karabük'teki öteki üretimlik MARZİNC ile ait de denetimlerimiz bitmeme ediyor. Karabük'te çevrenin, havanın kirlenmesine bugüne denli izin etmedik, bundan sonrada etmeyeceğiz."

Eskipazar, Ovacık ve Eflani ilçelerindeki yatırımlara da yer veren Kurum, Karabük'teki yabanıl depolamaya akıbet verdiklerini ve atılmış çöpten yalıtım üreten, derneşik depolamaya cemaat müşterek memleket bulunduğunu söyledi.

Kurum, Karabük'ü baş döndürücü şimdi faziletkâr seviyelere taşıyacaklarını, şehre ve alana ekleme bedel sağlayıcı adımlar atmaya bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, şimdi sonradan KARDEMİR'i görüşme etti. Ziyaret, basına bağlı gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler