USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar ve TSK komuta kademesinden yılın akıbet günü yoğun mesai

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile yılın akıbet gününde Foça Deniz Üs Komutanlığı, 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi'ni görüşme ederek salname kıymetl

Bakan Akar ve TSK komuta kademesinden yılın akıbet günü yoğun mesai
01-01-2022 14:13

Bakanlıktan meydana getirilen yazılmış açıklamaya göre; Bakan Akar, yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile yılın akıbet gününü yoğun mesaiyle geçirdi. Bakan Akar ve TSK komuta kademesi, Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda bahriyelilerle Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 'havacılarla' akıbet kendisine da Şanlıurfa’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi'nde 'karacılarla' ortak araya gelmiş şekilde hem faaliyetlere bağlı salname kıymetlendirme toplantısı yapmış oldu tıpkı zamanda Mehmetçiğin toy yılını kutladı. Bakan Akar ve Komutanlar, gece gündüz bitmeme fail temasları esnasında 'Güney' isminde Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağının fariza uçuşuna da katılarak kara, kükremek ve iklim unsurlarının faaliyetlerine bağlı açıktan tetkik ve denetlemelerde bulundu.

GÖREV UÇUŞU SIRASINDA TELSİZLE YENİ YILLARINI KUTLADI

'Türkiye'nin göklerdeki gözü' kendisine nitelendiren 'HİK' uçağıyla meydana getirilen fariza uçuşunda Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile 3 vakit süresince bütün 1700 kilometre uçtu. Bakan Akar, fariza uçuşu esnasında Ege ve Doğu Akdeniz’de tempo halindeki gemilerin komutanları, havadaki uçakların pilotları ile birtakımı kişmiri unsurlarıyla da telsizle görüşerek bilim aldı, toy yıllarını kutladı. İlk kendisine itidalli Akdeniz'de vazifeli 'TCG Gökçeada' ve 'TCG Gökova', hâlâ sonraları Doğu Akdeniz'deki 'TCG Gelibolu' arkası sıra ise Mersin açıklarında vazifeli domestik ve ulusal imkanlarla imal edilen 'TCG Kınalıada' ile telsizle mülaki Akar, Kıbrıs semalarındayken Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ile arkası sıra da Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile birer telsiz görüşmesi gerçekleştirdi.

TERÖRLE MÜCADELE GÖREVİNE GİDEN 'PARS'LARLA GÖRÜŞTÜ

Telsiz görüşmelerinde, güzel çalışmalarından çevre tamamı mensubu kutlama fail Bakan Akar, "Bundan sonraları da hepinize hayırlı, güzel görevler diliyorum. Sizlere güveniyoruz, sizlerle övünüyoruz. Sorumluluklarınız büyük. Bunları iri başarıyla hesabına getirdiniz bundan böyle da bire ortak yiğitlik ve fedakarlıkla hesabına getireceğinize inanıyoruz" dedi.

Bakan Akar, telsizle başkaca terörle uğraş harekatı kapsamında göreve revan 181'inci Filo Komutanlığı'na ilişik 'Pars kolları' ile de telsiz görüşmesi gerçekleştirdi. F-16'ların pilotlarına görevlerinde muvaffakiyet arzulayan Akar, "Büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar yaptınız, terörle mücadeleye baş döndürücü ehemmiyetli katkılar sağladığınız, bundan çevre hepinizi kutluyorum. Bundan sonraları da başarılarınızın artarak bitmeme edeceğine inanıyorum. Emniyetli uçuşlar diliyor, saf sakin dönmenizi bekliyorum. Allah'a delibozuk olun" niteleyerek konuştu.

ERDOĞAN MEHMETÇİĞİN YENİ YILINI KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da HİK’te mevcut Milli Savunma Bakanı Akar ile telsiz-telefon görüşmesi yaparak Ege ve Doğu Akdeniz’de tempo halindeki gemilerin mensubu ve havadaki uçakların pilotlarına seslenme etti. Personeli başarılarından çevre kutlama fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçiğin toy yılını kutladı. Bakan Akar, fariza uçuşu esnasında ortak müddet 'Güney'in kokpitine de geçti. Uçağın faaliyetlerine bağlı dikkat düzlük Akar, ortak müddet Doğu Akdeniz semalarında uçucu koltuğunda uçtu. Akar, gittiği birliklerde salname kıymetlendirme toplantılarının arkası sıra Mehmetçiğe de seslenme etti.

BAHREYİLELİRLE BİR ARAYA GELDİ

Bakan Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda 'Mavi Vatan'ın en iri koruyucusu' kendisine vasıflandırılan 'TCG Bayraktar'da bahriyelilerle ortak araya geldi. Aralarında yüzergezer kükremek piyadelerinin de bulunmuş olduğu personelin toy yılını kutlayan, defans ve düzenlilik mevzularına yer veren Akar, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetlerinin hem ülke içi hem sınırların ötesinde iri ortak kahramanlıkla kendilerine maruz görevleri başarıyla hesabına getirdiğini belirtti. mühim ortak dönemden geçildiğini, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bölgesindeki nazik gelişimleri yakından izlem ettiğini, lazım tedbirleri aldığını dile getiren Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'de akıbet çağda yaşananlara bağlı de açıklamalarda bulundu.

'SORUNLARIN DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜMÜNDEN YANAYIZ'

Yunanistan ile yaşanmış olan sorunları hatırlatan Akar, "Biz sorunlarımızın görüşmeler, diyalog eliyle arsıulusal hukuk, güzel komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yana olduğumuzu gelişigüzel devir söylüyoruz" niteleyerek konuştu.

Bu açıdan başlatılan istişari görüşmeleri, NATO bünyesindeki görüşmeleri hatırlatan Bakan Akar, emniyet artırıcı önlemler çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan 4'üncü güruh düşüncesince Yunan yetkilileri çağırma ettiklerini söyledi. Türkiye'nin hiç kimseye gözdağı olmadığını, hastalıkların görüşmeler eliyle çözümünden yana bulunduğunu yineleyen Akar, "Türkiye, arkadaş ve müttefikleri düşüncesince güvenilir, çalışan ve çelimli ortak müttefiktir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler