USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Bozdağ: 'Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir tavır ortaya koymuştur'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu yapması için Türkiye'nin doğruluk ve hukukunu esirgeyici onurlu bir tavır ortaya koyduğunu anlatım etti.

Bakan Bozdağ: 'Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir tavır ortaya koymuştur'
01-07-2022 14:06
Kütahya Adalet Sarayı'nın Temel Atma Töreni'nde mütekellim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu dair Türkiye'nin onurlu bir tavır ortaya koyduğunu söyledi. Bozdağ, "İsveç ve Finlandiya, Türkiye'ye verdiği lafları namına getiriyor mu, getirmiyor mu, izleme edeceğiz. İmza ile proses bitmedi. Daha bu sürecin mütemmim işlemleri var. Son muamelat bitmeden üyelik başvurusu dört dörtlük anlamıyla gerçekleşmiş olmayacaktır. Adalet Bakanlığı olarak, İsveç'ten iadeli talebinde bulunduğumuz FETÖ'cü ve PKK'lı teröristle ilgilendiren karşılık vermemişlerse cevaplarını isteme, hâlâ evvel reddetmişlerse taleplerimizi baştan atıf sonucu aldık. Aynı biçimde Finlandiya'ya da 6 PKK'lı ve 6 FETÖ'cü yıldırıcı ile ilgilendiren de iadeli taleplerimizi arka atıf sonucu aldık. Bakanlığımız şu anda bunların hazırlıklarını yapmakta, hazırlıklar sonlanır bitmez bu mevzuda Türkiye isteklerini ileteceklerdir. Onların samimiyetlerini ölçeceğiz.

İsveç Adalet Bakanı izah yapmış, 'Biz aramızdaki anlaşmaya uyarınca bu mevzularda değişmeyen verdik, mutabakatla merakı namevcut bunun.' diyor. Anlaşmaya göre, bizim hazırlamış olduğumuz iadeli taleplerinin bütünü kifayetli ve yeterinden aşkın iadeyi müstelzim delillerle meşbu bulunduğu halde, anlaşmaya akla yatkın talepte bulunduğumuz biçimde İsveç ve Finlandiya bizim taleplerimizi reddetmiştir. Şimdi tığ denir ki, 'Bu aramızdaki düet ve arsıulusal iadeli ile ilgilendiren anlaşmalara akla yatkın olması durumunda reddettiğiniz taleplerimizi kifayetli deliller olduğuna inanıyoruz, iadeyi lazım kılacak deliller olduğuna inanıyoruz baştan gönderiyoruz. Bu mutabakatla da siz bundan böyle bunları esirgeme etmeyeceğinize değişmeyen verdiniz. Dün esirgeme ettiğiniz düşüncesince aramızdaki anlaşmayı ihlal ettiniz, ona karşıt taleplerimizi reddettiniz.' Şimdi 'Himaye etmeyeceğiz' diyorsunuz.

O devir aramızdaki düet ve arsıulusal anlaşmaların hükümlerine uyacaksınız, tığ de bunu izleme edeceğiz. Her ne derece ihtilaf partileri bu mevzuda Türkiye'nin iradesi ortaya çıkınca susmuş, yalan söylemekten çekinmiş ise de uyuşma metni imzalandıktan sonraları 'Hükümet arka etap attı.' dediler. Baştan alan okuması yanlıştır nite demediler? Diyemediler, ya mefhum alırlarsa diye. Şimdi mefhum aldık, bu posta bu neticeyi kesinlikle liyakatsiz gösteririz, kesinlikle istiskal ediyoruz sanarak ayrımlı hâlâ bir çarpıtmalara gidiyorlar. Yahu bir kere de bu milletin temsilcilerinin, bu devletin yöneticilerinin, bu milletin ve bu devletin hayrına almış bulunduğu karardan ötürü 'Allah razı olsun, akıllıca yaptınız' deyin" sanarak konuştu.

"Türkiye'nin demokratik evcil ve ulusal bir ihtilaf açığı var"

"Milli ve evcil bir muhalefete Türkiye'nin gereksinimi var" diyen Bakan Bozdağ, "Cumhurbaşkanımız boruyu indiriyor ve orada yüklenici şirket çalışıyor milyarlarca lira envestisman yapılmış, aldatılma var, inşaatlar, malzemeler, uygulayım aletler devasa orada, bir evren görüyor bunların gözü görmüyor. Maalesef Türkiye'nin hayrına ve yararına bulunan işlere sevinemeyen bir muhalefeti mevcut bu ülkenin. Yangın başlıyor, söndürülünce 'Keşke söndüremeseydiler.' sanarak hayıflanıyor. Yangın bitmeme ederken uçaklar, helikopterler tepesinin üzerinde uçuyor, etrafındakiler göğe bakıyor, o konuşuyor, 'Helikopter yok, tayyare yok.' diye. Ayıptır, günahtır, yazıktır.

Bu derece yanlışlığı milletin gözünün içerisine baka baka yapıyorlar. Onun düşüncesince NATO dair Türkiye'nin ortaya koyduğu iradeyi ölçüm etmekten siyaseten hâlâ az dokunca görürüz sanarak maatteessüf çekindiler. Milli ve evcil bir muhalefete Türkiye'nin gereksinimi var. Bizim bütçe açığımız mevcut lakin ondan hâlâ iri Türkiye'nin demokratik evcil ve ulusal bir ihtilaf açığı vardır. Bu bariz kapatılmış olsa erk hâlâ çelimli olur, kavim hâlâ çelimli ve hâlâ dobra hizmetleri almış olur" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Efe
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler