USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: Afetlere mücehhez olmak, kendimizi daima yükseltmek zorundayız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıksız afetlerin hepsi dünyayı zılgıt ettiğini belirterek, "O sebeple afetlere mücehhez olmak, kendimizi sonsuz yetiştirmek zorundayız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Afetlere mücehhez olmak, kendimizi daima yükseltmek zorundayız
02-12-2021 13:04
Bartın

Bakan Karaismailoğlu, Kumluca-Abdipaşa talih kişmiri yolu üstünde mevcut ve ağustosta meydana mevrut selde yıkılan Kumluca-2 Köprüsü'nün hesabına baştan meydana getirilen köprünün açılışına katıldı.

Karaismailoğlu, burada icra ettiği konuşmada, hepsi dünyada yer aldığı denli Türkiye'de de bu yaz afetlerle uğraş edildiğini söyledi.

Küresel ısınmanın kararı adına lodos ve günindi alanlarda orman yangıları, Batı Karadeniz Bölgesi'nde sonuç yılların en iri baskın felaketinin yaşandığını tamlayan Karaismailoğlu, taşkınların Sinop, Kastamonu ve Bartın'da iri tahribata hastalık bulunduğunu tabir etti.

Karaismailoğlu, semt genelinde yollarda hasar oluştuğunu, köprülerin yıkıldığını anımsatarak, "Devlet ve kavim çiğin omuza vererek 11 Ağustos'tan bugüne derece yaraların sarılması ve yaşamın en çelimsiz müddette normale dönebilmesi düşüncesince adeta vakte gönül rahatlığı yarıştık. Tüm birimlerimizle selde dokunca gören yurttaşlarımıza iane düşüncesince seferber olduk. Bu seferberliği, ilişik hepsi bakanlıklarımızla güzel birlikte koordinasyonla gerçekleştirdik. Yalnızca fen konulardaki sorunları çözmedik, biberli sakıt hepsi hanelerimizin, canı yanan etraflı yurttaşlarımızın birlikte an olsun yanlarından ayrılmadık." diyerek konuştu.

İhtiyaç mahsus herhangi birlikte ayrışık personel, araç-gereç ve teçhizatı hayli çelimsiz müddette facia bölgelerine ulaştırdıklarını, facia sırası ve sonrasında kurumsal ve meraklı yaklaşım ve çözümlerle süreçlere acil engelleme ettiklerini, afetin önceki gününden itibaren Sinop ve Kastamonu'da yer aldığı denli Bartın'da da afetten etkilenen yollara ekipleri irsal ettiklerini özetleyen Karaismailoğlu, hasar gören kesimleri çabucak muvakkat adına trafiğe açarak bölgenin herhangi birlikte ayrışık ihtiyacının kişmiri yolu ulaşımıyla da hızlıca gerçekleştirilmesini sağladıklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, yıkılan 33 mt. uzunluğundaki Kumluca-2 Köprüsü'nün bulunmuş yer aldığı noktada nehir debisinin düşmesinden sonradan 12 saatlik çalışmayla 110 metrelik servis yolu mensur ettiklerini, elden arkası sıra da 40 mt. uzunlukta açık oturum güreşçi köprüsü kurarak 24 Ağustos'ta yolu hizmete sunduklarını belirterek, o devirde en çelimsiz müddette temelli yöntemleri ve köprüleri mensur edeceklerinin de sözünü verdiklerini söyledi.

"Kumluca-2 Köprüsü'nü hayli hâlâ güzel standartlarda mensur ettik"

Selde yıkma bulunan emektar köprünün hesabına alanda ulaşımı sağlayacak toy Kumluca-2 Köprüsü'nü hayli hâlâ güzel standartlarda mensur ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Eski güreşçi köprüsü 33 metreyken toy köprümüzü 3 açıklıklı, 67 mt. uzunluğunda, 13 mt. denli projelendirdik. Önceki köprüye layıkıyla uzunluğunu 2 büküm artırdık, yüksekliğini 7 metreye çıkardık. Böylece birlikte hâlâ hayli yağmur etkisiyle oluşabilecek negatif durumların önüne geçtik. Proje kapsamında başkaca 316 mt. uzunlukta bağlanak yolu da mensur ettik ve hepsi bunları 69 gündüz denli çelimsiz birlikte müddette tamamladık. Kumluca-2 Köprüsü ile il genelinde ulaşımı sağlayıcı yöntemler arasındaki Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa amacında kesintiye uğrayan ve muvakkat köprülerle organizasyon edilen ulaşımın akıcı akışı sağladık."

Bakan Karaismailoğlu, 10 Aralık'ta Bartın-Safranbolu yolu üstündeki toy Kavlakdibi Köprüsü'nü hizmete açacaklarını, bunun birlikte Bartın-Safranbolu-Karabük-Kastamonu Ayrımı Yolu'ndaki Kirazlı-1, Kirazlı-2 köprüleri ile Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa yolundaki Kumluca-1 plan çalışmalarına da bitmeme ettiklerini, en çelimsiz vakitte onları da tamamlayıp hizmete sunacaklarını söyledi.

Selin arkası sıra alanda başlattıkları seferberlik ruhunun himmet kesmeden bitmeme ettiğini, 3 gündüz önce, Sinop'ta Ayancık Terminal Köprüsü'nü hizmete açtıklarını, Türkeli-Çatalzeytin arası bağlantıyı sağlayıcı Çatalzeytin Köprüsü'nün hesabına yenisini de 52 gündüz denli üstün dereceli vakitte tamamlayarak 28 Ekim'de hizmete açtıklarını anımsatan Karaismailoğlu, bugün de Kumluca-2 Köprüsü'nü açtıklarını, 20 Aralık'ta Sinop Ayancık'ta Şevki Şentürk Köprüsü'nü ve 30 Aralık'ta da Kastamonu'da Azdavay Köprüsü'nü hizmete alacaklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, Türkiye'de meydana mevrut baskın felaketlerinin benzerlerinin Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya'da da yaşandığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Almanya'da baskın felaketinin yaşandığı yerler etraflıca müddet balçıktan temizlenemedi. İçme suyu, çarpıcılık ve lağım döşemi denli asliye mesail çelimsiz müddette çözüme kavuşamadı. Bölgede 200 bin ad günlerce elektriksiz kaldı. 40 haset hayli birlikte müddet içmece suyu problemi çözümsüz kaldı. Hiçbir ülkenin, yegâne birlikte insanoğlunun üstelik hakeza acılarla sınanmasını istemeyiz. Her devir yer aldığı gibi, bu devletlere de arkadaş elimizi uzattık. Acılarını paylaştık. 'Türkiye iane düşüncesince herhangi birlikte kesiksiz hazırdır.' dedik. Uluslararası dayanışmanın 'doğru' birlikte örneğini sergiledik.

Doğal afetler hepsi dünyayı gözdağı ediyor, dünya ayrımı yapmıyor. O sebeple afetlere mücehhez olmak, kendimizi kesiksiz yükseltmek zorundayız. 'Biz neyi akıllıcasına yaptık, onlar neyi kusur yaptı.' diyerek sorguladığımızda ise şurası gördük; facia sonrası herhangi birlikte ayrışık proses yönetiminde erbap olduğumuz sınama ve profesyonellik ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değişmeyen kabul etme dair getirmiş yer aldığı hız."

"Vatandaşımız facia sonrasında devletini cümle birlikte ve yakınında hissetti"

Hükümet adına hepsi kasıntı ve kuruluşlarla, hususi sektörle, çıplak örgütlerle, hepsi iyicil vatandaşlarla seferber olduklarını vurgulayan Karaismailoğlu, "Bir de 17 Ağustos'u, Düzce depremini hatırlayın… Bu başarıları hâlâ ilkin yaşadığımız afetlerde fariza düzlük hükümetler gösteremediği düşüncesince yaşanmış bulunan acılar, ödenen bedeller hayli hâlâ iri olmuştu. Peki, o günlerle bugünler ortada ne ayırt var? Tabii ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve AK Parti farkı var. Bizim kavim sevdasından, Türkiye sevdasından bambaşka sevdamız yok. Biz uğur boncuğu devir ideoloji siyaseti yapmadık. Biz bakım düşüncesince yöntem yapıyoruz ki şehirlerimiz gelişsin, türkiye gelişsin, yurttaşlarımız geleceğe güven içinde bakabilsin." dedi.

Karaismailoğlu, mutlak ideoloji siyaseti yapanların bu ülkeyi cümle uçuruma sürüklediğini, halkın suyu getirenle testiyi kıranları hayli güzel bildiğini, dü kafa arasındaki farkı hayli güzel gördüğünü belirterek, "Vatandaşımız facia sonrasında devletini cümle birlikte ve yakınında hissetti." ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, hâlâ sonradan açılışı kaynaklanan köprüyü inceledi.

Bakan Karaismailoğlu'na, Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ile öbür ilgililer zevcelik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler