USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: Ana muhalefetin durumu içler acısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Büyükelçilerin hadsizlikleri karşısında kelimesiz kalan, az daha ellerini ovuşturacak seviyeye gelen, onlardan yana büyüklenme sergileyen anne muhalefetin, TBMM’deki betik oylamalarındaki tutumu, içler acısıdır” dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Ana muhalefetin durumu içler acısı
30-10-2021 17:07
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Büyükelçilerin hadsizlikleri karşısında kelimesiz kalan, az henüz ellerini ovuşturacak seviyeye gelen, onlardan yana durum sergileyen anne muhalefetin, TBMM’deki betik oylamalarındaki tutumu, içler acısıdır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu türlü ziyaretlerde mevcut olmak şartıyla geldiği Kilis'te evvel şekilde valiliği görüşme etti. onur defterini imzalayan Karaismailoğlu, Vali Recep Soytürk ile görüştü. Bakan Karaismailoğlu beraberindekilerle Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin peşi sıra AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitimi’ne katıldı.

'ONLAR ADINA UTANÇ VESİKASIDIR'

Akademide mütekellim Bakan Karaismailoğlu, muhalefete tepkime göstererek betik oylamalarındaki tutumlarının içler acısı bulunduğunu söyledi. Bakan Karaismailoğlu, "Büyükelçilerin hadsizlikleri karşısında kelimesiz kalan, az henüz ellerini ovuşturacak seviyeye gelen, onlardan yana durum sergileyen anne muhalefetin, TBMM’deki betik oylamalarındaki tutumu, içler acısıdır. Onlar hesabına sıkılma vesikasıdır. Sınır elbette ki namustur. Bunu en güzel bilenlerin başlangıcında Kilisli kardeşlerim gelir. Diğer eksiksiz uç boylarındaki şehirlerimizle beraberce Kilis, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Hakkarili kardeşlerimiz, Suriye ve Irak sınırlarından mevrut saldırıları baş döndürücü koyu biçimde yaşadı. Parti binalarına ‘Sınır namustur’ afişleri asanlar; laftan bambaşka müşterek bilinçlilik üretmemeye kasem etmiş gibiler. İş, sınırlarımızı, buralardaki hemşehrilerimizi, şehirlerimizi, korumaya ve saldırıları kaynağında namevcut etmeye erişince TBMM’deki betik oylamasına ‘ret’ oyu veriyorlar. Tezkereye ‘ret’ oyu verici anne muhalefet partisi, bu ülkenin ve milletin karşısında duran politik hareketleri ‘dost’ ve ‘arkadaş’ anons ettiler. Güzel Anadolu’mda müşterek yalan vardır; ‘Arkadaşını söyle sana ki bulunduğunu söyleyeyim.’ Dün Gezi Parkı’nda, ahit sefirikebir krizinde ve devamındaki betik oylamasında yapılanları kılıç baş döndürücü yakından biliyor ve tarihe hamiş düşüyoruz" dedi.

'YENİ TÜRKİYE’Yİ HALA HAZMEDEMEDİLER'

İstikrar ve güvenlik ortamının ne eyitmek olduğunu, itidalli yaşlarda olan, hesaplı ve politik krizleri yaşayan, kargaşa yıllarını iliklerine denli hissedenlerin baş döndürücü güzel bildiğini tamlayan Karaismailoğlu, yaşanmış bulunan sefirikebir krizinde hadlerini aştıklarını vurgulayarak, "Ülkemizdeki ari ve yansız sakatlık organları üzerinden, hükümetimize ve ülkemize değer özgülemek talip 10 büyükelçinin arsıulusal sözleşmeleri, hususiyet kurallarını ve hadlerini aşan açıklamaları gördük. Bu hadsizliklere karşı, yalman duran ve katiyen art etap atmayan Cumhurbaşkanımızın olması memleketimiz düşüncesince şişman müşterek değerdir. Biz, büyükelçilerin bu şekildeki cüretlerinin zamanlamasını baş döndürücü güzel biliyoruz. Bu bedbaht açıklamanın Gazi Meclis’imizdeki Suriye ve Irak betik oylamalarının elden öncesinde yapılmasının DOĞRU olmadığını baş döndürücü güzel biliyoruz. Tezkere oylaması öncesinde ülkemizi köşeye kapmak isteyenler, ‘İstenmeyen adam’ anons edilme riskini görünce, art etap alaşağı buyurmak mecburiyetinde kaldılar. Yüz senelerdir sürdürdükleri global oyunlardan vazgeçmekte zorlanıyorlar. Hâlâ karşılarındakinin emektar Türkiye olmadığını kusursuz anlayamadılar. Milli bağımsızlığını herhangi müşterek şeyin uğrunda koyan, yalman duran adalet yemediği kabil hakkını da yedirmeyen toy Türkiye’yi hâlâ hazmedemediler. Ama alışacaklar, anlayacaklar, hazmedecekler" dedi.

'CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda tamamı dünyaya Paris İklim Anlaşması’na yan olunacağını anons ettiğini, anlaşmanın da tek tehirsiz TBMM’den geçtiğini aktaran Karaismailoğlu, “Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu zamanı hamleye henüz da çelimli ehil kabarmak düşüncesince adımlarımızı atmaya başladık. Biz buna ‘Yeşil Kalkınma Devrimi’ diyoruz. 2053 vizyonumuzun evvel ve en iddialı gayesi bulunan bu yolda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürümeye bitmeme edeceğiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, öbür bakanlıklarımızla beraberce tecrübemizi, bilgimizi, emeğimizi birleştirdik. Ülkemizin imarı için, kalkınması için, vatandaşımızın rahatı ve mutluluğu düşüncesince canla başla çalışmaya bitmeme ediyoruz. Yaklaşık dü senedir pandemi süreci yaşıyoruz. 2021 yılının evvel çeyreğinde yüzdelik 7, ikinci çeyreğinde yüzdelik 21,7 büyüyen Türkiye, dünyanın mahdut devletleri ortada arazi aldı" ifadelerini kullandı.

'ULAŞIM VE HABERLEŞME İÇİN 1 TRİLYON 115 MİLYAR LİRAYA YAKIN YATIRIM YAPTIK'

Türkiye’nin erişim ve danışma yatırımları düşüncesince 1 trilyon 115 bilyon liraya yaklaşan envestisman yaptıklarını ve Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yatırımları kendince şunları söyledi:

"Türkiye’nin erişim ve danışma yatırımları düşüncesince 1 trilyon 115 bilyon liraya yaklaşan envestisman yaptığımızı gururla tabir buyurmak isterim. Ülkemizdeki 6 bin 100 kilometrelik ayrılmış kere uzunluğunu 28 bin 340 kilometreye AK Partili hükümetler çıkardı. Otoyol uzunluğunu ikiye katlayarak bu kalitedeki yollarımızı 3 bin 532 kilometreye çıkarmanın muhik mutluluğunu yaşıyoruz. Geçit vermeyen dağları geçmek düşüncesince 50 kilometre bulunan tünel uzunluğunu kilometreye çıkarmak, ‘Halka hizmeti Hakka hizmet’ şekilde görenlerin işidir. Son 150 senedir el değmeyen demiryollarımızı yurt geneline yaygınlaştırmak düşüncesince düzelti başlattık. MARMARAY ile dü kıtayı birbirine bahir altından bağladık. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını açarak, Asya’dan Avrupa’ya akıcı demiryolu bağlantısı sağladık. Havayolunu halkın yolu işleyen gine Ak Parti hükümetlerdir. 2003 senesinde 2 merkezle 26 noktaya meydana getirilen iç geçek uçuşlarımızı, ahit 7 merkezden 56 noktaya gerçekleştiriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler