USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar: 'Şehit ailelerimize ve gazilerimize saygılı davranmak boynumuzun borcudur'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şehit ailelerimize ve gazilerimize gelişigüzel durumda, gelişigüzel biçimde saygılı davranmak bizim boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır. Hukuk ve milletimiz bunların sınırını bildirecek v

Bakan Akar: 'Şehit ailelerimize ve gazilerimize saygılı davranmak boynumuzun borcudur'
07-11-2021 19:13

Bakan Akar, baş başa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Van 6. Hudut Tugay Komutanlığındaki ‘sancak bırakma töreni'ne katıldı. Törende mütekellim Akar, Mehmetçiğin 84 milyonun rahatını, huzurunu sağlamak, düzenlilik gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince karada, denizde, havada namına sunulan görevleri en dobra biçimde hesabına getirdiğini belirtti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en koyu ve en şümullü operasyonlarını ve tatbikatlarını yürütme ettiğini vurgulayan Akar, "Terörle mücadelemiz bitmeme ediyor. Komandolarımız teröristlerin peşinde. Bu faaliyetlerin yanı esna bire yan yana sürede arkadaş ve ahi devletlerin de yerinde davalarında onların indinde olmaya bitmeme ediyoruz" diyerek konuştu.

Terörle mücadelenin kalan ilerleyiş ve taarruzi yan yana iyilikle bitmeme ettiğini tamlayan Akar, şunları söyledi:
"24 Temmuz 2015'ten itibaren başlatılan operasyonun devamında, bugüne denli Mehmetçiğin atıl duruma getirmiş olduğu yıldırıcı sayısı 32 bin 859 oldu. 1 Ocak'tan itibaren ise meydana getirilen operasyonlarda mecmu 2 bin 384 yıldırıcı atıl duruma getirildi. Teröristler 2 tün bire yan yana yerde yatamıyor, tamamen Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyor. Artık kaçacak yerlerinin olmadığını teröristlerin ele başları da tabir etmeye başladı. Biz terörü bitirmekte kararlıyız. 40 seneden bu yana ülkemizin ve milletimizin başına musallat bulunan bu beladan asilzade milletimizi kurtarmakta azimliyiz, kararlıyız."

Operasyonların yandaki devletlerin sınırlarına ve arazi bütünlüğüne saygılı, arsıulusal hukuka uygun, yasal koruma hakkı kapsamında yapıldığını aktaran Akar, "Bizim yegâne amacımız teröristlerdir. Terörist az hâlâ bizim amacımız orasıdır" dedi.

"Sınırlarımız, Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü sürecini yaşıyor"

Hudut güvenliği çerçevesinde kaçakçılıkla, teröristlerle ve yasadışı göçle ilişik yapılması müstelzim rastgele şeyin yapıldığını tamlayan Akar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tedbirler hemen İran değil bire yan yana sürede Irak ve Suriye hududunda da aşırı koyu biçimde alınıyor. İçişleri Bakanlığımızla andıran eş güdüm zarfında hudutlarımızın güvenliğinin dört dörtlük şekilde sağlanması düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Son gelişmelerin arkası esna İran sınırında birtakım teşebbüsler mümkün düşüncesiyle buradaki tedbirlerimizi yan yana kere hâlâ gözden geçirdik. Hudutlarda aldığımız tedbirleri tahkim ettik. Jandarma ve manşet sahasında lüzumlu eş güdüm ile dört başı mamur tedbirleri gözden geçirdik. Gerekli tedbirleri aldık. Şu anda ferah ferah söyleyebiliriz, sınırlarımız Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü sürecini yaşıyor. Bundan ötürü emeği geçenleri kutluyorum."

Hudutlardaki mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü aktaran Akar, "Beton duvarlar, kuleler, lif örgüler, hendekler, yollar, pusu faaliyetleri ve irfan faaliyetlerinin beraberce kullanılmasıyla hudutlarımız hakkıyla bizlere alım çalım verici yan yana noktaya gelmiştir" diyerek konuştu.

"Şehitlerimiz düşüncesince ne yapalım azdır"

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, binlerce salname tanınmış tarihinden süzülüp gelen, milli, tinsel ve mesleksel değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, kanun çerçevesinde, hukuklar doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıralanmış bey ve komutanların buyruk komutasında milletin emrinde ve görevinin başlangıcında bulunduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatanımız, milletimiz ve yurdumuz düşüncesince çalışma verici hepsi mutluluk adamlarımızı, hepsi komutanlarımızı saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Bu noktaya gelmemizde, bu başarıları elde etmemizde yayıncı ki arslan oranı hepinizin bilmiş olduğu üzere şehitlerimize ve gazilerimize ait. Bu sebeple şehitlerimiz ve gazilerimizin üstünde önemle ara vermek lazım. Burada yan yana hususun altını önemle resmetmek istiyorum. Vatan için, kavim düşüncesince gözünü kırpmadan rastgele muhtelif fedakarlığa katlanıp canını seve seve feda fail şehitlerimiz, yaşamını seve seve ortaya koyan gazilerimiz ve onların aileleri bizim düşüncesince hakkıyla aşırı ancak aşırı önemli. Dolayısıyla martir ailelerimiz, gazilerimiz düşüncesince ne yapalım azdır. Onları nazar boncuğu devir rencide etmemek esastır. Onlara rastgele durumda, rastgele biçimde saygılı davranmak bizim boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır. Hukuk ve milletimiz bunların sınırını bildirecektir. Biz de rastgele muhtelif işlemin takip edeni olacağız.”

Harun Aksu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler