USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Ersoy: Bu seneki amacımız pandemi evveliyat sayıları yakalamak

Ersoy, "İstanbul pandemi öncesinde 15 milyon gezmen ağırlamıştı. Bu seneki amacımız de pandemi önceleri sayıları yakalamak. Bununla ilgilendiren sonuç 2 senedir TGA ile baş döndürücü derin ortak lansman kampanyası yapıyoruz. Zaten neticelerini da almaya başladık" dedi.

Bakan Ersoy: Bu seneki amacımız pandemi evveliyat sayıları yakalamak
09-03-2022 14:00
İstanbul

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin gezim potansiyelinin büyümesi gerektiğine ayraç ederek, "2028 senesinde Türkiye'nin hedefinin 120 milyon turist, 100 bilyon dolar sağlık olması gerekiyor. Bu, Türkiye düşüncesince çetin müşterek amaç değil. Çok şen ulaşılabilir müşterek hedef." dedi.

Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı'na misafir bulunan Ersoy, 2022'de 42 milyon gezgin ve 35 bilyon dolar sağlık hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Bakan Ersoy, Türkiye'nin jeopolitik pozisyonu zımnında geçmişten bugüne toptan krizlerden etkilendiğini fakat krizlerden başarıyla çıkılabileceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Krizlere dirlik muafiyet elde etmeniz gerekiyor. Bunun da en ehemmiyetli aşısı, alışveriş çeşitliliğidir. Bütün sektörlerde ne denli müşterek tomar alışveriş çeşitliliği elde ederseniz, krizlere de o denli muafiyet nail duruma gelirsiniz. Biz, 2023 gezim hedeflerini belirlerken en başlangıcında bu vardı. Pazar çeşitliliğini belirlemek düşüncesince de Turizm Geliştirme Ajansı'nı (TGA) kurduk. Bu, dünyada beniz senedir mevcud ülkemize de 2019'da kazandırdığımız müşterek kanun. Bu kanunla beraberce büyüklük ve sektör, baş döndürücü düzen bağı müşterek tanıtıma başladık. Türkiye tarihinde on paralık bulunmadığı denli lansman yaptık. Bu sayıları baş döndürücü şimdi gelecek seviyelere götürebiliriz. Dünyada en güzel gezim potansiyeline cemaat devletler arasında, Türkiye mevcut lakin doğruluk etmiş bulunduğu yerde değil. Dünya genelinde baş döndürücü dip lansman yapmamız, pandemi döneminden rakiplerimize gereğince aceleci çıkışımızı sağladı. Pandemide 21 ülkede televizyonlar aracılığıyla, 80'den müşterek tomar ülkede de sayısal lansman yaptık. Şu anda Türkiye, 120 ülkede arsıulusal kanallarda ve sayısal platformlarda lansman yapıyor."

"Yanmış müşterek orman arazisinin gezim konaklama tahsisine açıldığına değgin nazar boncuğu dayanıklı yok"

Son müşterek haftadır İstanbul'a günce sayı farkı 40 bin gezgin girişi olduğuna ayraç fail Ersoy, müstevli evveliyat sayıları yakaladıklarının altını çizerek, bu rakamların alışveriş çeşitliliği stratejisinin ne denli aceleci semere verdiğinin işareti bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Ersoy, TGA'nın bu sene 100 milyon doların üstünde müşterek lansman bütçesi kullanacağını vurgulayarak, "Şu anda geçmişten bugüne denli Türkiye'deki en yoğun, dünyada da en sansasyonel lansman yapıyoruz. Çok mal masrafınız ehemmiyetli değil. Parayı akıllıcasına yere masrafınız ve sansasyonel lansman yapmanız önemli." ifadelerini kullandı.

2634 stratejik Turizm Teşvik Kanununda meydana getirilen değişikliklere de yer veren Ersoy, şu detayları verdi:

"Birincisi, belediyelerin otel ruhsatı yetkileri elinden alınıyor deniliyordu. Tam tersi belediyenin yetkisi kayıt koşuluyor. İkincisi, yanan ormanlık alanlar turizme açılacak ve biricik çıkışlı Kültür ve Turizm Bakanlığı bulunduğu iddiasıydı. Şimdi bakın burada da kusur müşterek idrak var. 1982'de hazırlanmakta bulunan bu yasayla 3 pare bakanlığa gezim konaklama gayeli konaklama tahsisi etme yetkisi veriliyor. Sonrasında 2008 senesinde AK Parti hükümetleri vaktiyle 3 pare kısıtlılık getiriliyor. 'Artık doyumsuz yerine ormanlar tahsis edilmesin. Sınırsız bedel verilmesin ve yüzdelik 30'la kısıtlansın. Bir de orman arazisine envestisman sahası açan, o alanın 3 sert denli orman arazisi düşüncesince gerekseme mahsus finansmanı sağlasın.' deniliyor. 2021'de ise bu kanunda konaklama üstüne bilirkişi görü Kültür ve Turizm Bakanlığı bulunduğu düşüncesince konaklamayla ait tahsisler bundan sonraları elden Kültür ve Turizm Bakanlığı çeşidinden yapılsın (istendi). Burada da denildi ki; Kültür ve Turizm Bakanlığı kafasına gereğince yapamaz. Tarım ve Orman Bakanlığından araziyi isteyecek. Uygun görülürse tahsis işlemine başlayabilecek."

Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin kanun ile korunduğuna ayraç ederek, yanık müşterek orman arazisinin gezim konaklama tahsisine açıldığına değgin nazar boncuğu söz gelişi bulunmadığının altını çizdi.

"21-27 Mayıs tarihlerini Türk Mutfağı Haftası duyuru ettik"

Kütüphane ve Yayımlar Müdürlüğü bünyesine sene zarfında 464 kitapçı alınacağını aktaran Ersoy, laflarını şöyleki sürdürdü:

"2028 senesinde Türkiye'nin hedefinin 120 milyon turist, 100 bilyon dolar sağlık olması gerekiyor. Bu, Türkiye düşüncesince çetin müşterek amaç değil. Çok şen ulaşılabilir müşterek hedef. Sektör ve büyüklük el ele vererek bu sayılara ulaşacağız. Türkiye'de bu gizil olağandan var. Biz erişeceğiz. Yaklaşık 27-28 salname müşterek bap da yevmiyeli sanatçılar mevzusuydu. Biz o kangren reşit yarayı çözdük ve 3 bin sanatçıyı kontratlı duruma getirdik. Özlük haklarını kazandırdık ve bundan sonraları derneşik çalışıyorlar. Bununla ait en şişman adımı tığ Bakanlık yerine attık. Büyük müşterek problemi çözdüğümüzü düşünüyorum."

Ersoy, salgının öncesinde İstanbul'un 15 milyon gezgin ağırladığına aksan yaparak, "Bu seneki gayemiz de pandemi evveliyat sayıları yakalamak. Bununla ait akıbet 2 senedir TGA ile baş döndürücü dip müşterek lansman kampanyası yapıyoruz. Zaten neticelerini da almaya başladık. Pandemiye karşın İstanbul nice önde mevrut gezim medyasında müşterek numara destinasyon çıkmaya başladı. Doğru ve sansasyonel lansman yaparsanız, doğruluk ettiğiniz yere ürününüzü getiriyorsunuz. Bunun neticelerini da almaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un nice yönüyle tanıtılması icap ettiğini kaydeden Ersoy, İstanbul'un elden zamanı ve katıksız güzelliklere cemaat müşterek site olmadığını söyleyerek, "Bizim rüçhan hedeflerimizden biri de gastronomi. Bununla ait baş döndürücü dip çalışmalarımız var. 21-27 Mayıs tarihlerini Türk Mutfağı Haftası duyuru ettik ve bununla ait ilkin İstanbul ve muhtemelen illeri, 'Gastrocity' gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalarımız var." sanarak konuştu.

Bakan Ersoy, 29 Ekim 2021'de meydana gelen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin 7.8 milyon ziyaretçi aldığına dikkati çekerek, "Bu festivalin ikincisi 28 Mayıs - 12 Haziran ortada yapılacak. Ancak bu defa İstanbul'un indinde Başkent Kültür Yolu Festivali'ni de yapacağız. Onun da 4,7 kilometrelik müşterek rotası var. 2023 senesinde ise bu festivallere İzmir ve Diyarbakır da karışma olacak." ifadelerini kullandı.

Kız Kulesi'ndeki yenileme çalışmalarının bitmeme ettiğini laflarına ekleyen Ersoy, esbak restorasyonlarda geçer materyallerin yapıya dokunca verdiğini dile getirerek, ibdai malzemeler kullanılarak meydana getirilen restorasyonun teşrinievvel ayında tamamlanacağının altını çizdi.

Mehmet Nuri Ersoy, Kilis'teki Alaeddin Yavaşca Müzesi'ni, 23 Aralık 2021'de ölüm fail sanatkar, icracı, bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'nın mevlit haset bulunan 1 Mart'ta açtıklarını da vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler