USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Bakan Çavuşoğlu, Brezilya gazetesinde piyasaya sürülen yazısında "iş birliği" vurgusu yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya'ya meydana getirdiği resmi görüşme düşüncesince kaleme almış olduğu makalede, dü dünya arasındaki iş birliğinin önemine dikkati çekti ve ilişkilerin derinleştirilmesi vurgusu yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Brezilya gazetesinde piyasaya sürülen yazısında
25-04-2022 18:24
Washington

Bakan Çavuşoğlu, 24-25 Nisan'da Brezilya'ya gerçekleştirdiği resmi görüşme kapsamında ülkenin ehemmiyetli gazetelerinden Folha de S.Paulo gazetesi düşüncesince yazı kaleme aldı.

Türkiye ve Brezilya arasındaki 200 yılık içtenlikli ilişkilerin, küreselleşen dünyada elan da derinleştiğine ayraç fail Çavuşoğlu, "Ülkelerimiz ortada 2010'da kurulan izlemsel ortaklık, demokrasi, global sulh ve balans dair benzeşim değerleri, prensipleri ve iri emelleri paylaşan devletler düşüncesince iş donanmasında coğrafi mesafelerin birlikte bariyer olmadığına dayanıklı oluşturmaktadır." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, gene Brezilya'da olmaktan ve Brezilyalı mevkidaşı Carlos Alberto Franca ile 4. Üst Düzey İş Birliği Komisyonu toplantısına eş reislik yapmaktan devlet duyduğunu kaydederek, "İkili ilişkilerinin beraberinde Türkiye ve Brezilya, Birleşmiş Milletler (BM), G20 ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üzere arsıulusal platformlarda da teşrikimesai içindedir. OECD Konseyinin Ocak 2022'de örgüte resmi üyelik dönemini başlatmak düşüncesince Brezilya'yı çağırma etmesinden meyve basamak kıvançlı olduk. Brezilya'nın bu örgüte erişimi ve katkısının OECD'yi elan da güçlendireceğine inanıyoruz." görüşünü paylaştı.

Brezilya ziyaretinin, Kovid-19'un global tutum üstünde ciddi birlikte ağırlık oluşturduğu ehemmiyetli birlikte devre denktaş geldiğini tamlayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Deneyimlediğimiz müstevli meyve dü yılda bizlere aşırı zahmetli vakitler yaşattı. Ancak bizi da çelimli ve çokbilmiş da yaptı. Bunlardan bir tanesi de salgın, konuşu ilişkilerimizi çeşitlendirmemiz ve konuşu işlemler düşüncesince hemen beş altı ülkeye tabi kalmamamız icap ettiğinin önemini ayırt etmemizi sağladı. Çok ehemmiyetli pozisyonu bulunan ülkelerimiz Türkiye ve Brezilya'nın bu krizi, iş birliğini elan da uzun uzadıya ve çeşitlendirerek halkları düşüncesince elan dobra birlikte doğacak ihdas etmek ve ilişkilerini düzeltmek düşüncesince birlikte fırsata çevirebileceğine inanıyorum."

"Yatırım ve ticaretimizin beraberinde uygulayım iş birliğimizi de artırmayı ve çeşitlendirmeyi umuyoruz"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ve Brezilya arasındaki tecim kütlesinin 5 bilyon dolara kazanmış olmasından iri sevinme duyduğunun altını çizerek, "Salgına karşın 2021'de tecim hacminde elde ettiğimiz büyüme, hem dü ülkenin liderlerinin çelimli siyasal iradesinin aynı zamanda iş çevrelerimizin bedel biçilemez çabalarının birlikte sonucudur. Şimdi, envestisman ve ticaretimizin beraberinde uygulayım iş birliğimizi de artırmayı ve çeşitlendirmeyi umuyoruz." mesajını verdi.

Türkiye ve Brezilya'nın, konuşu nitelikleri ve dinamizmleri itibarıyla taşıdıkları gizil açısından iri benzerlikler taşıdığına ayraç fail Çavuşoğlu, "Brezilya bayrağında yazıldığı gibi, gelişim bizim düşüncesince de aşırı önemli. Bu gestalt da gelecekte elan aşırı obje yapabileceğimiz ve başarabileceğimiz dair bizi elan sakıncasız kılıyor." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, bu sene Brezilya'nın kuruluşunun 200. sene dönümü ve doğacak sene Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. sene dönümü vesilesiyle dü ülkenin düzenleyeceği nice kültürel ve bilimsel niteliği bulunan etkinliğin dü diyar halkını elan da yakınlaştıracağını vurguladı.

Küresel mevzularda teşrikimesai mesajı

İki diyar halkını yakınlaştıran birlikte gayrı alanın da gezim bulunduğunun altını çizen Çavuşoğlu yazısında, "Salgının bitmesiyle, üstün dereceli sayıda insanoğlunun birbirimizin ülkesini görüşme etmesini bekliyoruz. Güzel doğası ve ensesi kalın kültürüyle, on paralık malum ki Brezilya arsıulusal turizmde aşırı iri birlikte potansiyele sahip. Dünyanın en ehemmiyetli gezinsel destinasyonlarından Türkiye de Brezilya ile iş birliğini derinleştirmeye hazır." ifadesine arazi verdi.

Bakan Çavuşoğlu, meyve şekilde dü ülkenin elan derin çalışabileceği nice düzlük olduğuna, Türkiye ve Brezilya arasındaki ilişkilerin global mevzulara müspet tesiri olabileceğine dikkati çekerek, "Uluslararası sulh ve düzenlilik hesabına aşırı kavi birlikte dönemden geçiyor. Ukrayna'daki feci harp bunun kanıtı niteliğinde. Geniş deneyimleri ve kapasiteleri ile ülkelerimiz, kuma fikir mevzularına elbette yaklaşmamız gerektiği dair birlikte ek bedel yaratabilir. Türkiye bu mevzuda Brezilya ile ortaklığa anık ve isteklidir." mesajını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler