USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'FETÖ’cülerin kamudan çıkarılmasıyla sayımız azaldı, gücümüz arttı'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü düşüncesince Alanya'ya mevrut Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamu kurumlarındaki FETÖ üyelerinin çıkarılmasıyla personel sayısının azaldığını fakat içeride ve diyar haricinde çelim kazanıldığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: 'FETÖ’cülerin kamudan çıkarılmasıyla sayımız azaldı, gücümüz arttı'
16-07-2022 08:00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Antalya'nın Alanya ilçesinde muhtelif etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde İskele Şelale Meydanından birleşen onlarca yurttaş Mustafa Kemal Atatürk Heykeline denli ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Mustafa Kemal Atatürk Heykeli uğrunda planlı yâd programına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK fırka Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Hilmi Özgönül, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, kaza protokolü ve yurttaşlar katıldı. Anma programı Kuran-ı Kerim tilavetinin arkası sıra kaza müftüsü İhsan İlhan'ın afsun okunmasıyla başladı.

“Demokrasi nöbetlerinde dünyaya verdiğiniz çelimli ileti düşüncesince şükranlarımı sunuyorum”

Alanyalı vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlayan Bakan Çavuşoğlu, Şehitlere yağmur dileyerek, gazileri gönül borcuyla andığını söyledi. Meydanlarda ‘Önce vatan, evvela bayrak' seslerinin yükseldiğini dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Alanyalı kardeşlerim de o çıyan gecede bu görünürde toplandı. Hainlere ‘Dur' dedi. evvel vatan, evvela sembol sesleri bu meydandan yükseldi. Günlerce devam eden el erki nöbetleri ile bu meydanı doldurarak topu topu dünyaya verdiğiniz çelimli ileti düşüncesince devletimiz yerine topu topu hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi bunu müşterek el henüz gördük ki müşterek enine boyuna pörsümemiş olacağımızı pörsümemiş enine boyuna kocaman olacağımızı dosta düşmana gösterdik” dedi.

“FETÖ'cülerin temizlenmesiyle kamuda sayımız azaldı, gücümüz arttı”

Dışişleri Bakanlığında 639 Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesinin kamu görevinden çıkarıldığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, “FETÖ yıldırı örgütü 1960'lı senelerden buyana devletin topu topu kurumlarına sızdı. Dışişleri Bakanlığına da sızmışlar. Bakanlığımda 639 FETÖ'cü kamu görevinden çıkartıldı. Bunlardan 525'i kariyer personeli. Yani 321'i sistem 204'ü konsoloshane his memuru. Bugün bakanlığımda bin 927 diplomatik kariyer memurumuz şerefle fariza yapıyor. Bir düşünün müşterek evlat diplomat, general, bilge ve savcıların şişman müşterek kısmı FETÖ'cü olacak. Ordumuza yargımıza emniyete mülkiyeye bu eren vatana ihaneti maksat edinmiş müşterek haine biat fail mankurtlar bilge olacak. hamdolsun milletimiz bu oyunu bozdu. FETÖ'cülerden temizlenen devletimiz bundan hakeza henüz güçlü. Darbe girişiminden ahir önceki aylar sayımız azaldı. Özellikle kamuda ancak gücümüz arttı. Çünkü geride artan diyar çocukları devletine ve milletine sadakatle çalıştı” ifadelerini kullandı.

“Yurt haricinde da bu hainlerle mücadelemiz sürüyor”

15 Temmuz çarpış girişiminden 1,5 ay sonraları Fırat Kalkanı Operasyonu yapıldığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, Afrika'dan Kafkaslara, Karadeniz'den Doğu Akdeniz'e denli degaje müşterek bölgede henüz evvela on paralık bulunmadığı denli çalışkan duruma geldiklerini söyledi. Yurt haricinde da FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Artık bu coğrafyalarda Türkiye olmaksızın muvazene ve barıştan konuşmak belkili değil. İçeride yer aldığı kabil iklim haricinde da bu hainlerle mücadelemiz sürüyor. İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğine başvurunca ‘Önce teröristlere dayanaklık etmek vermeyi durduracaksınız' dedik. YPG PYD ve FETÖ yıldırı örgütlerine dayanaklık etmek vermeyeceğini yazılmış şekilde üstenme etti. Geçen sene Ekim ayında Cumhurbaşkanımızın Togo, Burkina Faso ve Liberya mutluluk başkanları ile bitirdikleri şahika hemen sonra gösterilen flaşör bildiride FETÖ'nün adı yıldırı örgütü şekilde arazi aldı. Bunlar en aşırı Afrika da yuvalandılar” şeklinde konuştu.

“FETÖ çalışanları er yahut geç hüküm uğrunda matematik verecek”

FETÖ üyelerinin nerede olurlarsa olsunlar hüküm uğrunda matematik vereceklerini kail Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Biz FETÖ'nün bulunmuş yer aldığı topu topu devletlerde o devletler süresince ne müşterek zılgıt bulunduğunu anlatıyoruz. Türkiye'deki örneklerle anlatıyoruz. Devletin kurumlarını ne sızdıklarını onları da anlatıyoruz zira onların da başına gelmesin. 45 ülkede FETÖ iltisaklı terbiye faaliyetlerini engelledik. FETÖ çalışanları topu topu bu çabalarımızla baş başa bundan hakeza dünyanın uğur boncuğu durumunda güvende değiller ve güvende olmayacaktır. Nerede olursa olsunlar er geç hüküm öne çıkacaktır” açıklamalarında bulundu.

“Türk milletinin müşterek tane canevi şeklinde canı pahasına yaşamış yer aldığı şöhretli müşterek destandır”

15 Temmuz çarpış girişimini lanetle kınadığını tamlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “15 Temmuz gecesinde özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine, istikbaline cemaat çıkan eren milletimize şükranlarımı sunuyorum. Tarihimize esmer müşterek silüet şekilde yazılan 15 Temmuz çarpış girişimini müşterek el henüz lanetle kınıyorum. 15 Temmuz inancın işgale huzur alp direnişidir. 15 Temmuz salaların vicdanlarda oluşturduğu inşirahtır. 15 Temmuz ulusal bütünlük ve el birliği ruhuyla Türkiye'nin ziyasız müşterek uçurumunun kıyısından çekilip alındığı tarihtir. 15 Temmuz bu nedenlerle el erki ve bütünlük günüdür. 15 Temmuz cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve Türk dünyasının hamisi Devlet Bahçeli'nin sert ve ödünsüz duruşuyla Türk milletinin müşterek tane canevi şeklinde canı pahasına yaşamış yer aldığı şöhretli müşterek destandır” dedi.

“Türk milleti epope yazarak canı pahasına bulaşık planı engellemiştir”

Vatan aşkı haiz kahramanlar kabilinden hainlerin bulaşık planının bozulduğunu kail Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, “15 Temmuz 2016 gecesi alp ordumuza sızmış müşterek hapaz hainin başlatmış yer aldığı çarpış girişimine huzur milletimiz diyar aşkı niteleyerek 7'den 70'e hanımı ve bayı ile yaşlısı ve genciyle müşterek tane canevi oldu. Şu anda ne ki topu topu Türkiye meydanlarda bu manalı haset adlandırmak düşüncesince toplandıysa o gecede milletimiz zat iradesine tutu bırakmak talip kökü dışarıda ruhu satılık üstündeki üniformanın anlamını kavramaktan ırak hainlere huzur da ahacık hakeza meydanları caddeleri köprüleri ve metodları doldurmuştu. Yüreğinde diyar sevgisi ve istiklal aşkı taşıyan, meydanları dolduran kahramanlarımız yardımıyla hainlerin kafalarında icra ettiği bulaşık matematik bozunmuş ve şişman Türk milleti tarihinde her daim icra ettiği kabil müşterek epope yazarak canı pahasına bu planı engellemiştir” niteleyerek konuştu. Anma programı ortaöğretim öğrencileri kabilinden türkü ve İstiklal Marşı okunarak sonlandı.

Fadıl Kösedağ
 

İLGİLİ HABER
15 Temmuz sene dönümünde Eyüpsultan Cami ve Çamlıca Camiinden sela sesleri yükseldi 15 Temmuz sene dönümünde Eyüpsultan Cami ve Çamlıca Camii’nden sela sesleri yükseldi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler