USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Ersoy: Turizmde 2021 yılı hedeflerinin adına çıktık

Bakan Ersoy, "​​​​Hem 'Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı değerli birlikte biçimde uygulayarak bununla birlikte dünya haricinde akla yatkın lansman adımlarını atarak turizmde 2021 yılı hedeflerinin hesabına çıktık." dedi.

Bakan Ersoy: Turizmde 2021 yılı hedeflerinin adına çıktık
09-02-2022 15:54
İstanbul

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin tanıtımı düşüncesince meydana gelen emek harcamaları ve bu yılın turizm hedeflerini değerlendirdi.

Dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 25'inci kere İstanbul'da müşterek araya getiren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) başladı.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılışta mütekellim Ersoy, EMİTT'in turizm sektörüne global ölçekte doğrultu sağlayan ehemmiyetli müşterek düzenleme bulunduğunu söyledi.

Türkiye turizminin çetin güzeşte 2020 yılının arkası sıra 2021 senesinde müjdeli müşterek ivme yakaladığına dikkati çekici Ersoy, şunları kaydetti:

"​​​​Hem geçmiş sene yaşama güzeşte 'Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı kalburüstü müşterek biçimde uygulayarak bununla ortak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) koordinasyonunda ülke haricinde akilane lansman adımlarını atarak, turizmde 2021 yılı hedeflerinin hesabına çıktık. Bu başarıyı rakamlarla değerlendirirsek, 2021 senesinde müşterek geçmiş yıla göre yüzdelik 88'lik artışla yekûn 30 milyon 38 bin ziyaretçi ağırladık ve 30 milyon ruhsal sınırının hesabına çıkmak olduk. 2021 senesinde turizm gelirimiz ise gine müşterek geçmiş yıla göre yüzdelik 103 artışla yekûn 24,5 bilyon dolara erişmiş oldu."

Ersoy, 2022'de TGA'nın koordinasyonunda Orta Avrupa, İngiltere, Baltık ülkeleri, Körfez devletleri ve ABD'den gezgin profillerine müteveccih hususi tanıtımlar gerçekleştireceklerini aktararak, "Bu sene 21 ülkede televizyon, 86 ülkede dijital, 15 ülkede 200'ün üstünde basma yayında reklam kampanyalarımız bitmeme edecek. En az 60 ülkeden matbuat mensubu, doyum lideri ve tur operatörünü vatanımızda ağırlayarak PR faaliyetlerimize de çaba vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu yılın önce 40 günce sayıları incelediğinde günce son verilerinin güzeşte yılın 2 katından müşterek tomar olduğuna ayraç fail Ersoy, 2022 düşüncesince hedeflenen 35 bilyon dolar hedefini henüz da fevk geçirmek gerektiğine aksan yaptı.

"İstanbul'un dünyaca adlı sanlı gastronomi şehri olabilmesi baş döndürücü önemli"

Bakan Ersoy, İstanbul'un Yeni Havalimanı ve Galataport ile müstevli sonrası aceleci gezgin artışı düşüncesince gerekseme mahsus arsıulusal muvasala altyapısının en iyisine eş bulunduğunu belirterek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Eşsiz müşterek turizm merkezi bulunan İstanbul'un dünyaya çabucak doğası ve coğrafyasıyla değil eş yer aldığı zamanı değerler, kazı bilimsel eserler, tescilli binalar ve ekin varlıklarıyla tanıtılması bizim düşüncesince iri ehemmiyet ağırlama etmektedir. Bu çerçevede, turizmin en ek altın yönlerinden birisi bulunan ekin ve tekellüm bölgesinden mimariye, edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya nice değişik disiplini müşterek araya getiren, binlerce domestik ve ecnebi sanatkâr ile eserini camianın rastgele kesiminden insanımızla buluşturduğumuz Uluslararası Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin ilkini de gine güzeşte sene gerçekleştirdik. 2 bin 800'den müşterek tomar sanatkâr ve 7,8 milyon ziyaretçi ile Türkiye'nin en iri ekin ve tekellüm etkinliği bulunan festivalin ikincisini 28 Mayıs-12 Haziran tarihlerinde baş döndürücü henüz iri müşterek arsıulusal katılımla gerçekleştireceğiz. İstanbul'un dünyaca adlı sanlı müşterek gastronomi şehri olabilmesi de bizim açımızdan baş döndürücü önemli. Bu amaçla TGA baş döndürücü derin çalışıyor. İnşallah mayıs kocaoğlan bakımından ehemmiyetli kazanımlar elde edeceğiz."

EMİTT Fuarı'nın dünyanın önde mevrut turizm temsilcilerini ayrımsız yapı altında buluşturmasının Türkiye düşüncesince iri üstünlük bulunduğunu anlatım fail Ersoy, emin turizm terimini uygularken müşterek taraftan da bu algılama acemi müşterek ebat vermek düşüncesince çalıştıklarının altını çizdi.

Salgın çağında yaşama geçirilen "Güvenli Turizm Sertifikası"nı "Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası" kendisine ikinci müşterek etaba taşıdıklarını da tamlayan Ersoy, dalında sulta benimseme edilen akredite firmalarından Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (Global Sustainable Tourism Council) ile barışma imzaladıklarını ve bunu topu topu dünyaya duyurdukları bilgisini paylaştı.

"Güvenli Turizm Sertifikası ile dört dörtlük müşterek projeye imza atıldı"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, EMİTT Fuarı'nın Türkiye'nin ve İstanbul'un turizmine hayır ve kademli olmasını dileyerek başladığı laflarını şu biçimde sürdürdü:

"2019 senesinde İstanbul kendisine turizmde dört dörtlük müşterek rakama ulaştık. Ancak 2020 senesinde süregelen salgınla bu arada dört başı mamur dünyada ilkin üretim, tedarik, lojistik, bildiğimiz, bilmediğimiz rastgele bölgede rastgele obje değişti. Bakanımızın bu sahanın içerisinden mevrut olması, arsıulusal turizmle ilgilendiren rekabetin ne işe yaradığını baş döndürücü güzel bilmesi ve salgınla mücadelede devletimiz, milletimiz ve dört başı mamur esenlik çalışanlarımızın kahramanlığı bizlere hakeza müşterek vakfe getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Güvenli Turizm Sertifikası isminde dört dörtlük müşterek projeye imza attı."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 2019'da İstanbul'un 15 milyon turiste ev sahipliği yaptığına ayraç ederek, müstevli sonrası devirde bu rakamın aşılması düşüncesince uğraş edilmesi icap ettiğini dile getirdi.

Kültür Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin lansman ve pazarlaması düşüncesince derinlemesine senelerdir ehemmiyetli icraat yaptığına aksan önleyen İmamoğlu, "Özellikle İstanbul Turizm Platformu'nu ihdas etmek ve dört başı mamur paydaşlarla müşterek arada bellek birliği, düşün donanması ortaya almak ve turizme yardım ağırlama dair biz ne yapabiliriz ayn açısıyla bu sürecin mücadelesine disiplin müşterek hissedar olmayı önemsedik, önemsemeye bitmeme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır ise EMİTT'in Türkiye'nin tanıtımına ve turizm sektörüne işlev sağlayan dünyanın iri fuarlarından birisi olduğuna dikkati çekerek, turizmde müstevli evveliyat sayılara ulaşmanın önemini vurguladı.

Çorabatır, Kovid-19 salgını çağında turizm sektörünü iç pazarın desteklediğinin altını çizerek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"2022'de aut pazarların devreye girmesinden ötürü iç piyasaya ayrılan kontenjanlarımıza ve fiyatlarımıza lütfen nazarıitibar edelim. Rakiplerimiz İspanya, Fransa ve Almanya'da iç alışveriş hareketleri bizlerden baş döndürücü henüz müşterek tomar seyrediyor. Turizm müşterek işlev sektörüdür ve işlev piyasasının önümüzdeki zamanlarda en iri problemi insanoğlu deposu olacaktır. Geçtiğimiz sene böylelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı baş başa müşterek plan gerçekleştirdi. Bu plan kapsamında iş güvenceli ve kıstak eğitimi ağırlıklı yetişek verilmeye başlandı. Pilot plan kendisine İstanbul'da bunun imzasını attık. Bu güçlü devirde etkin turizm personellerimize ve profesyonellerimize özveren faaliyetlerinden ötürü teşekkürname ediyorum."

Açılışta ayrıca, EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin ve Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur musahabe yaptı.

Açılış konuşmalarının arkası sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve beraberindekiler fuarı dolaşarak yetkililerden bilgelik aldı.

Bakan Ersoy, Bodrum, Çanakkale, Midyat, Marmaris, Hatay ve Aksaray'ın da aralarında bulunmuş yer aldığı stantları görüşme ederek yerel gösterileri takip etti ve fuarın ziyaretçileriyle anı fotoğrafı çektirdi.

EMİTT hakkında

Hyve Group kabilinden birleştirme edilen EMİTT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında gerçekleştiriliyor.

Bu sene 25'incisi planlı fuar, Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek edinmek neredeyse 14 ülkeye ev sahipliği yapıyor.

Detaylı bilgilere "www.emittistanbul.com" adresinden ulaşılabilen fuar 12 Şubat'a derece bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler