USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: 'Birileri bu eser siyasetinden sonuç derece rahatsız oluyor'

Türkiye'nin 443. Millet Bahçesi'nin temeli Malatya'da planlı törenle atıldı. Törene eklenmiş olan temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiyenin elden hoppadak yarısında 70 milyon metrekare büyüklüğünde budun bahçesinin yapıldığı

Bakan Kurum: 'Birileri bu eser siyasetinden sonuç derece rahatsız oluyor'
22-04-2022 17:28

Bir kol görüşme düşüncesince Malatya'ya mevrut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 100. Yıl Millet Parkı'nın asliye atma törenine katıldı. Türkiye'nin 443. Millet Bahçesi'nin önemli noktasını attıklarını tamlayan Kurum, ''81 ilimizin tamamında, 922 ilçemizin ise doğrudan elden yarısında, kısaca 70 milyon metrekare büyüklüğünde 443 kavim bahçesi sayısına ulaştık. Bunlardan 127'sini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Diğer kavim bahçelerimizin imal emek harcamaları da kâffesi hızıyla bitmeme ediyor” dedi.

Bakan Kurum, kavim bahçelerinin Cumhurbaşkanının belirlediği yeşil kalkınma amacı önünde şişman asar bulunduğunu belirterek, “Şehrimize sunduğumuz 4 kavim bahçesinin ardından, demincek de 100. Yıl Parkı Millet Bahçemizin evvel fidanlarını, Malatya'nın toprağıyla buluşturuyoruz. Cumhurbaşkanımızın belirlediği yeşil kalkınma amacı önünde aşırı şişman ortak hamle olacak bu hususi eserimiz; ülkemiz, milletimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız düşüncesince şimdiden faydalı kademli olsun diyorum” halinde konuştu.

Çevre Şehircilik ve Bakanlığı yerine sonuç 4 yılda Malatya'ya 12 bilyon vahdet dev yatırımlar kazandırdıklarını tabir fail Bakan Kurum, “Malatyamıza yalnızca mevzi ve kentçilik alanında; 12 bilyon vahdet dev yatırımlar kazandırdık. Bakanlık olarak; yalnızca sonuç 4 yılda Malatya'ya 5 bilyon vahdet ücretinde envestisman gerçekleştirdik. Birinci gündemimiz rastgele daim kentsel tahavvül oldu. Çünkü gündüz geçmiyor ki Malatya'mız da ortak hareket haberi duymamış olalım. 2020 yılında, Elazığ merkezli depremden sonradan Malatyamıza koştuk. Battalgazi, Pütürge, Doğanyol ve Kalemizde kardeşlerimizin yaralarını dolamak düşüncesince seferber olduk, canla başla çalıştık. Depremden sonra, süratle, 7 bin 7 konutumuzun inşasına başladık. Hamdolsun şu anne derece 4.387'sini konfirmasyon ettik. Kalanları da gelecek aylarda sizlere konfirmasyon edeceğiz. Dönüşümün en şişman destekçisi TOKİ'mizle; bugüne derece kısaca 5.5 bilyon vahdet envestisman değeriyle 14.600 hane ve toplumsal donatıyı sizlere sunduk. Tabi Malatyalı elverişsiz gelirli kardeşlerimizi, sakat kardeşlerimizi, martir ve gazi yakınlarımızı ev sahibi gerçekleştirmek için; Malatya Merkez, Yazıhan ve Kale'de mecmu 709 toplumsal konutumuzu da mensur ediyoruz. Yeşilyurt Özal, Bindal, Topsöğüt Mahallelerimizde, 3600 dönüm arazide, 350 parseli ve kısaca 600 kardeşimizi ilgili senelerdir başlamış bulunan ortak dava vardı. Vekillerimiz, başkanımız bizlere ilettiler. Hemen arkadaşlarımıza emir verdik. Biz de sahiplik problemlerini çözdük, yurttaşlarımıza tapularını konfirmasyon etmeye başladık ve etmeye bitmeme ediyoruz” halinde konuştu.

Malatya'yı enfrastrüktür ve yeşil kalkınma hedefine akıllıca ortak halde baştan şekillendireceklerine yer veren Kurum, “Malatya'nın altyapısını da yeşil kalkınma hedefimize akıllıca halde baştan şekillendiriyoruz. İller Bankamızla, kentin rastgele durumunda kısaca 3 bilyon vahdet envestisman tutarıyla dört dörtlük 170 altyapı, üstyapı, içmece suyu, şems enerjisi santrali, atıksu tasfiye tesisi, çıkmaz güzelleştirme ve şehremaneti fariza binası projelerini alnımızın akıyla tamamladık. Şu anda sahada 65 milyon vahdet 8 projemizi son hızımızla sürdürüyoruz, dünkü yatırımlar üstünde de çalışıyoruz. Yine çiftteker yolu, yeşil ilerleyiş yolu, mevzi dostu sokak, mertlik araçları üzere yardımlar kapsamında dört dörtlük 105 milyon vahdet mali desteği Güzel Malatya'mızın hizmetine sunduk” niteleyerek konuştu.

81 ilde 922 ilçede 70 milyon metrekare büyüklüğünde 443 kavim bahçesi yapıldığını vurgulayan Kurum, “Çevre ve huy hassasiyetimizin en koskoca örneği, on paralık elbette dünyada aynısı benzer yepyeni irilik ve sayıya ulaştığımız kavim bahçelerimizdir. 81 ilimizde; senelerce milletimizden esirgenmiş bulunan şehirlerimizin en kalburüstü yerlerini, kavim bahçeleri yaparak bu eren milletin hizmetine sunmaya kararlılıkla bitmeme ediyoruz. Bu manada noktayı geldi hane ve tecim imarlı alanları bile silme yazar yeşil alanlara kattık, kavim bahçelerimize hapishane ettik, ediyoruz. 81 ilimizin tamamında, 922 ilçemizin ise doğrudan elden yarısında, kısaca 70 milyon metrekare büyüklüğünde 443 kavim bahçesi sayısına ulaştık. Bunlardan 127'sini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Diğer kavim bahçelerimizin imal emek harcamaları da kâffesi hızıyla bitmeme ediyor. Biliyorsunuz, Malatya'mızda da, mecmu 8 kavim bahçesi projemiz vardı. Bunlardan dördünü; Çöşnük Beydağı, Sümer Park 1.Etap, Tecde Mahallesi ve Malatyasporumuzun zaferlerinin tanığı emektar stadımızın durumunda yaptık. Malatya Doğanşehir Vahap Küçük ve Beylerderesi Millet Bahçelerimizin yapımlarına çabucak bitmeme ediyoruz. Şimdi müjdemizi buradan verelim. Eski stad durumunda 44 bin metrekarelik ikinci aşamanın ve Yeşilyurt Millet Bahçe'mizin de aşırı geçenlerde yapımlarına başlıyoruz” dedi.

Temeli atılmış kavim bahçesi karşı bilgelik sağlayan Kurum, “Bugün, yapımına başlayacağımız 300 bin metrekare büyüklüğündeki Malatya 100. Yıl Parkı Millet Bahçemizde; dirim bilimsel gölet, bebek düzen alanları, bariz iklim işporta alanı, semere bahçeleri, aşırı gayeli aktiflik çayırı, çiftteker ve ilerleyiş metodları arazi alacak. İnşallah bu kavim bahçemizde kâffesi Malatyalı kardeşlerimiz; gömgök gökyüzünün altında, yemyeşil ağaçların, misk ıtırlı çiçeklerin içerisinde, kuşların cıvıltısı eşliğinde saat geçirecek, dinlenecek, dem alacak. Malatya'mızdaki on binlerce kardeşimizin volta mesafesinde bulunan bu kavim bahçemiz, memleketimiz ve milletimiz için, Malatya'nın iyi müşterilerini için, gül yüzlü evlatları için, sakat kardeşlerimiz düşüncesince faydalı kademli olsun” halinde konuştu.
İktidar oldukları müddet içinde Malatya'ya dünkü asar kazandırdıklarını ve kazandırılan eserlerden yorgunluk duyanların bulunduğunu da tamlayan Kurum, “Biz bugüne derece kâffesi şehirlerimize, bu iyi şehre, Malatya'mıza sonsuz dünkü eserler, hizmetler, yatırımlar kazandırırken, bazıları bu eser siyasetinden sonuç derece rahatsız oluyorlar. Türkiye'nin dünkü yatırımlarla, dünkü projelerle, dünkü asar ve hizmetlerle büyümesini, gelişmesini, bu milletin bolluk içinde yaşamasını yabancıların istememesini tabii anlarız. Ancak bu ülkenin ekmeğini yiyenlerin, suyunu içenlerin, kâffesi imkânlarından yararlanma edenlerin; bu milletin değerleriyle barışamamasını katiyen kabullenemeyiz. Bunların milletin değerleriyle mesafeleri var, dertleri var. O nedenden eren milletimiz bunlara beniz vermiyor, nüfuz vermiyor, mevki yönetimini konfirmasyon etmiyor. Çünkü bunlarda yönetecek iradeyi, basireti, feraseti görmüyor. Millete fariza etmesini bilmeyenler, pusuladan anlamış olmayan kaptana benzer. Her ikisinde de karaya yurt tehlikesi kaçınılmazdır” niteleyerek konuştu.

Hatice Yetmen - Erdal Akbuğa - Selçuk Dönmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler