USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: Elazığ ve Malatya'da cumhuriyet tarihinin en şişman dönüşümünü gerçekleştirdik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Elazığ ve Malatya'da Cumhuriyet tarihinin en iri dönüşümünü gerçekleştirdik. Toplam 36 bin acemi yuva ve iş yerimizin nesir çalışmalarında bundan böyle sonuç evreye geldik." dedi.

Bakan Kurum: Elazığ ve Malatya'da cumhuriyet tarihinin en şişman dönüşümünü gerçekleştirdik
26-04-2022 23:02
Elazığ

Bakan Kurum, Elazığ'daki temasları kapsamında Abdullahpaşa Mahallesi'nde planlı iftar programına katıldı.

Depremzedelerle iftar karşılayıcı Kurum, burada icra ettiği konuşmada, 24 Ocak 2020'de meydana mevrut merkezi Sivrice ilçesi bulunan depremde yaşamını kaybeden 41 vatandaşa Allah'tan yağmur diledi.

Ramazanın paylaşma, infak ve el birliği kocaoğlan bulunduğunu anlatım fail Kurum, ramazanda Elazığlılarla taraf yana arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Ne acıdır ki bu belirmek vatanımızın iri taraf yana bölümü zelzele riski altında. Son 100 yılda, ülkemizin doğrudan çabucak gelişigüzel durumunda ateş hikayelere delil olduk. Meydana mevrut iri depremlerde 80 bin canımızı yitirdik. İşte 2 sene ilkin Elazığ'da da bire taraf yana acıyı yaşadık, gine ocaklara bire taraf yana ateş düştü. Deprem olabilir olamaz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, devletimizin hepsi kurumları, doğru dürüst taraf yana koordinasyonla, adeta taraf yana seferberlik ruhuyla Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimizin yardımına koştuk." ifadelerini kullanan Kurum, bakanlıklar, AFAD, Jandarma, UMKE, Kızılay, Kentsel Dönüşüm ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, TOKİ ve İller Bankası ile taraf yana ay süresince Elazığ'ın ana yol ve sokaklarından ayrılmadıklarını aktardı.

"Ekiplerimize ve eren milletimize teşekkürlerimi sunuyorum"

Bir çökme sahasından diğerine derece derece depremzedelerin indinde toprak aldıklarını özetleyen Kurum, "Şu anda iftarımızı yaptığımız Abdullahpaşa Mahallemizin sokakları, binaları, şu duvarları şahittir ki ne devir taraf yana sokağın köşesini dönsek acep oradan iyice bilgi alabilir miyiz umudunu yaşadık. Ne devir ekiplerimiz, AFAD'ımız 'Sessizlik' niteleyerek bağırsalar kalbimiz biri bulunmakta niteleyerek heyecanla çarptı." niteleyerek konuştu.

Kurum, o taraf yana ay süresince Türkiye'nin iri taraf yana familya olduğuna ayraç ederek hepsi fertlerin kavim olmanın ne kavrama geldiğini hepsi dünyaya gösterdiğini kaydetti. "Bu açıdan 'Gel kardeşim' niteleyerek sarsılan binlerce eli sıkı sıkıya tutan, milletimizi yüreğine muhasır hepsi kontrol kurtarma, hasar belirleme ekiplerimize ve bizi bu süreçte bekâr bırakmayan, gelişigüzel devir bizleri destekleyen, kucaklayan hepsi kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum." diyen Kurum, depremin arkası sıra tek yurttaşı açıkta bırakmadıklarını vurguladı.

"Elazığ ve Malatya'da cumhuriyet tarihinin en iri dönüşümünü gerçekleştirdik"

Kurum, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Cumhuriyet tarihinin en çabuk ve en şümullü kentsel tahavvül çalışmasını, Elazığ ve Malatya'da başlattık. Yerinde vatandaşlarımızla görüşerek, onları dinleyerek... Yeni yaptığımız konutlar, mahallesine bedel katan konutlar olsun istedik. Yöresel mimariye uygun, az katlı. İnşallah taraf yana şimdi zelzele yaşamayız lakin muhtemel depremlerde de yurttaşlarımız huzurlu, bahtiyar taraf yana biçimde bu binalarda yaşa istedik. Yeşil alanlarıyla, spor salonlarıyla, parklarıyla, açık otoparklarıyla, çiftteker ve seyir yollarıyla, acemi dirim alanlarıyla acemi Elazığ'ı daima beraberce imar, düz yazı ve diriltme ettik. Elazığ ve Malatya'da Cumhuriyet tarihinin en iri dönüşümünü gerçekleştirdik. Toplam 36 bin acemi yuva ve iş yerimizin düz yazı çalışmalarında bundan hakeza akıbet evreye geldik."

Kurum, bu yatırımın ücretinin kestirmece 40 bilyon vahdet bulunduğunu belirterek 40 bilyon vahdet işi devletin, Cumhurbaşkanının liderliğinde vatandaşa gır verildiği kabilinden taraf yana sene içinde teyit etmeye başladıklarını aktardı.

İlk aşamada 7 ay kabilinden çelimsiz taraf yana müddette tamamladıkları 8 bin yuvayı Cumhurbaşkanının teşrifleriyle, depremzedelere teyit ettiklerini anlatım fail Kurum, artan konutları da evreler şeklinde teyit etmeye bitmeme ettiklerini bildirdi. Kurum, şöyleki dedi:

"Şu an Elazığ'da toplamda 24 bin konutumuzdan 18 bininin teslimleri yapıldı. Kalan konutlarımız köylerimizde ilçelerimizde ki; buna ikinci depremi de katıyorum, ihaleleri yapıldı. İnşallah en çelimsiz müddette bu konutlarımızı da teyit edeceğiz. Tek taraf yana afetzede kardeşimizi bile evsiz bırakmadık. Şunun altını gururla yemek istiyorum; Türkiye bundan hakeza vatandaşlarını depremlere, sellere, yangınlara, afetlere teyit etmiyor. Artık çökme altında artan taraf yana Türkiye yok. Gerek kıyamet alelacele lazım sonrasında vatandaşının yaralarını çabucak saran, ona acemi yunak yuva, çoğalan acemi iş olanağı sunabilen, milletinin indinde çelimli taraf yana Türkiye var."

Kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümden adalet sahibi bulunan depremzedelerin kendilerinden taraf yana isteklerinin olduğunu, buna umursamaz kalamayacaklarını özetleyen Kurum, "Kentsel dönüşümden adalet sahibi bulunan kardeşlerimiz de bundan hakeza AFAD'dan adalet sahibi bulunan kardeşlerimizle bire taraf yana ifa olanaklarına kavuşuyor. Evlerinizin bedelleri, AFAD'dan adalet sahibi bulunan vatandaşlarımızla birbirine baş döndürücü andıran olacak. Ödemelere evlerinizi teyit aldıktan sonraları başlayacaksınız. 18 sene vadeyle ve mehil ayrımsız kendisine art ödeyeceksiniz. Hayırlı, kademli olsun." şeklinde konuştu.

"Bir olacağız, bu arada olacağız"

Kurum, vatandaşların ne gereksinimi mevcut ise onu karşılamaya çalıştıklarını belirterek "Allah'ın izniyle gözlerimizi bu milletin gözlerinden taraf yana dakika fark ayırmadık, ayırmayacağız. Kulaklarımızı bu milletin sesine taraf yana saniye fark kapatmadık, kapatmayacağız. Ellerimizi sizin ellerinizden taraf yana an fark ayırmadık, ayırmayacağız. Her sürekli birbirimize sıkı sıkıya kenetleneceğiz, taraf yana olacağız, bu arada olacağız. Öyle taraf yana kenetleneceğiz ki; bu millete görev etmek, belirti elde etmek şöyleki dursun, mevcud eserleri boykot edenler, yalnızca gıybet üretenler, kal üretenler, müstelzim mesajı bizim birliğimizden alacak." niteleyerek konuştu.

"Elazığ'a seçimden seçime gelenler, kıyamet alelacele vatandaşın indinde olmayanlar, milletin gerekseme duyduğu vakitte telefonlarına ulaşılamayanlar milletin gönlünde mahkum olmuşlardır." diyen Kurum, milletle taraf yana, dal omuza, kıstak gönüle olmaya bitmeme edeceklerini bildirdi.

"Milletin iradesine gözdağı sökmez"

Bakan Kurum, "Sözde çevrecilik niteleyerek milletin iradesine kastedenlerin, vesayeti baştan hortlatmaya çalışanların hilelerini tırnaklarıyla parçalayan, Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, hem 2023 bununla birlikte 2024'te sizlerle şehrimizi, ülkemizi, medeniyetimizi ati taşımaya aşkla, azimle, kararlılıkla bitmeme edeceğiz. Bu ülkenin seçme ilkin Cumhurbaşkanı olan, başkomutanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a kastedenlere, onu gözdağı edenlere denir ki milletin iradesine gözdağı sökmez." ifadelerini kullandı.

Kurum, şunları kaydetti:

"Bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'a adavet fail hepsi hadsizlere, PKK sevicilerine, Avrupa ülkelerine 'Harekete geçin' niteleyerek yalvaranlara, devleti gaye gösterenlere, martir cenazelerinde gülüşenlere, bu onma olamaz güruha gelişigüzel fırsatta tokadı vurmuş, bundan sonraları da vuracak ve yere serecektir. Tarihin seyrini, gelişigüzel devir bulunduğu kabilinden gine baş döndürücü çalışanlar değiştirecek. Çok çalışacağız, Recep Tayyip Erdoğan'ı 2023'te baştan reis yapacağız."

İftar programına, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Vali Ömer Toraman, AFAD Başkanı Yunus Sezer, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, kurumlar, politik partiler ve taharri memuru zabıta maşer müesseselerinin temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Programın arkası sıra Abdullahpaşa Mahallesi'nde acemi konutuna yerleşen depremzede taraf yana familya ile evlerinde mülaki Bakan Kurum, şimdi sonraları İzmir'de PKK'lı teröristlerin adliyeye müteveccih 5 Ocak 2017'de düzenlemiş bulunduğu saldırıda muhtemel faciayı canı pahasına karşıcı manşet memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin'i evinde görüşme etti.

Rahatsızlığı zımnında evinde tedavisi devam eden Sekin ile görüşerek Cumhurbaşkanı'nın selamını ileten Kurum, martir babasına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı bağış etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler