USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Osman Kavala tepkisi: 'Almanya haddini bileceksin'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye'de müşterek kaza süreci var. Yargı noktayı geldiği devir mukteza sonucu verir. Osman Kavala ile ait de kararını verdi."

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Osman Kavala tepkisi: 'Almanya haddini bileceksin'
30-04-2022 22:53

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgilendiren kaza kararları varken, birtakımı devletler bozukluk Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar. Almanya bizim zat vatandaşımız düşüncesince bozukluk benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız. Almanya haddini bileceksin” dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığının iftar zamanı vakti programı Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. İftara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kaymakamlık şehremaneti başkanları, divan üyeleri ve baş döndürücü sayıda partili katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise videoteyp konuşma yöntemi ile bağlandı.

“Ukrayna mücadelesi ile ilgilendiren yaptığımız çaban ortadadır”

Vatandaşlara seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Covidd'en toparlanmayı görmüştük ki Rusya-Ukrayna mücadelesi başladı. Diğer yandan faziletkâr erke tutarları ve 50 senedir dünyada görülmeyen faziletkâr pahalılık ve avarelik yansımaları da var. Türkiye'yi de bu aksi gelişmelerin etkilememesi muhtemel değil. Mutlaka etkiliyor ve etkiledi. Enflasyon kabilinden bizim de huzursuz olduğumuz sorunları çözmemiz gerekiyor. Olumsuz gelişmelerin etkilerini en uzuv azaltmak düşüncesince dip nüfuz gider ediyoruz. Sadece kendimizi düşünmüyoruz. Küresel sistemin de reforma edilmesi icap ettiğini söyleyerek bu doğrultuda nüfuz gider ediyoruz. Ukrayna mücadelesi ile ilgilendiren yaptığımız çaban ortadadır. Bugün muhip sevmeyen ki var ise hepsi Türkiye'nin bu mevzuda oynadığı görevi biliyor ve damıtma ediyor. Yanı başımızda mevcut müşterek yangını sönümlemek düşüncesince nüfuz gider ediyoruz. Ama bunu bizlerden apayrı başaran müşterek diyar ve müşterek reis yok” dedi.

“Latin ABD ile ticaretimiz 1 milyardan 15 bilyon dolara çıktı”

Dünyada Türkiye'nin oynadığı görevi bilmeyenin olmadığını tamlayan Çavuşoğlu, “En ücra köşelerde 3 bin 4 bin sözü geçen devletler bile Türkiye'yi biliyor ve tanıyor. Türkiye bundan hakeza diyalekt müşterek çelim değil toptan müşterek çelim derken bunu söylüyoruz, bunu söylemeye çalışıyoruz. 6 Latin ABD ülkesini görüşme ettim. Brezilya'da 2 güruh yaptık. Hepsinin eş dediği şudur; ‘Türkiye'nin yaptığını on paralık kimesne yapamazdı, elleme ki Recep Tayyip Erdoğan kabilinden müşterek reis var. İyi ki siz varsınız.' Birçok bakanla görüştük. Hepsi Türkiye ile müzakere kılmak istiyor. Türk firmalarının oralarda envestisman yapmasını istiyorlar. Her birisi gelişigüzel diyar Türk defans piyasasından yararlanma buyurmak istiyorlar. Kendi devletlerinde envestisman gerçekleştirmek istiyorlar. Bu derece diyar bozukluk Türkiye ile ortaklaşa iş gerçekleştirmek istiyor? Çünkü Türkiye'yi, Türk insanını seviyorlar. Bizim onlara yaklaşımımızı seviyorlar. Latin ABD ile ticaretimiz 1 milyardan 15 bilyon dolara çıktı. Temsilciklerimiz 6 iken 18 çıktı. Onların da bizde sefirlik sayısı 16 oldu” laflarına arazi verdi.

“Filistin davasına ve Kudüs'e gelişigüzel devir herkesten henüz müşterek tomar cemaat çıkmaya bitmeme edeceğiz"

Asya devletleri ile konkre planlar yaşama geçirdiklerini tamlayan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye toptan müşterek güç. Türk beklenendir, Türk müşterek umuttur. İlişkilerimizin limonu bulunduğu devletler ile de ilişkilerimizi yükseltmek düşüncesince adımlar atıyoruz. Bizim İsrail ile bulunan ilişkimiz tek devir Filistin pahasına olmaz. Filistin davasına ve Kudüs'e gelişigüzel devir herkesten henüz müşterek tomar cemaat çıkmaya bitmeme edeceğiz. Bizim normalleşme sürecimize ne diyorlar? Şimdi mazeret bulmaya başladılar o etmen bu sebep. Bakmayın bunların hakeza söylediğine. 2 yıl evvel de bozukluk bu devletler ile kötüsünüz niteleyerek sorguluyorlardı. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ülkemizden ve kendimizden eminiz. Büyük düşünüyoruz. Hiç kimseyi küçümsemiyoruz. Gücümüzü kimsensin aleyhine kullanmıyoruz. Bunları muktedir olmak düşüncesince çelimli olmamız gerekiyor. Türkiye'nin ekonomisi bitmiş, Türkiye sıfırı tüketmiş diyar kabilinden safiha çizmeye çalışıyorlar. Bunlar yalandır. Sizin zamanınızda dış satım 36 bilyon dolardı demincek 250 bilyon dolara çıktı. Türkiye dünyanın en iri 11. ülkesidir. Nerede tükenmiş Türkiye? Geçmişte de buna benzeşim sorular yaşadık. Hepsini aştık. Aşacağız” niteleyerek konuştu.

“Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza, hadlerini bildirdik”

Başkalarından emir alarak Türkiye'de yöntem üretmenin akıllıca müşterek obje olmadığını tamlayan Çavuşoğlu, “Bu ari Türkiye anlayışına aykırıdır. Türkiye'de müşterek kaza süreci var. Yargı noktayı geldiği devir lüzumlu sonucu verir. Osman Kavala ile ilgilendiren de kararını verdi. Türk yargısı elden müşterek isim ile ilgilendiren mi değişmeyen veriyor. Binlerce milyonlarca davalar var. Birçok düzelti yaptık hazırlamaya bitmeme ediyoruz. Bu derece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgilendiren kaza kararları varken, birtakımı devletler bozukluk Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar. Bizim Almanya'da 3.5 milyon yöresinde vatandaşımız var. Orada da Türkler ile ilgilendiren davalar oluyor. Almanya bizim zat vatandaşımız düşüncesince bozukluk benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Çünkü bunlar fonluyor bunlar kullanıyorlar. Türkiye'nin içerisine engelleme buyurmak düşüncesince bu cins müşterilerini kullanıyorlar. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız” dedi.

“Siz Türk milletinden erdemli değilsiniz”

Almanya'nın Türkiye'nin içişlerine karışamayacağını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Haddini bileceksin. Aynı biçimde Alman büyükelçiye de Türk iç siyasetine engelleme etmemesi icap ettiğini hatırlattık. Büyükelçinin görevi bellidir. İçeride anlaşılan partilere emir vererek onları tasarım etmeye fiilen Türkiye'nin iç siyasetini yönetmeye çalışıyorlar. Siz Türk milletinden erdemli değilsiniz. Türkiye'de sonucu Türk milleti verir. Ülkemize yukarıdan bakanlara öğüt vermeye çalışanlara hadlerini bildiriyoruz. Biz onların iç siyasetine karışmıyoruz onlar da karışamaz. Ramazan ayında İslam kini had safhada. Eleştirmek hakkımızdır. Bunun da müşterek limiti vardır. Raporlar hazırlayıp lüzumlu bölgelere iletiyoruz. Bunlar var ise deyiş edilir.”

“Bundan sonradan da 2023 hedeflerimiz düşüncesince çalışmaya iktidar edeceğiz”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, “Buluşmamızın gerçek hedefi birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirip müşterek ve bu arada olduğumuzu tamamı Antalya'ya göstermektir. Oylarımızı arttırarak yolumuza bitmeme ettik. Bundan sonradan da 2023 hedeflerimiz düşüncesince çalışmaya iktidar edeceğiz. Ramazanda gelişigüzel daim beraberce Antalya'da on binlerce hemşerimizin anahtar sofrasına misafir olduk. 19 ilçemizde anahtar soframızda buluştuk. Gece çağ demeden gelişigüzel daim beraberce elleme ve fazlalaşan çalışmalara imza attık. Durmak kere yola bitmeme diyoruz. Davaya çalışma vermiş her insana teşekkürname ediyorum” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise konuşmasında partililerin Ramazan bayramını kutlayarak katılımlarından dolayı teşekkürname etti.

Ertuğrul Gün

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler