USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Ersoy: Türkiye, dünyanın düğün evi konumunda

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Türkiye’nin, düğün davetleri nedeniyle en aşırı mihman ağırladığı devletlere baktığımızda anlaşılan müşterek bölgenin değil, dünyanın düğün evi konumunda olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Bakan Ersoy: Türkiye, dünyanın düğün evi konumunda
21-11-2021 21:58
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye’nin, düğün davetleri haysiyetiyle en aşırı mihman ağırladığı devletlere baktığımızda mahsus müşterek bölgenin değil, dünyanın düğün evi konumunda olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Uluslararası toplantı, motivasyon gezisi, konferans, kongre, aktiflik ve destinasyon düğünü meydana getiren dal temsilcileri, Antalya'da planlı 'Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu'nda (International MICE&Wedding Forum-IMWF) müşterek araya geldi. Türk Hava Yolları anne partnerliğinde, Antalya'da 5 açık müşterek otelde meydana gelen foruma, 25 ülkenin MICE ve düğün planlayıcılarının beraberinde arsıulusal zincir otellerle iklim yolu şirketlerinin temsilcileri katıldı.

Forumun Kapanış Gala Gecesi’ne Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Konuşmasını İngilizce karşılayıcı Bakan Ersoy, Uluslararası MICE ve Düğün Forumu gezim olgusunun elden biricik müşterek amaca misyon fail ve sınırlanmış yıllarda meydana gelen müşterek aktiflik olmaktan aşırı öteye geçtiğini, insanoğlu etkileşimini, dirim tarzını ve hevesli iş yaşamını havi müşterek anlayışa, hayatın müşterek parçası biçimine dönüştüğünü söyledi. Ersoy, "Bütün bu değişik yaklaşım ve beklentilerle gerçekleşen arsıulusal insanoğlu hareketinin rotalarına baktığımızda Türkiye isminin öne çıktığını kıvançla görmekteyiz. Ülkemiz, arsıulusal MICE piyasasının önder ülkelerinden bir tanesi konumundadır” dedi.

İSTANBUL İLK 10 İÇERİSİNDE

Türkiye’nin destinasyon düğün dalında ürün yıllarda ehemmiyetli müşterek alışveriş biçimine geldiğini kail Bakan Ersoy, "ICCA istatistiklerinde İstanbul, arsıulusal kongre, derinti ve etkinliklere ev sahipliği karşılayıcı dünyanın geçmiş 10 destinasyonu ortada arazi almış, kılavuz gemisi şehirlerden biridir. Hatırlatmak istiyorum ki 2011 yılında, 500’den müşterek tomar bireyin katılmış olduğu kongrelere ev sahipliği karşılayıcı şehirlerin ortada İstanbul dünya birincisi olmuştu. Biz plan ve yatırımlarımızla İstanbul’u gine bu bölgede şahika yarışının kesin müşterek parçası biçimine getireceğiz. Elbette biricik müşterek maksata odaklanmış değiliz. Ülkemizin potansiyeli bunun aşırı üstünde imkânlar sunmaktadır” sanarak konuştu.

‘HER 4 DÜĞÜNDEN BİRİ DESTİNASYON DÜĞÜNÜ’

Destinasyon düğünlerinin potansiyelinin aşırı efdal bulunduğunu tamlayan Bakan Ersoy, "Bu pazarın toptan ölçekte kısaca 300 bilyon dolar kütlesi bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Bu numara dünya genelinde planlı topu topu düğün organizasyonlarının yüzdelik 25’ine mukabele ediyor. Yani herhangi müşterek 4 düğünden bir tanesi destinasyon düğünü kendisine gerçekleşiyor. Böyle müşterek oranın üzerine, pazarın herhangi müşterek sene yüzdelik 10 oranında yetiştiği öngörüsünü de eklediğimizde bu sahanın taşımış olduğu koskoca potansiyeli aşırı kemiksiz müşterek biçimde görebiliyoruz. Balayı yolculuk kendisine öne çıkan dinlence endüstrisi de 2019 bakımından 12 bilyon dolara ulaşmıştır” dedi.

‘KİŞİ BAŞI GÜNLÜK 500-600 DOLAR HARCAMA HACMİ’

Ocak 2022 devri düşüncesince Hint ve destinasyon düğünleri sayısının enikonu müşterek tomar bulunduğunu kail Bakan Ersoy, "Bir düğün organizasyonu can başı, günce minimum 500-600 Amerikan doları masraf hacmine sahiptir. Bu düğünler, topu topu dünyada en spesifik ve alıntı gücü efdal gezim bölgeyi kendisine bildirme edilmektedir. Türkiye’de herhangi müşterek yıl, şişman denilebilecek 500’den müşterek tomar destinasyon düğünü gerçekleşmektedir. Türkiye’nin, düğün davetleri haysiyetiyle en aşırı mihman ağırladığı devletlere baktığımızda mahsus müşterek bölgenin değil dünyanın düğün evi konumunda olduğumuzu söyleyebilirim” sanarak konuştu.

‘GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKA PROGRAMIMIZ ÖNEMLİ PAYA SAHİPTİR’

Bakan Ersoy, pandemi sürecinde bu sahanın eğleşme noktasına geldiğini, normalleşme sonra destinasyon düğünleri düşüncesince arzu artışı yaşandığını söyledi. Ersoy, konuşmasına şu biçimde bitmeme etti:

"Türkiye’nin turizm, davet, düğün ve organizasyonlar düşüncesince önder destinasyonlardan bir tanesi olmasında ve dünya genelinde sürdürülen dölleme emekleri sonra yakaladığımız ‘V’ tipi yükselişte Güvenli Turizm Sertifika Programımız aşırı ehemmiyetli müşterek paya sahiptir. Dünyadaki en değerli örneklerden bir tanesi bulunan onaylama programımız, arsıulusal MICE ve düğün etkinliklerine katılımın artmasında ve misafirlerin güvenliğinin sağlanmasında aşırı ağırbaşlı müşterek etkendir.”

DESTİNASYON DÜĞÜNLER İÇİN ÖZEL EKİP

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) elde edilmiş başarıda hisse sahibi bulunduğunu tamlayan Bakan Ersoy, "TGA içerisinde elden destinasyon düğünleri dalında çalışkanlık yayınlayan hususi müşterek bölüm oluşturulmuştur. Bu ekip, düğün konferanslarına ve forumlara katılmaktadır. Diyebiliriz ki hem arsıulusal ortam ve birliklerde canlı müşterek biçimde arazi alarak arsıulusal iş birliklerine imza atıyoruz bununla birlikte arsıulusal etkinliklere Türkiye’de ev sahipliği yapıyoruz” sanarak konuştu.

‘BAŞARDIKLARIMIZI BAŞLANGIÇ OLARAK KABUL EDİYORUZ’

Ulaşılan ürün ve rakamların akıllıca yolda olduklarının delili bulunduğunu tamlayan Bakan Ersoy, "Burada müşterek ayraç de Go Türkiye sayısal platformumuza ayırmak istiyorum. Go Türkiye’de MICE, destinasyon düğünleri, fuar, etkinlik, şenlik üzere branşlar düşüncesince hususi mazruf emek harcaması gerçekleştirmekteyiz. Go Türkiye öz dalında çağ dünyanın en önde mevrut platformlarından biridir. Başardıklarımızı baş kendisine bildirme yazar çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Dünya ağırbaşlı müşterek dönüm noktası yaşıyor. Değiştik ve değişiklikleri yaşamımıza uyarlanmış ettik. Türkiye kendisine adımlarımızı bu farkındalıkla atmaya bitmeme ediyoruz” dedi.

Konuşmasının arkası esna Bakan Ersoy’a katılımlarından ötürü onurluk verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler