USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yapıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin insancasına ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yaptığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yapıyor
17-06-2022 22:01
Saraybosna

Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Türk girişimciler çeşidinden 2004'te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin (IUS) 14. müsaade törenine katıldı.

IUS'a 2 yurt ortada güreşçi köprüsü olmasından ötürü teşekkürname fail Çavuşoğlu, "Saraybosna'ya ne devir gelsem burada kendimi evimde hissediyorum. Camiler, köprüler, Başçarşı ve elbette kıraathane içtiğim devir eş tarihimizi hatırlıyorum." dedi.

Çavuşoğlu, mezuniyetin öğrenciler düşüncesince hayatlarının unutulmaz anlarından birisi bulunduğunu dile getirerek, "Özveri ve disiplin çalışmayla bilimsel niteliği bulunan yolculuğunuzun sonuna geldiniz. Fakat şurası unutmayın, hayattaki hepsi çelim sert ahlak ile başlar. Her muvaffakiyetsizlik da ahlaki çöküşle başlar. Bunlar esasta rahmetli Aliya İzetbegoviç'in sözleri. Eğer sizler kendinize erinç DOĞRU davranır, değerlerinize inanırsanız korkacak kuma nesne yok. Size tavsiyem tek devir vazgeçmeyin." diyerek konuştu.

IUS'taki deneyimlerin öğrencilerin gelecekteki kariyerlerini şekillendireceğini tamlayan Çavuşoğlu, "Bu darülfünun Bosna Hersek'in baş döndürücü aydın ortamını asimilasyon ediyor. Çeşitlilik değme devir bilimsel niteliği bulunan başarılarınızı zenginleştirecek ve ufkunuzu genişletecektir." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, dönemin çabucak aktığını ve öğrenciler düşüncesince dünyanın okula başladıkları zamankinden baş döndürücü ayrımlı bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Teknoloji sizin elan evvel manzara edemediğiniz şeyleri yapmanızı sağlayacak. Size anca kuma üstünlük verecek ki rastgele kuma kısıtlılık olmaksızın bilim ve deneyime erişiminiz var. Ancak bunu çalışan kuma biçimde uygulamanız düşüncesince dünyanın birtakım hastalıklardan kurtulması lazım. Irkçılık, ayrımcılık ve İslamofobi maatteessüf şu andan da yükselişte."

"Balkanlar, 1990'ların karaca günlerine dönmemeli"

Aşırıcılık ve hoşgörüsüzlüğün kırılgan grupları gaye aldığını ayraç fail Çavuşoğlu, "Bütün bunlar kapımızın mavera tarafında kuma harpte yaşanıyor. Saraybosna da barışın ne denli ehemmiyetli kuma bedel bulunduğunu biliyor. Aynı sürede savaşın değerinin barışın maliyetinden baş döndürücü elan faziletkâr bulunduğunu biliyoruz. Bu sebeple insanca ve müteşebbis aut politikamızla barışa envestisman yapıyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'da kanı bloke etmek düşüncesince savaş ettiğini söyleyerek, "Her devir diyaloğu kolaylaştırmaya çalıştık. Diplomasiyi organizasyon etmeye çalıştık. Ukrayna'nın egemenliğiyle ilgilendiren sert kuma vakfe sergiledik." halinde konuştu.

Ukrayna'daki savaşın mütalaa ve diyalog kanalıyla çözülmesi icap ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Barış düşüncesince idman bizim sorumluluğumuz. Daha kuma tomar günahsız dirilik kaybedilmeden bunu yapmalıyız. Suriye, Libya, Güney Kafkasya ve Balkanlar'da da değme devir mihman ve siyasal analizör düşüncesince diyaloğu destekledik." ifadelerini kullandı.

İnsani katkısı Afganistan'dan Yemen, Somali'ye denli vermeye bitmeme ettiklerini özetleyen Çavuşoğlu, "Bazı devletler düşüncesince Balkanlar kuma bulaşık piyasası adına değerlendirilir fakat bizim düşüncesince Balkanlar bizim kuma parçamız, kılıç de bunun kuma parçasıyız. Biz alanı bu biçimde görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek'in kavi günlerden geçtiğini anlatım fail Çavuşoğlu, alanda ayrıksı kuma çatışmaya müsaade verilmemesi icap ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alanda sulh ve istikrarın sağlanmasında bizzat etkileşim ortamında bulunduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Mesajımız basit. Diyalog, farklılıkları aşabilmenin kuma kısmıdır. Balkanlar tek biçimde 1990'ların karaca günlerine dönmeyi hücre alamaz. Burası baş döndürücü elan iyisini doğruluk ediyor." dedi.

Çavuşoğlu, öğrencilere hedeflerine varmaları düşüncesince baş döndürücü çalışmalarını öğütleyerek mezunları kutlama kartı etti.

Bosna Hersek'teki temaslarına erte bitmeme edecek bulunan Çavuşoğlu, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, konseyin Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve mevkidaşı Bisera Turkovic ile kuma araya gelecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler