USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler'

“5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında mütekellim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bizler siz kalburüstü güre arkadaşlarımızla baş başa bire müşterek yolu yürümekten, bire müşterek heyecanı paylaşmaktan ayrı müşterek alım çalım duy

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler'
05-12-2021 15:37

“5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında mütekellim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bizler siz kalburüstü dinç arkadaşlarımızla baş başa ayrımsız yolu yürümekten, ayrımsız heyecanı paylaşmaktan ayrı yan yana alım çalım duyuyoruz. Biliyoruz ki, gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler” dedi.

Yurdun ciharıyek tarafındaki hasbilik faaliyetlerinde canlı gösteriş oynayan ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca planlı “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında yan yana araya geldi. Konser ve temaşa gösterisinin sahnelendiği programa Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı. Programda başkaca hasbilik maksadı çevresinde yan yana araya mevrut gençlerin icra ettikleri faaliyetlerin anlatıldığı endamsız film de izletildi.

Etkinlikte mütekellim Bakan Kasapoğlu ise, Türkiye'nin teavün açısından en bonkör dünya bulunduğunu belirterek, “İyilik bizde katıksız yan yana haldir. Yaşama kültürümüzün, yaşantımızın akışının yan yana parçasıdır. Bu katıksız sürecin ölçülebilir bir duruma gelmesi dünkü yan yana gelişmedir. 2018 Küresel İnsani Yardım Raporu verilerine uyarınca Türkiye meydana getirdiği insancasına yardımlarla dünyanın en bonkör ülkesi konumundadır. Bu şan ile baş başa arsıulusal hasbilik ölçümlerinde dilek ettiğimiz ölçüde bulunmamasının nedeni hasbilik teriminin ölçülebilirliğinin bizde hâlâ dünkü olmasıdır” dedi.

“Gençlerimizle aşırı elleme işlere imza attık”

Genç nüfusla baş başa kayda bedel işlere anıştırma attıklarını kail Bakan Kasapoğlu, “Biliyoruz ki ülkemizin ciharıyek indinde yüreği kocaman, gönlü ensesi kalın milyonlarca gencimiz var. Bu gençlerimizle aşırı elleme işlere imza attık. 20 milyondan yan yana tomar dinç nüfusla dünyanın en avantajlı dinç nüfusuna cemaat ülkesiyiz. Bu tabloya uyarınca hasbilik fehva olarak, aktiflik namına en dişi halde avlu bulmuş bulunduğu yan yana coğrafyadan yükseliyor. Bu emek vermek hem ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına bununla ortak aydın yarınlarına aşırı şişman katkılar sağlayacak. İşte bu inançla bakanlığımızın gençliğe bağlı belirlemiş bulunduğu fariza ve ekranların gönüllülüğün kazanılmasıyla baş başa aşırı manalı olduğunu, bu çerçevede gönüllüğün kurumsal yan yana atasözü kazanması noktasındaki çalışmalara da nezaret namına önderlik ettik” halinde konuştu.

“Genç arkadaşlarımızla baş başa ayrımsız yolu yürümekten alım çalım duyuyoruz"

"Gençlerimizin çabalarını, pandemi sürecinde aşırı elleme yan yana halde şehadet ettiğimiz peçe çalışmasından gereksinimi olanlara erişime kadar, gelişigüzel bölgede yüreğimizi heyecanlandıran gözlerimizi yaşartan kaç emek vermeyi gördük. Depremde, selde, yangınlarda gönlü ensesi kalın kardeşlerimizin çabasına tanık olduk" diyen Kasapoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Her birinizle alım çalım duyuyoruz. Sizlerin bu aydın yüreğiyle bu güzelliklere tanık bulunan kaç gençlerimiz, yeşerttiğimiz bu gönlü şişman çınarı aşırı hâlâ ayrımlı noktalara taşıyıp çelimli kılacaklar. Yüreği gönlü bizlerle atan kardeşlerimiz; sizler hepiniz bu yolda mücahede yayınlayan birer kahramanlarsınız. Cesaretinizle, ışığınızla, heyecanınızla elden bu coğrafya düşüncesince değil, topu topu adamlık birer umutsunuz. Biz sizlerden aldığımız bu heyecanı, ışığı ve aşkı topu topu dünyaya baş başa yayacağız. Bizler siz kalburüstü dinç arkadaşlarımızla baş başa ayrımsız yolu yürümekten, ayrımsız heyecanı paylaşmaktan ayrı yan yana alım çalım duyuyoruz. Biliyoruz ki, gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler."

“Bizim felsefemizde karamsarlığa toprak yok”

Her devir iyimserlikten yana olduklarının altını çizen Kasapoğlu, “İyiliğin paylaştıkça çoğalacağını, iyiliği duyurmanın, aktarmanın isteklendirme edilmekten aşırı isteklendirme geçirmek gayretiyle yapıldığını fikrini bilge etmek ve gönüllülüğü kurumsallaştırma gayretimiz var. Biz daim iyimseriz. Bizim felsefemizde avlu tartımızda karamsarlığa toprak yok. Gönüller ortada afiyet ve acıma köprüleri kuracağız. Meselelere akılla yaklaştığımız kabil kalbimizi ortaya koyarak yapacağız. Akılla kalbi yan yana arada buluşturacağız. Yıkanlardan değil, yapanlardan olacağız. Bizden ahir nesillere arı sili yan yana öykü bırakacağız” ifadelerine toprak verdi.
Bakan Kasapoğlu konuşmasının arkası sıra programa eklenen gençlerle günün anısına özçekim yaptı.

Ali Nargüner - İbrahim Çakmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler