USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde aşırı ağır artım öngörüyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Özellikle Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde aşırı ciddi, çabuk müşterek çoğalma öngörüyoruz. Gelen turistler güzeşte seneki evvel aylarla kıyaslanamayacak derece yüksek." dedi.

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde aşırı ağır artım öngörüyoruz
22-04-2022 16:41
Rize

Ersoy, muhtelif temaslarda mevcut olmak neredeyse geldiği Rize'de Valiliği görüşme etti, Vali Kemal Çeber'den bilgelik aldı.

Rize Kalesi düşüncesince meydana getirilen bin merdivenlik piyade yöntemini inceleyici Ersoy, kaleyi dolaşarak yetkililerle görüştü.

AK Parti İl Başkanlığını da görüşme fail Ersoy, yayan Rize Belediye Başkanlığına geçti. Ersoy, burada şehrin gezim ve firez yatırımlarıyla ilgilendiren toplantıya katıldı.

Toplantı hemen sonra değerlendirmelerde mevcut Ersoy, Rize'de gezim merkezi duyuru edilen üç ehemmiyetli benek bulunduğunu söyledi.

Kuspa, Senoz ve Andon sahasında gezim merkezi planlaması yapılacağını tamlayan Ersoy, planların Bakanlık tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi. Ersoy, Denizcilik Müzesi yapmayı planladıklarını, buna finansal dayanak noktası sağlanacağını kaydetti.

Rize'nin yaylalar açısından kendisini baş döndürücü güzel koruduğuna ayraç fail Ersoy, "Yaylalar amme arazilerinin baş döndürücü bulunduğu yerler. Doğasını korumuş olmanın özelliğiyle, doğası ile ahenkli projelerle turizmden şimdi baş döndürücü hisse edinmeyi doğruluk fail nezdinde şehrimiz. Kültür merkezi eksiği var. Bununla ilgilendiren de nezdinde plan yapacağız. Oluşturulan bölgeye dayanak noktası vereceğiz. Bütün bunları 1 sene arasında bitirmeyi planlıyoruz." sanarak konuştu.

Salgın sürecinin arkası sıra gezim gelirleri ve gezgin sayısında aceleci V çıkışları (hızlı düşüşün arkası sıra aceleci gezim artışı) olacağına yer veren Ersoy, "Geçen sene önceki V çıkışı gerçekleştirdik. Bu sene de aceleci çıkışlar bitmeme edecek Türkiye genelinde. Özellikle Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde baş döndürücü ciddi, aceleci nezdinde artım öngörüyoruz. Gelen turistler güzeşte seneki önceki aylarla kıyaslanamayacak derece yüksek. Uçak taleplerini görüyoruz. Çok nezdinde tomar sayıda hem charter hem tarifeli yol doğrudan dünya dışından talepler var." ifadelerini kullandı.

Rize'nin, mayısta açılması planlanan havalimanıyla şansının erdemli bulunduğunu tamlayan Ersoy, "Birçok istem bu noktaya yönlendirilecek. Estetik olarak, yarışlık namına güzel. Artvin ve Rize'nin ortasında. Doğru nezdinde konumlamayla yapıldığı düşüncesince gezinsel manada baş döndürücü nezdinde tomar ayırtma alacağını, sayılarda ağır artım olacağını öngörüyorum." dedi.

"Pandemiden sonraları tabiat ve kepez turizminin popülaritesi arttı"

Doğu Karadeniz'e alakanın arttığına ayraç fail Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Pandemiden sonraları tabiat ve kepez turizminin popülaritesi arttı. Rize'nin kendine katışıksız heliski faaliyeti var. Heliskiye akıllıca envestisman nite yapılabilir, ona da beslemek istiyoruz. Çünkü hayattaki izlemsel heliski bölgelerinden biri. Hatta önceki 5 ortamında en iyilerden bir tanesi namına bildirme ediliyor. O gözle bakıp bölgenin o potansiyelini görmek istiyoruz. Trabzon ve gün batısı bölümüne mucibince şimdi az gezgin alıyordu. Havalimanıyla baş başa bu tarafa akıllıca kesafet düşüncesince nezdinde düzentileme yapacağız. Rize'nin en iri şansı doğasının nice noktada mahfuz olması. Korunmuş bulunan doğaya akıllıca projelendirmelerle baş başa süreci bitmeme yol açmak istiyoruz. Bu sene ağır nezdinde artım göreceksiniz. Özellikle Rize'ye mevrut gezgin sayısında yüzdelik 100'lük nezdinde faiz öngörüyoruz."

Ersoy, ski turizmi düşüncesince alanda düzentileme yürüteceklerini anlatarak, "Karın kalma süresi levent boylu bölgede. İkincisi, havalimanıyla baş başa ski sahasına erişmek baş döndürücü hoppa duruma geldi. Potansiyel baş döndürücü yüksek. Bölgenin rakımı ve döl yatağı kalma süresinin levent boylu olması esasen bizim ve hususi dal düşüncesince envestisman yapılabilir nezdinde özgülük bildirme ediyor. Bütün bunları birleştirdiğimizde hususi sektörden de yatırımcı bulabileceğimize inanıyorum. Doğru noktayı belirleme edebilirsek hızı nezdinde halde akıbet alacağımızı düşünüyorum." sanarak konuştu.

Bölgede doğaya ahenkli tesislilerin hizmete alınmasıyla ziyaretçi sayısının artacağını dile getiren Ersoy, mayısta alanda açıktan tetkik yapacağını söyledi.

Yaylaları birbirine bağlayan Yeşil Yol'a da yer veren Ersoy, bunun birlik anlamıyla doğaya akıllıca namına tamamlandığında turizme şimdi iri yardım sağlayacağına ayraç etti. Bakan Ersoy, "Turizm ektiğinizi biçebileceğiniz nezdinde sektör. Ancak ehemmiyetli bulunan doğayla ahenkli planların ön planda olması gerekiyor. Yoğunluğun değil ihtiyaca akıllıca nezdinde halde çevreyi esirgeyici projelerle desteklenmesi lazım. Karadeniz'in en iri niteliği bu. Yeşiliyle ön planda bulunan nezdinde bölgemiz. Ulaşım problemi çözüldüğünde Yeşil Yol ile baş başa ikisi birbiriyle örtüşecektir. Sadece biraz alanda doğaya ahenkli gezim alanlarının projelerini gerçekleştirebilirsek Rize, Karadeniz ortamında çekicilik noktası durumuna gelir." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler