USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kirişci'den 'gıda güvenliği' vurgusu: Gıda güvenliğinin ulusal güvenlikten hiçbi

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, hızla gelişen teknolojinin ve kimi bireşimli oluşumların halkı doyurmadığını belirterek, "Aslolan bizim gıdamızdır ve bu gıdayı üreten ekincilik sektörüdür. Gıda güvenliğinin ulusal güvenlikten tek farkı yoktur." dedi.

Bakan Kirişci'den 'gıda güvenliği' vurgusu: Gıda güvenliğinin ulusal güvenlikten hiçbi
11-03-2022 13:20
Adana

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, milletvekilleri ve öbür ilgililerle Vali Süleyman Elban'ı ziyaret etti.

Şeref defterini imzalayan Kirişci, burada meydana getirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın namına Tarım ve Orman Bakanlığı vazifesini bırakma etmesinin peşi sıra "tarımın başkenti" Adana'da bulunmaktan kut duyduğunu söyledi.

Özellikle evvel ziyaretlerini "tarımın başkenti" şekilde değerlendirdikleri Adana'ya yapmanın akilane ve yerinde olacağına değişmeyen verdiklerini aktaran Kirişci, Sarıeroğlu ilkin kazanmak az daha geldikleri andan itibaren kendilerine benzeyen uyanıklık ve muhabbet gösterenlere teşekkürname etti.

Kirişci, ahit şehirde olacağını, ferda da Konya Tarım Fuarı'na katılacağını belirterek, şu şekilde konuştu:

"Adana'mız herhangi müşterek bakımdan herhangi müşterek şeyin en iyisini, en güzelini doğruluk fail kentimiz. Rabb'im bizlere de bu hizmeti lütfetti. Hizmet süremizde Adana'mızı elan elleme müşterek düzeye boşaltmak yerine gayretlerimiz olacak. Daha şimdiden Adana'ya bağlı bazısı adımları atmaya başladık. Bunları hassaten il başkanımız, milletvekillerimiz elbette ki burada valimiz var, Valimiz şişman müşterek çaba, çaba içerisinde. Bunları gerçekleştireceğiz diyerek inşallah bu lafları vermiş olalım. Rabb'im utangaç etmesin. Gururdan, kibirden, zaman doğrulama töreninde de anlatım ettiğim kabil bizleri korunum eylesin zira aslolan kut ve eren millet. Bu devlete ve eren millete görev bizim yegane görevimiz ve sorumluluğumuz."

"Gıda güvenliği dair da Türk çiftçilerine şükranlarımızı sunuyoruz"

Tarımın sonuç aşama ehemmiyetli müşterek kol bulunduğunu anlatım fail Kirişci, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bir vakitler ekincilik sektörünü bambaşka sektörlerle ikame etmenin beklenir bulunduğunu düşünenler, sonra hakkıyla baş döndürücü yanıldıklarını ayırt ettiler. Gördük ki uygulayım bilimi bizi doyurmuyor. Gördük ki bazısı sentetik oluşumlar bizleri doyurmuyor. Aslolan bizim gıdamızdır ve bu gıdayı üreten ekincilik sektörüdür. Gıda güvenliğinin ulusal güvenlikten tek farkı yoktur. Bu ulusal asayiş eş kıymeti bulunan besin güvenliği dair da Türk çiftçilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Tarlada, bağda, bahçede bu üretimi gerçekleştiren, ahırda, kümeste, ağılda hayvanca üretimini örümcek etraflı müstahsil kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki onlar var. Onların hakkında teri ve devamında da bellek teriyle bu elleme mahsulat elden 85 milyon memleketimiz insanlarına değil, ayrımsız sürede bu ülkede mevcut mültecilerimize, 50 milyonu hayli bu ülkede tatilini buyurmak az daha mevcut turistlerimize, ilavesi olduğunda taşınmazlar dışına ihraç ettiğimizde o ülkelerdeki ilgililerine ulaştırılıyor."

"Üreticilerimizin hakkında terini ve bellek terini elan elleme değerlendirelim"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üreticiler düşüncesince hummalı düzen adımlar atacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin bu acemi istihsal sezonunda tarlaları, bağları, bahçeleri, ahırları, kümesleri ve ağıllarıyla elan hummalı düzen alım satım içinde olmalarını ve oraları elan baş döndürücü sahiplenmelerini sağlayacak adımlar atacağız. Rusya-Ukrayna çatışmasını dü bitişik diyar ortada müşterek harp şekilde göremiyoruz. Bu baştan sona globali etkileyen müşterek boyuta evrilmiştir. Bu da gıdanın, besin güvenliğinin ve bunu sağlayıcı ekincilik dalının vazgeçilmezliğini, stratejikliğini ve bunun tek sektörle ikame edilemeyecek müşterek kol bulunduğunu bizlere müşterek kere elan göstermiştir. Tabii ki dünyamız rahatlasın, durulsun, hacısı hocası bahtiyar olsun lakin tığ de özlük üreticilerimizin hakkında terini ve bellek terini elan elleme değerlendirelim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler