USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar'dan 'Yunanistan' tepkisi: Silahlanma gösterisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'daki silahlanma faaliyetleri ile ilgili, 'Bu ortak silahlanma yarışı değil, silahlanma gösterisi. Birtakım devletlerin motivasyon ve tahrikleriyle kendi başlarınca silahlanmak aracılığıyla Türkiye'ye avantaj sağlamaya çalışıyorlar. B

Bakan Akar'dan 'Yunanistan' tepkisi: Silahlanma gösterisi
24-12-2021 12:59
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'daki silahlanma faaliyetleri ile ilgili, "Bu müşterek silahlanma yarışı değil, silahlanma gösterisi. Birtakım devletlerin motivasyon ve tahrikleriyle kendi başlarınca silahlanmak yoluyla Türkiye'ye avantaj sağlamaya çalışıyorlar. Bu berhava müşterek gayrettir" dedi.

Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve icra vekili yardımcıları ile bakanlığının Madalya, Başarılı Birlik ve Personelin Ödüllendirilmesi Töreni'ne katıldı. Törende mütekellim Akar, kazanılan ehemmiyetli başarılardan ötürü topu topu çalışanı kutladı. Akar, hem bölgede hem dünyada alıngan dönemden geçildiğini, ipham ve risklerin topu topu alanı gözdağı ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, arsıulusal bölgede süje durumuna geldiğini dediği Türkiye'nin gelişmeler karşısında proaktif tedbirler aldığını tamlayan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kendisine vazifemiz ülkemizin ve milletimizin güvenliğini, savunmasını sağlamak, egemenliğimizi, bağımsızlığımızı ve bekamızı bitmeme etmek düşüncesince karada, denizde ve havada üzerimize sakıt görevleri kararlılıkla namına getirmektir" dedi.

'GİRİLMEDİK YER KALMADI'

TSK'nın, Cumhuriyet tarihinin en dip günlerini yaşadığını vurgulayan Bakan Akar, "Terörle mücadelemiz kalan müşterek hız ve gidişatta bitmeme ediyor. Irak'ın kuzeyinde teröristlerce beğenilen alanlarda girilmedik arsa kalmadı, kalmayacak. Pençe serisi harekatlarla aşırı dip biçimde güçlü arsa ve iklim şartlarında iri alplık yayınlayan Mehmetçik, teröristleri yavaş yavaş izlem etmekte, etraflı mağaralarına, inlerine, barınaklarına, sığınaklarına girerek kontrolü sağlamaktadır. Oradaki biricik misyonumuz teröristlerdir. En sonuç yıldırıcı kuvvetsiz duruma getirilinceye genişliğinde bu savaş bitmeme edecek" diyerek konuştu.

'SALDIRGAN SÖYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR'

Diğer defans ve asayiş konularının yanında Doğu Akdeniz ve Ege'de sonuç çağda yaşanmış bulunan gelişmelere de yer veren Akar, "Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile problemlerimiz var. Bütün bu problemlere erinç bizim söylediğimiz şey; arsıulusal hukuk, dobra komşuluk ilişkileri çerçevesinde görüşmelerle, diyalogla barışçıl defa ve yöntemlerle problemlerin çözülmesidir. Maalesef Yunanistan'daki anlaşılan siyasiler, bu mevzuda sonuç evre agresif eylemlerini ve söylemlerini geceli gündüzlü sürdürüyor. Son evre yapmacık, bileşimli iddialarla Türkiye'yi emperyalist kendisine ifşa etmek istiyor" dedi.

'4'ÜNCÜ TOPLANTI İÇİN BEKLEDİĞİMİZİ SÖYLÜYORUZ'

Bakan Akar, Yunanistan'ın arsıulusal antlaşmalara karşıt kendisine adaları silahlandırdığına da özen çekerek, "Türkiye'ye 1950 m. mesafede Meis Adası var. Harp Okulu öğrencisinin yüzme standardı 2 bin m. doğrusu yüzerek giderler. 10 kilometrekarelik müşterek ada. Bu adaya 40 bin kilometrekarelik çokluk izin endüstrisi istiyorlar. Buna 'hayır' dediğimiz devir kılıç 'yayılmacı' oluyoruz. Bu hareket ve söylemlerle müşterek yere varamayacaklarını anlamalarını bekliyoruz. Biz diyalog yolunu, asayiş artırıcı önlemler çerçevesinde 4'üncü toplantının yapılması düşüncesince onları Ankara'ya beklediğimizi söylüyoruz. Biz dü ülkenin halkları bu bulunan zenginliklerden feyizlenmek yoluyla asayiş ve zenginlik zarfında yaşamlarını sürdürsünler istiyoruz ancak bu söylemlerimizin uğur boncuğu devir müşterek güçsüzlük olmadığını da anlamalarını bekliyoruz" diyerek konuştu.

'SİLAHLANMA YARIŞI DEĞİL GÖSTERİ'

Son çağda Yunanistan'daki silahlanma faaliyetlerine de yer veren Akar, "Bu müşterek silahlanma yarışı değil, silahlanma gösterisi. Birtakım devletlerin motivasyon ve tahrikleriyle kendi başlarınca silahlanmak yoluyla Türkiye'ye avantaj sağlamaya çalışıyorlar. Bu berhava müşterek gayrettir. Ayrıca NATO zarfında bağlaşık olmakla bu arada acemi ittifaklarla müşterek şeyler hazırlamaya çalışıyorlar. Bunların hepsinin bileşimli bulunduğunu söylüyoruz. Sonuç kendisine ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti, TSK ülkemizin ve milletimizin doğruluk bağ ve kendilerini arkalamak ve kollamakta azimli, azimli ve buna muktedirdir. Bunu her insanın bilmesini istiyoruz" dedi.

Bakan Akar, personelin mahiyet haklarına bağlı ise "Subaylarımızın, astsubaylarımızın, sivil polis polis memurlarımızın, işçilerimizin, uzmanlarımızın hak, bağ ve menfaatleriyle ilgilendiren ne var ise etraflı emekleri iyice izlem ediyor, yapılması müstelzim ne var ise yapıyor, girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

ORGENERAL GÜLER: EZBER BOZUCU BAŞARILAR ELDE EDİLDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler de TSK'nın yurt topraklarının güvenliği ve milletin huzuru düşüncesince iri kararlılıkla teröristle savaş harekatını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Devam fail koronavirüs salgınının yarattığı topu topu zorluklara karşın özellikle Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım iktisap etmek kıl payı Pençe harekatları ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatlarının yanında 'Mavi Vatan'da, Ege ve Doğu Akdeniz'de ve iklim bölgemizde gayretli, özveren icraat önleyen alp personelimizin fedakarlıklarıyla ezber bozucu başarılar elde edilmiştir. Bu fedakarlıklar, biricik çelim kaynağımız bulunan soylu milletimizin yârenlik ve güvenine müstahak olduğumuzun en iri ispatı olmuştur" diyerek konuştu.

Törende; 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Genelkurmay 2'nci Başkanı Selçuk Bayraktaroğlu ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, başarılarından ötürü 'TSK Üstün Hizmet Madalyası' ile ödüllendirildi. Madalyaları Milli Savunma Bakanı Akar kabilinden verilirken, güzel bulunan 68 personele de belgeleri TSK kumanda kademesi ve icra vekili yardımcıları kabilinden verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler