USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı yer altı treni hattımızı hizmete vereceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı yer altı treni hattımızı hizmete vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Kayaşehir yer altı treni hattımızı bitirerek ülkemizin hizmetine sunacağız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı yer altı treni hattımızı hizmete vereceğiz
01-01-2023 04:08
İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı yer altı treni hattımızı hizmete vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Kayaşehir yer altı treni hattımızı bitirerek ülkemizin hizmetine sunacağız. İnşallah gücük ay kocaoğlan başlarında bu metromuzu açarak İstanbulluların hizmetine sunacağız." dedi.

2023 yılına Başakşehir - Kayaşehir yer altı treni hattı mensupları ile Kayaşehir yer altı treni istasyonunda giren Karaismailoğlu, açılışa stratejik eyyam kaldığında burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karaismailoğlu, 2022 yılının kendileri düşüncesince kırcı kırcı geçtiğinin altını çizerek, icra ettikleri çalışmalarla vatana, millete işlev edecek aşırı sayıda kalburüstü projenin yaşama geçirildiğini dile getirdi.

Özellikle yaz çağında hava, karaca ve demiryollarındaki hareketlilikten duydukları gurura ayraç fail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Ülke geneline yaygın bulunan 5 bin şantiyemiz ve işlev noktamızla bu arada 700 bin düzentileme arkadaşımızla 7/24 vatandaşımızın hâlâ kaliteli, hâlâ güvenli, konforlu yolculuk etmesi düşüncesince daim ayakta kaldık. Şu anda da gecenin bu saatinde, Anadolu'nun sert aşırı köşesinde dağlarda tepelerde okunabilen ulaşımı bildirmek düşüncesince etkin düzentileme arkadaşlarımız iri himmet veriyorlar. Bizler onların emekleri ve onların emek harcamaları sebebiyle bu süreci yönetiyoruz. Baştan bu yana söylediğimiz kabilinden muvaffakiyet takım işidir. 700 düzentileme arkadaşımızın iri emeği var, hepimiz de onların müşterek abisi kendisine ülkemize, milletimize işlev etmeye bitmeme edeceğiz. 2022 senesinde hem Türkiye düşüncesince hem evren düşüncesince aşırı ehemmiyetli projeleri yaşama geçirdik. Bugün bulunduğumuz Kayaşehir metrosu kabilinden sert aşırı projemizde de icraat bitmeme ediyor."

Bakan Karaismailoğlu, geçtiğimiz yıl açılışı meydana getirilen planlar ve inşası bitmeme fail icraat kendisince bilim verdi. Açılışı meydana getirilen Rize-Artvin Havalimanı'nın hayattaki stratejik projelerden biri bulunduğunu tamlayan Karaismailoğlu, mayıstan bu yana 500 bin geçici ağırlandığını söyledi.

"Projeleri hizmete arz etmek düşüncesince sabırsızlanıyoruz"

Adil Karaismailoğlu, 2022 yılının kırcı kırcı geçtiğini, Türkiye'nin neresinde erişim gereksinimi var ise orada ne gerekiyorsa yaptıklarını, projeleri yapmış olup milletin hizmetine sunduklarını dile getirdi.

Yapacak aşırı iş olduğunu, 2023'ün hâlâ koyu geçeceğini vurgulayan Karaismailoğlu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Yine Türkiye'mizin, bölgemizin giranbaha projelerini bitirerek vatandaşımızın, milletimizin hizmetine arz etmek düşüncesince sabırsızlanıyoruz. Bulunduğumuz yer altı treni hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığı ve başta Kovid-19 müstevli sürecinde Çam ve Sakura kent Hastanesi kabilinden dünyanın en çağcıl hastanelerinden müşterek tanesi bulunan ve bu müstevli çağında hastaneye en aşırı gerekseme duyduğumuz anda maatteessüf yollarıyla baş başa metrosu mesul bulunan Büyükşehir Belediyesi kabilinden yapılmayan müşterek hattı. Ve tığ de yapılmadığını gördüğümüzde yollarını kesinlikle devralıp 1 ay zarfında bitirdiysek metromuzu da aldık ve şu anda akıbet etaba gelmenin mutluluğunu gururunu yaşıyoruz.

Önümüzdeki günlerde Kayaşehir yer altı treni hattımızı bitirerek ülkemizin hizmetine sunacağız. Bu yer altı treni hattımız Başakşehir Metrokent devamında Kirazlı'ya derece bitmeme ediyor. Kirazlı'dan dilerseniz otogar üstünden Aksaray'a ulaşabilirsiniz. Veya devamında gine Bakanlığımız kabilinden yapılmakta bulunan Kirazlı-Bakırköy metrosu ile baş başa hem E-5'e hem yalı yoluna, bununla müşterek Marmara'ya haydi haydi ulaşabileceğimiz müşterek yer altı treni hattı. Ayrıca Kirazlı'dan gine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin maatteessüf bitmeme ettirmediği lakin eninde böylece bitirilecek bulunan Kirazlı-Halkalı metrosuyla da bütünleşmiş olabilecek ehemmiyetli müşterek hattımız. İnşallah gücük ay kocaoğlan başlarında bu metromuzu açarak İstanbulluların hizmetine sunacağız."

"Önümüzdeki günlerde yer altı treni açısından, raylı manzume açısından cıvıl cıvıl günleri Bakanlığımız İstanbul'a yaşatacak"

Yapımı bitmeme fail başka hatlarla ait de bilim veren, bakanlıkça inşası bitmeme fail hatların da Kayaşehir'e bütünleşmiş olduğuna dikkati çekici Karaismailoğlu, şunları aktardı:

"Önümüzdeki günlerde yer altı treni açısından, raylı manzume açısından cıvıl cıvıl günleri Bakanlığımız İstanbul'a yaşatacak. Ocak ayının ortasında Kağıthane-Havalimanı hattımızı hizmete vereceğiz. Burası başta 32 kilometre uzunluğunda, İstanbul'un ulaşımının temel olacak, omurgası olacak ehemmiyetli hatlardan müşterek tanesi. Onun düşüncesince de hazırlıklarımızı bitmeme ediyoruz, akıbet etaba geldik. Diğer çalışmalarımız bitmeme edecek. Yine bu senenin ikinci çeyreğindeyiz inşallah Kazlıçeşme-Sirkeci arasındaki hem raylı manzume bununla müşterek piyade odaklı kentsel erişim projemizi bitirerek İstanbulluların hizmetine sunacağız. Hem yılbaşı gecesi bununla müşterek gecenin bu saatinde düzentileme arkadaşlarımız gine vatanımızın, milletimizin hâlâ güzel koşullarda yaşaması düşüncesince ehemmiyetli icraat yapıyor.

Bugün bu saatte burada hizmetimizin vatandaşımıza hâlâ endamsız müddette aceleci müşterek biçimde kavuşması düşüncesince arkadaşlarımız himmet veriyorlar. Onların emeği bizim düşüncesince aşırı kıymetli. Çünkü onların olmasa bu mahsulat ortaya çıkmaz. Bu derece iri projeleri, bu derece ciddi projeleri onları bitirip vatanımıza, milletimize aşkla, şevkle kazandırmanın heyecanındalar. Biz de onları motive ederek, onlarla baş başa müşterek takım kendisine bu projeleri izlem ederek bitirip milletimize kazandırıyoruz."

Karaismailoğlu, 2023 yılının 2022'den hâlâ koyu ve cıvıl cıvıl geçeceğini, art arda projeleri hizmete alacaklarını laflarına ekleyerek, yer altı treni mensupları ve gazetecilerle yeni sene fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler